İlgili Yazılar

Google AI Yarışması Birincisi: Gábor Melis (ve Common Lisp)

FZ

Bir süreliğine dünyanın çeşitli yerlerindeki programcılara uykusuz ve adrenalin dolu geceler geçirten, eğlendirirken öğreten ve sosyal içerikli mesajlar içeren Google AI yani Google Yapay Zeka programlama yarışmasının birincisi Macar programcı Gábor Melis oldu. Melis yarışmayı Common Lisp dilinde geliştirdiği sistem ile kazandı.

Gelin Hep Birlikte Kodlayalım Çağrısı

FZ

Aycan İrican'ın cs-lisp e-posta listesine attığı bir e-postaya dikkat çekelim:

Selam,

Nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama, bu listede common lisp programlama yapmak isteyen var mı acaba? Bir grup kütüphane ve buna bağlı bir web sunucu yazdık biz.

Yeni Allegro Common Lisp Eğitim Videoları

opheus

Franz Inc. Allegro Common Lisp eğitimleri bölümü altında "Specialized Components of Lisp" başlığında yeni eğitim videolarını yayınladı. Aynı sayfada bir önceki konu ve videolara ulaşılabilmekte. Dosyaların boyutları 25 - 40 MB arasında değiştiginden dolayı kotalı ADSL kullanıcıları içinde sorun olmayacağını düşünmekteyim.

Son olarak daha önce yayınlanmış olan video dosyaları ve Allegro CL eğitim videolarını bir çalışma gurubu kurarak alt yazı ile türkçemize kazandırmak güzel olmaz mı?

Pascal Costanza'nın Çok Dik Başlı Lisp Rehberi

FZ

Uzunca uğraşlardan sonra Pascal Costanza'nın dik başlı (!) Lisp kılavuzunu Bilkent Bilg. Müh. bölümü öğrencilerinden Hayrettin Gürkök'ün çevirisi ile anadilimizde yayımlama imkanına kavuştuk. AOP yani Aspect Oriented Programlama mefhumunu Common Lisp'e kazandırmış olan (ya da Debiancılar için: Debian aspectl paketleri) Costanza'nın bu yazısının Lisp heveslilerinin işine yarayacağını ümit ediyoruz.

Çevirinin özgün adresi http://ileriseviye.org/arasayfa.php?inode=costanza-lisp-guide.html'dir. Emeği geçen herkesin eline sağlık. Afiyet olsun...

Video: Second Episode - 20 dakika ve 100 satırda Reddit

FZ

Video çılgınlığı devam ediyor. Bu gidişle HOW-TO belgelerinin yerini HOW-TO videoları mı alacak? İnsanlar "öğret bana usta, adım adım göster" yaklaşımını daha mı çok seviyorlar? Daha önce duyurduğumuz videoyu yapan Sven Van Caekenberghe'nin Episode 2: (Re)writing Reddit in Lisp is 20 minutes and 100 lines videosu taze taze, sıcak sıcak kamuya sunuldu.