Uçan Araba Geliyor

0
caNavar
Fantastik filmlerin en çok aranan, hayal edilen teknolojisi gerçek oluyor. Amerikan Terrafugia şirketi tarafından geliştirilen "Transition" adlı uçan araba 2009 yılında trafiğe çıkıyor. Karada ve havada gidebilecek olan arabanın fiyatı 150 bin dolar olacak.
Arabanın havalanabilmesi için 50 metrelik bir yola ihtiyacı var ve inebilmesi içn 4-5 metre yetiyor. Karada saatte 200 km yapabilirken havada 220 km ye çıkabiliyor. Bir düğme ile kanatlarını açarak uçak moduna geçen araç tek motorla çalışıyor. Araba 5 yıl içinde piyasaya sürülecek. Arabanın videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Kaynak: bildirgec.org

Görüşler

0
solarhalo
birde olduğu yerden havalanabilse tam geleceğe dönüşteki gibi olcakmış :)

teşekkürler
0
myavuzselim
Peki bunun ucaktan farki denir?
0
caNavar
karada da gidiyor =) biraz çılgınlık, gerek yok gibi geliyor ama aslında teknolojinin sınırları ne kadar zorlayabileceğini çok güzel göstermekte benim kanaatim.
0
darkBLACK
geri vitesi var ;)
0
battalgazi
Mevcut petrol fiyatlariyla bu arabayi alacak kisilere iyi sanslar dilerim. Muhendislik acisindan guzel bir proje netekim.
0
siyah83
Benim tek korkum , katlanabilen mekanik kanatlar , uçarken ya da karada herhangi bir sarsıntı vb. ile katlanabilen bir uzuvun sabit bir uzuva göre kalıcı darbe alma ihtimali daha yüksek.

Uçan tabut olmaz inşallah .

Ama gelecekte yapılacak benzer modeller için yegane öncü olacak , pek de 2009 da piyasaya çıkabileceğe benzemiyor :)
0
urxalit
Aslında bu bir uçan araba değil. Kanatlarını katlayıp karada da gidebilen bir uçak. Ancak karada normal araba kadar kullanmak pek pratik olmaz. Fakat özellikle Türkiye gibi havacılığın çok çok pahalı olduğu bir ülkede, uçağı apronda bırakıp yıllık park bedeli ödemektense garaja çekilebilmesi ilk alım bedelinin yüksekliğini amorti edecektir.

Yine de kanatları geriye doğru katlanarak kuyruk tarafındaki bağlantı ile römork gibi arabayla çekilebilen ve eve götürülebilen Cessna'lar var.
0
ctrlbreak
Cok abartmislar bence bunun ismi ucan araba deilde yolda giden ucak olmaliymis. Katlanan kanat disinda bir yenilik goremedim. Ucan araba demek gunluk sorunsuz kullanilan bir arabanin ayrica ucabilme ozelligininde olmasi demek. Denizde giden araba mesela canavar gibi calisiyor. Antalyada kullaniliyor diye biliyorum ve yolda oldugu kadar denizde de oldukca performansli oldugunu televizyondan gormustum. Tamam ucan arabadan super olmasini beklemiyoruz. Ancak bu makine su ozellikleri ile araba olamaz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gelecek Radyo Dalgalarında mı?

sefalet

GNU Radyo daha önce fazlamesai.net haberlerinde duyurulmuştu. USRP (Universal Software Radio Peripheral) ise GNU Radyo ile çalışarak, radyo yazılımı kurmanızı ve geliştirmenizi sağlıyor.Amaç en az donanımla sizi radyo sinyallerinin heyecan verici dünyasına sokmak. GNU Radyo ile analog radyo sinyalleri sayısal ortama aktarılmakta ve böylece sayısal ortamda radyo dalgalarının işlenmesi daha esnek hale gelmekteydi. USRP yazılımı ve kartları ile USB 2 portu olan her makinada radyo hayatınıza başlamanız mümkün. Tüm USRP tasarımı açık kaynak olarak lisanslanmış durumda.

Çapkın Fareler Genetik Olarak Evcilleştirildi

malkocoglu_2

Bilim adamları tek bir geni değiştirerek, çapkın olan bir fare türünü evcil hâle getirdi. Microtus pennsylvanicus (meadow vole) olarak bilinen fare türü, eşten eşe atlayan ve çocuklarına bakmayan bir hayvan türü olarak biliniyordu. Fakat meadow vole'un kuzeni microtus ochrogaster (prairie vole) tam bir ideal eş modeliydi. Tek eş ile oluyor, onu koruyor ve çocuklarına da bakıyordu. Aradaki farklardan hareketle, araştırmacılar iki beyinde farklı olan maddeyi (vasopressini) tutucu görev yapan bir geni, çapkın farelere enjekte ettiler. Sonuç başarılı oldu: Denek çapkın fareler artık hızlı yaşamıyor, ve tek eş ile mutlu bir şekilde yaşıyorlar.

Haberin devamı: http://www.abc.net.au/science/news/stories/s1134804.htm

Dünyanın Akademik Bilgisi Slovenya'ya Göç Ediyor

FZ

Ekim ayında MIT (Massachusetts Institute of Technology) elindeki tüm eğitsel video içeriğini meşhur VideoLectures.NET web sitesine taşıdı. Son birkaç sene içerisinde muazzam atılım yapan, mühendislik ve bilim dünyasının YouTube'u ve daha fazlası olma yolunda ilerleyen sitenin başarıları bununla sınırlı değil elbette.

Kutudaki Beyin Kavramına Bir Adım Daha Yaklaşıldı!

FZ

University of Florida bünyesinde çalışan bilimadamları bir uçak simulatörünü "uçurabilen" bir beyin "yetiştirdiler". Bu çalışma sayesinde beyin hücrelerinin bir ağ olarak çalışma sistemlerini anlamak için yeni olanaklar gündeme gelecek.

Söz konusu “beyin” -- yaklaşık 25,000 canlı sıçan beyni nöronundan (sinir hücresi) oluşan ve bir cam tabakta korunan sistem -- beyin süreçlerini gerçek zamanlı ve hücresel ölçekte incelemek için bilimadamlarına eşsiz bir fırsat sunuyor.Beyin hücrelerinin erişimini inceleyecek olan araştırmacılar sara krizleri gibi pek çok sinir sistemi hastalığını çok daha detaylı öğrenebilecekler ve bunu yaparken kimseye zarar verme riski taşımayacaklar.

Yüzyılın Fizik Deneyi

FZ

Merkezi İsviçre'de bulunan Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü (CERN) 36 ülke ve 2 binden fazla fizikçinin katılımıyla tarihin en büyük fizik deneyini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Yerin 100 metre altında gerçekleştirilecek olan zamanın en büyük fizik deneyinde Türkiye de üç ayrı ekiple yer alıyor. Bilim dünyasının 10 yıldan fazla bir süredir hazırlandığı ve yarım milyar İsviçre Frangı'na (580 milyon YTL) mal olan deneyin temel amacı maddeyi oluşturan parçacıkları inceleyerek, evrenin işleyişi hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak. Türk bilim insanları Compact Muon Solenoid (CMS) isimli projenin, doğanın şifresini deşifre edeceği yorumunu yapıyor. İnsanlık adına, evrenin oluşumu, işleyişi ve geleceği adına büyük keşifler yapacak olan deneye Türkiye'den Çukurova Üniversitesi, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi fizik bölümlerinden öğretim görevlileri ve doktora öğrencileri katılıyor.