Yeni Allegro Common Lisp Eğitim Videoları

0
opheus
Franz Inc. Allegro Common Lisp eğitimleri bölümü altında "Specialized Components of Lisp" başlığında yeni eğitim videolarını yayınladı. Aynı sayfada bir önceki konu ve videolara ulaşılabilmekte. Dosyaların boyutları 25 - 40 MB arasında değiştiginden dolayı kotalı ADSL kullanıcıları içinde sorun olmayacağını düşünmekteyim.

Son olarak daha önce yayınlanmış olan video dosyaları ve Allegro CL eğitim videolarını bir çalışma gurubu kurarak alt yazı ile türkçemize kazandırmak güzel olmaz mı?

Görüşler

0
tongucyumruk
Acaba bu WRL uzantılı dosyaları (WebEx formatı olarak geçyiormuş literatürde) GNU/Linux altında izlemenin bir yolu yordamı var mıdır?
0
FZ
Ben olsam ilk iş Franz Inc. şirketine bir e-posta yazar ve video formatları ve kitlelere erişilebilirlik hakkında birkaç kelam ederdim. Bu haberi görüp de webex de ne yahu, niye ki!? demeyen hemen hiç kimse görmedim çünkü.
0
opheus
Aslinda bu isi online olarak yapan bir kurulus var adresi: http://www.e-tech.ca/012-FileConversion.asp

Tabi ben MacOSX ortaminda seyrettigimden acikcasi kontrol etmemistim linux icin player olup olmadigini, bundan dolayi ozurdilerim ama kendimi affettirmek adina Franz'a bir email yolladim eger dikkate alirlar ise sanirim GNU/Linux kullanan camia icin ogg formatinda yayinlarlar.

Isin guzel tarafi neredeyse 1 saat hatta fazla olan goruntulerin sadece 25 MB yer tutmasi.
0
opheus
Franz Inc. ile yaptigim ufak capli yazismada kendilerinin herturlu fikre acik olduklarini ve tavsiye beklediklerini soylediler, bunun uzerine bende e-tech den bahsederek gerekli cevirim islemlerini yapabileceklerini soyledim.

sonuc olark kisa bir sure icinde ogg formatinda Allegro Common Lisp egitim videolarinin sayfalarinda yayinlanacagini dusunmekteyim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dama Oynayan LISP kodu - Altüst (Minimax) Algoritması

malkocoglu


Bilgisayarlar bir problemi yapay zeka kullanarak çözerken, kullandıkları teknikler; Karar ağacı, akıllı tahmin yeteneği ve o ana kadar geçilen yolu hatırlamaktır.
Bir rakibe karsi oyun oynayabilen bir yapay zeka algoritmasi bu tekniği bir ileri götürerek, rakibin hareketlerini de çözüm alanına almaya çalışır. Altüst (Minimax) algoritmasi, oyun zekası alanında bilinen bir algoritma; Yapay Zeka dersi için yazılmış ve altüst kulanan LISP Dama kodlarını sitemizden paylaşıyoruz.
Yapay Zeka ve Müsabaka - Altüst Algoritması

Kor Bilişim'den DOM Programlama Araçları

aycanirican

DOM modelinin kısmi bir gerçekleştirimi artık Core Server projesi ile beraber geliyor. Bu araçla, birinci dereceden DOM nesneleri yaratabiliyor, parametrik DOM üreten fonksiyonlar tanımlayabiliyorsunuz. Öyle ki, tanımladığınız DOM yapısını javascript betiğine çevirip, web tarayıcının kullanabileceği bir hale getirebiliyorsunuz. Örnekler için Dom Programming belgesine bakabilirsiniz.

Pascal Costanza'nın Çok Dik Başlı Lisp Rehberi

FZ

Uzunca uğraşlardan sonra Pascal Costanza'nın dik başlı (!) Lisp kılavuzunu Bilkent Bilg. Müh. bölümü öğrencilerinden Hayrettin Gürkök'ün çevirisi ile anadilimizde yayımlama imkanına kavuştuk. AOP yani Aspect Oriented Programlama mefhumunu Common Lisp'e kazandırmış olan (ya da Debiancılar için: Debian aspectl paketleri) Costanza'nın bu yazısının Lisp heveslilerinin işine yarayacağını ümit ediyoruz.

Çevirinin özgün adresi http://ileriseviye.org/arasayfa.php?inode=costanza-lisp-guide.html'dir. Emeği geçen herkesin eline sağlık. Afiyet olsun...

Core Server Yenilikleri

aycanirican

Core Server Uygulama Sunucusu önceden duyurduğumuz Javascript derleyicisini ilgilenenlere sundu. Bunun yanında sürdürmeler ile web uygulamaları yazabileceğiniz programlama çatısı, örnek programlar ve yeni belgeler de projeye eklendi.

Lisp'i Anlamak

anonim

Fazlamesai'deki Lisp hayranları bunu nasıl atladı bilmiyorum ama digg.com'da rastladığım, biz ölümlülerin kullandığı sıradan programlama dilleriyle uğraşanların da anlayacağı bir dille yazılmış The Nature of Lisp başlıklı bu yazı, Lisp hakkında şimdiye kadar okuduklarımın toplamından daha fazla şeyi anlamamı sağladı.