Vestel'den Yakıt Pili ve Bor Teknolojileri

0
FZ
Bora dayalı enerji yatırımlarına ağırlık veren Vestel, cep telefonu, dizüstü bilgisayar gibi taşınabilir elektronik cihazlarda kullanılabilecek yakıt pilini üretti.
Mart ayına kadar piyasaya sunulacak olan yakıt pilinin yanı sıra şirket, 'dünya çapında ses getirecek bora dayalı' projeler hazırladığını da açıkladı. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, Türkiye'nin bor ve hidrojen kaynaklarını değerlendirmek amacıyla yaptıkları çalışmalar neticesinde yakıt pili ürettiklerini söyledi. Vestel'in projesinde; enerji kaynağı hidrojen, borla ayrıştırılarak elektrik enerjisi üretilecek. Aynı sistemle üretilecek pil, cihazlarda uzun ömürlü ve şarj edilebilir olarak kullanılacak. Bu sistemde evler de ısıtılabilecek.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/

Görüşler

0
sleytr

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, gazetecilerin 'Enerji projeleriniz Erke Dönergeci gibi mi?' yönündeki sorusuna ise, "Erke Dönergecini boş görmeyin. Gelişmeleri izleyin" yanıtını verdi.

İlk kez sözlerine gülüp geçemeyeceğim kadar ilgili/bilgili birinin Erke'yi ciddiye aldığını gördüm. Bakalım ne çıkacak...

0
Satanique
Vestel ekranlar 105 dolarken Hyndai 14 inch'ler 130 dolardı. (Sene 1997) Vestel monitorler ile o sıralar piyasada satılan OEM monitor tamamen aynıydı. Marka farkı vardı sadece. Madem bu adamlar o kadar iyiydi de işinde ne diye kalkıp OEM monitoru 105 dolardan satıyorlardı da, elin çekik gözlüsünün Hyundai'si gibi makine üretemiyorlardı?
0
sleytr
8 yıl öncesine ilişkin verdiğiniz bu örneğin neyi ispatladığını gerçekten anlayamadım. Kendi adıma 98 yılında aldığım Vestel marka 14" bir monitörü 7 yıl kullandıktan sonra henüz çalışır durumdayken bir eskiciye hibe ettiğimi söyleyebilirim. Zaten CRTler ve LCD paneller hep yurtdışından geliyor. Dünyada LCD panel üretebilen sayılı fabrika var. Bu durumda Vestel ürettiği monitörü 130 dolara satsaydı kalitelimi olacaktı?

Vestel yeterli yatırım gücüne sahip olmadığı ya da yeterince karlı bulmadığı için LCD panel üretmiyor olabilir, ama bu kimseye diğer alanlarda yaptıkları arge çalışmalarını hakir görme hakkını vermemeli diye düşünüyorum.

not: Vestel ile hiçbir bağım vs. yok. Sadece ciddi manada arge yatırımı yapan her yerli şirkete sempati duyuyorum o kadar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DDJ Programlamada Mükemmelik Ödülü : P.J. Plauger

FZ

Yirmi yılı aşkın süredir yayınlanan Dr. Dobb's Journal dergisinin bu seneki "Programlamada Mükemmelik Ödülü"nü P.J. Plauger aldı.

Dr. Plauger, 80'li yıllarda X3J11 komitesinde çalıştı. Söz konusu komite ANSI C standardının geliştirilmesinden sorumlu idi. Çalışmalarına devam eder Dr. Plauger daha sonra ISO C ve C++ standartlarının oturtulmasında da önemli rol oynadı.

Bu süre esnasında Bell Laboratuvarlarında profesyonel olarak çalışan Plauger 10 yılı aşkın bir süre "The C/C++ User's Journal"ın editörlüğünü yaptı. Plauger'in yazdığı ya da katkıda bulunduğu kitaplar arasında şunlar sayılabilir: Elements of Programming Style and Software Tools in Pascal, The Standart C Library; Programming on Purpose, The Standart Template Library.

Dr. Plauger aynı zamanda 30 yılı aşkın süredir bilimkurgu yazarlığı da yapıyor. Yazdığı kısa öyküler "Analog" ve "Galaxy" dergilerinde yayınlandı.

The Blues Brothers 2000 Türkiye Turnesi

lalapoo

Blues Brothers 2000 bir bira firmasının sponsorluğundaki turnesine 5 Eylül'de İzmir Gündoğdu meydanında süper bir konser ile başladı.Turne 17 Eylül'de İstanbul Fil Damı'nda yapılacak olan konserle sona erecek.

Linux Router Projesi Sizlere Ömür (1997 - 2002)

FZ

Linux Router Project isimli proje sizlere ömür. Söz konusu proje 1.44 MB´lık floppy diskete sığan ve `router, access server, thin server, thin client, network appliance´ sistemleri kurup geliştirmeyi çok çok kolaylaştıran bir Linux dağıtımı idi.

Proje sorumlusu ve programcısı haberi verirken karşılaştığı güçlüklerden, IT sektörü ile ilgili sorunlardan, projeye yeterince destek verilmemesinden , vs. şikayet ediyor ve pek çok şeyi sivri bir dille eleştiriyor. Sebep olarak ekonomik nedenleri gösteren programcı Güney Florida´da muslukçuların Sistem Yöneticilerinden daha çok kazanmasını örnek göstererek programcıların geceli gündüzlü kod yazarak harcadıkları korkunç entelektüel çabaların karşılığının pek verilmediğini ve bu sebeple artık bilgisayar işi ile uğraşmaktan vazgeçmeyi düşündüğünü belirtiyor.

Görüldüğü gibi açık kodlu yazılım dünyası da güle oynaya kod geliştiren ve tatmin olmuş bir şekilde geleceğe güvenle bakan yazılımcılardan ibaret değil. Bu tip örneklerin ve eleştirilerin dikkatli şekilde değerlendirilmesinde fayda var. Böylelikle iddialı benzer projelerin benzer kadere maruz kalmasının önüne geçilebilir belki.

İdeal Pencere Yöneticisi

tongucyumruk

Linux ve benzeri sistemleri kullananlar arasında yıllardır süregelen bir tartışmadır: En iyi pencere yöneticisi hangisi? Kimileri bir masaüstü ortamı sağladığından KDE, Gnome gibi sistemleri tercih eder, kimileriyse hafif ve hızlı olması amacıyla Fluxbox, Windowmaker gibi sadece işini yapmaya yönelmiş olanları. Freshmeat'ten Jeff Covey'de yıllar süren araştırmadan sonra kendince ideal olana ulaşmış. Bu konuda yazdığı Antidesktop başlıklı yazıda ise ulaştığı sonuçları açıklamış. Desktop meraklılarına ısrarla tavsiye edilir.

LiMo nedir?

anonim

LiMo yeni bir gruplaşma. Çeşitli telefon şirketleri bir araya gelerek Linux Mobile Edition için standart bir işletim sistemi geliştirdiler. Sonuçlar çok olumlu. İspanya'daki fuarda 15'ten fazla yeni telefon beğeniye sunuldu.