Ücretsiz OS X uygulamaları

0
anonim
OS X kullananların işine yarabilecek ücretsiz uygulamalar.

Not: Daha önce Apple'ın iki tuşlu faresine sevinen Sundance, umarım buna da sevinecektir. :)

İlgili Yazılar

Efsane Gerçek Oldu: Apple Intel'i Seçti

tongucyumruk

3 Haziran Cuma günü c|net'te çıkan bir haber haber herkes için şok olmuştu. Haberde Apple'ın IBM tarafından üretilen PowerPC işlemcilerini bırakıp Intel platformuna yönelmeye karar verdiği yazılıyordu. Ben de dahil olmak üzere birçok insan haberin sadece bir söylentiden ibaret olduğunu düşündü ve Pazartesi günü Apple tarafından yapılacağı söylenen basın açıklamasını beklemeye koyuldu. Ve sonunda, Apple'dan beklenen açıklama geldi...

G5'e karşı X86, MacOSX'e karşı GNU/Linux

Challenger

Anandtech' te tarafından yapılan bu testte, G5 ile Intel Xeon ve AMD Opteron, MacOSX ile Linux performans açısından karşılaştırılmışlar. Donanım testinde Intel ve AMD için SUSE SLES9, G5 için ise Mac OS X Tiger 10.4.1 kullanılmış. Ortak yazılım olarak da MySQL 4.0.18 (MyISAM engine), 32 ve 64 bit, ve GCC 3.3.3 kullanılmış.

Test ekibinde bir MySQL uzmanı, bir DB2 uzmanı, bir Vtune ve MacOSX uzmanı ile bir Dbconn geliştiricisi var.

Apple'ın Sunucu Pazarına Girişi

anonim

Apple firması Mac OSX ile süper şık dizüstü bilgisayarlarıyla son kullanıcı pazarında emin adımlarla ilerliyor. Ancak görünen o ki, çaktırmadan sunucu pazarına da ciddi bir giriş yapıyorlar.

PowerMac G5 İçin Güncellemeler Yayınlandı!

parsifal

Apple, PowerMac G5 (Late 2004) serisi, 1.8Ghz, 600Mhz bus, tek işlemcili modellerde görülen ve aşağıda belirtilen bazı sorunların giderilmesi için bir “firmware update” yayınladı.
PowerMac G5 System Firmware Update, sadece PowerMac G5 (Late 2004) serisi, 1.8Ghz, 600Mhz bus, tek işlemcili modeller için geçerlidir. İşletim sistemi ise Mac OS X 10.3.9 veya Mac OS X 10.4.3 ya da üstü olmalıdır.

Apple ve Intel?

elrond

Aslında bu haberi Max' a bırakmak lazımdı ama kendisi buralarda pek yok. (Benden mi gördü acaba ;-)
Evet soru şu Apple sistemlerinde Intel CPU kullanabilir mi? Habere göre olabilir. Bu yönde kuvvetli işaretler gelmeye başlamış. Apple bilindiği gibi Motorola ve IBM tarafından üretilen hardware' i kullanır. Ancak IBM stratejilerinde son dönemde olan değişimler IBM' in bu alandaki yatırımları azaltabileceği yönünde beklentileri arttırmış.
Haberin orjinali:
Apple to lie down with Intel