UMPC segmenti için yeni bir dağıtım: LinPus

0
anonim
Linpus tamamen küçük ve ucuz bilgisayarlar için üretilmiş bir işletim sistemi. Linpus kullanarak sizde Asus Eee PC benzeri cihazları kendiniz üretebilirsiniz. :)

Linpus Linux Lite

Görüşler

0
ZZombie
Güzel bir çalışmaya benziyor.
Elimdeki işleri bitirir bitirmez indirip deneme yapmam gerek.

Açıkçası düşük donanımlı sistemlerde çalışacak bir Linux arayışım hiç bitmedi. Bu konuda Damn Small Linux'u taktir ediyorum. Ama son kullanicinin karsisina cikarmak icin biraz arayuz iylestirmesi gerek.

Amacim isi sadece internet olan, ya da bir iki pasit program kullanacak, veya uzak masa üstü bağlantısı kullanacak kişiler için alternatifler sunmak.

Normal Linux dağıtımları ile bunu sorunsuz yapabilmemize rağmen, eldeki atıkl teknolojiyi kullanabimek çok daha olumlu sonuçlar veriyor.

Şu Linux programlama konusunda ihtisas yaparsam Pardus için bile birşeyler hazırlanabilir :)
0
erika
Benin anlamadığım ASUS EEEPC benzeri makinaları neden bizim yerel PC üreticileri üretmiyorlar ki? Un var, Şeker var. Helva yapalımda şu dandik pencerenin tekelini kıralım. Hemde insanlarımız ucuza kaliteli bir bilgisayar tecrübesi yaşasınlar.
0
anonim
Cevabın sorunun içinde gizli.

"Ucuza kaliteli bilgisayar" :)

Şu anki hali ile güzel paralar kazanırken neden buna gerek duysunlar?

NOT : lafim toplama sistem hazirlayanlara degil. Parca parca alip sistem olusturmanin nekadar dusuk karli oldugunu bilirim.

Ama marka olmus firmalarin yaptiklari yuksek adetli alimlar ile daha dusuk fiyatlara alip, daha da yüksek fiyatlara sattıkları bir gerçek.
0
koraypeksayar
Cevap: Sonsuz kar amacı... Mezarda bile !
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Windows: Insecure by Design

DJENGIN

Washington Post´ta yayınlanan “Microsoft Windows: Insecure by Design” başlıklı makalesinde Pegoraro, alternatif işletim sistemleri Mac OS X ve Linux’un daha korumalı olduğunu belirtirken Microsoft firmasının virüs koruma stratejilerini eleştiriyor. Kısa bir süre önce dünya çapında milyonlarca kullanıcı So.Big virüsü saldırısını yaşadı. E-posta kutuları şişerken internet trafiği yavaşladı, anonim e-postalar kutuları doldurdu.

Linuz balığı. Linux´cular bu tam size göre...

BatoR

Şöyle düşünün : Arabanız var, sakin sakin yol alıyorsunuz, yoldan geçenler arabanıza bakıyor; hayranlık, şaşkınlık... Dahası mı?
www.thinkgeek.com :O)

Dizüstü Linux'un Geleceği

gismo

HP belirli modellerini Ubuntu Linux ile uyumlu hale getirecek. Slashdot'un bu haberine ve CoolTechZone'un bu haherine göre HP nx6110, nc6120, nc6220, nc6230 and nc6000 modellerinde tüm donanımı %100 Ubuntu Linux ile uyumlu hale getirecek ve isteyen kullanıcılar Ubuntu yüklü olarak bu modelleri satın alacak. Böylece M$ lisansı alma zorunluluğu da ortadan kalkacak. Darısı diğerlerinin başına ;)

Gebze Belediyesi GNU/Linux'u Tercih Etti

talat

Gebze de belediye kendi kullandığı masaüstü ve sunucu bilgisayar sistemlerinde Windows'tan Linux'a geçme kararı aldı. Sistem Debian kullanılacak.Linux dağıtımı web için Firefox, ofis uygulamaları için Open Office, masaüstü içinse GNOME arabirimini kullanıyor. Hayırlısı diğer belediyelere