UCW + Ajax = UCW+

0
FZ
Bugün cs-lisp e-posta listesindeki bir duyuru postasına göre UCW'de AJAX kullanabilmek için hazırlanan UCW+ ile www.hedee.com projesi tekrar düzenlendi. Kaynak kod ve çalışan sistemi görmek için aşağıdaki adresler ziyaret edilebilir:
Proje sayfası: http://www.hedee.com/hedee/index.ucw

Darcs deposu: http://www.core.gen.tr/projects/hedee/

Darcs web arayüzü: http://coretal.core.gen.tr/cgi-bin/darcsweb.cgi?r=hedee;a=summary

Bu proje ve kaynak kodu, Common Lisp ile web programlama konusuna başlayanlar için iyi bir örnek olabilir. Ayrıca veri ve nesne kalıcılığı teknikleri için cl-prevalence örnekleri de mevcut.

Not: FM'deki diğer Lisp bağlantılı haberler için buraya bakılabilir.

Görüşler

0
ttk
Resim görüntüleme için tıklayınca bazen ilkinde bazen bir kaç tıklama sonrası Opera 9.01'i göçürdü.
Bu durumu Opera'ya mı bildireyim ?
0
ttk
Bildirdim bile.
Uygulama ilginç deyip bazılarının harala gürele saldırmasına zebep olmadan oratdan kayboluyorum :)
0
FZ
Eğlenceli bir uygulama, "Internet taşı, mezar taşı gibi ama değil" şeklinde :)

Benim Debian GNU/Linux'taki Firefox'u da biraz yoruyor o ortaya yakışıklı pencere açma hareketi, CPU 2-3 sn. %99'a filan vuruyor ama onun dışında bir sorun yok.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kor Bilişimden Common Lisp Tabanlı JavaScript Üreteci

aycanirican

Web uygulamaları konusunda araştırma ve geliştirme yapan Kor Bilişim, Core Server ile beraber kullanabileceğiniz tamamen yeni ve özgün bir JavaScript üreteci geliştirdi.

trendalicious: Trendy del.icio.us, CafeSpot

FZ

trendalicious, bir sosyal "bookmark"lama servisi olan del.icio.us için geliştirilmiş olan ve gerçek zamanlı web sitesi popülaritesini ölçüp yansıtan bir sistem. Son 60 dakika içinde en az iki kişi tarafından yollanmış URLler görüntüleniyor ve bunlar da güncel URL mesajlarının toplam sayısına göre derecelendiriliyorlar.

trendalicious'u yapan Will Glozer, aynı zamanda CafeSpot'un da programcısı. Kendisi ile yapılan bir röportajı buradan okumak mümkün. CafeSpot'un development blog'u da işin perde arkasını yansıtıyor.

Bu güncel, ilginç ve popüler web siteleri hangi platform ve dil ile mi hazırlanmış? Güzel bir soru... ;-) (ve daha güzel bir cevap!)

Kaynak: Planet Lisp, Lemonodor.

MIT LispM Kaynak Kodunu Kamuya Açıyor

FZ

MIT, LispM kaynak kodunu BSD tarzı bir lisans ile kamuya açıyor. Bu şu demek: Lisp Machines sistemlerinin temel bileşeni artık özgür. BSD lisansı sayesinde de insanlar bundan istedikleri gibi faydalanabilirler.

C++ içinde Lisp kullanmak

bk

C++ kodlarken "ah şu anda filanca fikrimi Lisp ile ne kadar kolay ifade ederdim" dediğiniz oluyor mu? Bir ortamdan diğerine geçmeye, ayrı ayrı işlemler yapmaya üşenenlerden misiniz?

En az bir evet cevabı verdi iseniz InteLib tam size göre. C++ kodlarken doğrudan Lisp sözdizimine ve semantiğine çok benzer şekilde kod yazmanızı ve doğrudan derlemenizi sağlayan bir kütüphane. Şu anda aktif olarak geliştiriliyor. Ne gerek var ki böyle bir şeye diyenler FAQ belgesini okuyabilirler.

Core Kaynak Kod Ağacı Yeri Güncellemesi

eevrim

Merhaba,

Core-serveR Common-Lisp repolarının yeri değişti. Lütfen bağlantılarınızı güncelleyiniz.

Tüm kaynak kod ağacı: http://labs.core.gen.tr/repos/

Core-serveR Kurulum Betiği: http://labs.core.gen.tr/repos/core-server-installer-latest.tar.gz