VII. Türkiye´de İnternet Konferası Yaklaşıyor

0
adervis
VII. Türkiye'de İnternet Konferası, inet-tr 2002'ye İkibin Kişinin Katılması Bekleniyor!

Bu yıl 19-21 Aralık tarihlerinde İstanbul Harbiye'deki Askeri Müze'de gerçekleştirilecek olan Türkiye'de Türkiye'de internet Konferans'larının sekizincisi inet-tr 2002 Türkiye internetin önünü açacak fikirlerin paylaşılacağı ve tartışılacağı bir platform olmaya devam ediyor.
Teması "e-Türkiye" ve sloganı "Türkiye'yi İnternete Taşımak" olan ve internetin tüm boyutlarını kapsamaya özen gösteren konferansda teknolojik gelişmelerin tartışıldığı bildiriler, Türkiye'den uygulama bildirileri, sponsor firmalrın teknolojik sunumları, eğitim seminerleri, paneller, çalışma grupları ve firmaların standlarının yer aldığı bir sergi bölümü olacak.

AKP ve CHP'den üst düzey temsilcilerin bilişim, internet ve bilgi toplumu olma yolundaki vizyon ve programlarını anlatacakları konferansta başarılı e-devlet projelerini anlatan oturumlar, internet teknolojileri ve demokrasi konulu bir panel ile elektronik seçim ve e-devlet gibi ulusal boyutlu konular ele alınacak. Yeni sayısal imza mevzuatını da kapsayan internet hukuku ile ilgili oturumlar ve e-Türkiye projesinin enine boyuna tartışılacağı oturumların yer alacağı konferansta, ayrıca; kullanıcıların SPAM'dan korunması ve bu amaçla yapılan örgütlenme çalışmaları, Dünya'da ve Türkiye'de bu konudaki gelişmeler, 3G ve yeni multimedya servisler, mobil internet gibi güncel konular da ele alınacak. Konferans, 3 gün boyunca Linux, PHP ile web programlama ve güvenlik konulu eğitim seminerleriyle izleyicilerin bilgi dağarcığına katkıda bulunacak. Konferansa aktif katılım yapmak isteyenler için son başvuru tarihi 15 Kasım 2002.

İnternet Teknolojileri Derneği (INETD)'nin kurumsal sahipliğinde gerçekleştirilen ve geçtiğimiz yıl yaklaşık 1.500 kişinin katıldığı, bu yıl ile 2.000 kişinin katılması beklenen konferans Türkiye interneti'nin önünü açacak ortak akıl arayışılarına bir platform olamayı, bir bilgi ve tecrübe paylaşımı ortamı olmayı hedefliyor. Alcatel, Aycell, Cisco, Ericsson, Siemens, Sun Microsystems, ve Türk Telekom'un sponsor olarak yer aldığı konferans Garanti Bankası, Intel, Meteksan Net, Microsoft, Şekerbank ve Türk Nokta Net tarafından da destekleniyor. Konferansın hizmet sponsorları ise Computer World, IT Business Weekly, PC World, Radyo 92nokta3 ve Rota Dağıtım. Konferansa ayrıca; BMD, INETD, LKD, TBD, TBV, TESID, TID, TKD, TUBISAD, TURKMIA, TUTED, TZV ve UNAK'ta katkıda bulunuyor.

Konferans programı hakkında daha detaylı bilgi almak veya konferansa kayıt olmak için lütfen http://inet-tr.org.tr/adresini ziyaret ediniz. Konferansla ilgili her tür iletişim için ise bilgi@inet-tr.org.tr adresine mesajlarinizi gönderebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Last.fm Mağduriyetinden Kullanıcı Sendikasına

FZ

Biraz önce Replikas’tan bir şarkı dinledim bilgisayarımda. Bu sırada MP3 oynatıcıma eklenmiş bir yazılım ise arkaplanda bunu last.fm sunucularına haber vermekle meşguldu.

Günün her anı milyonlarca kişi milyonlarca şarkı dinliyor, ve aynen benim bilgisayarımın yaptığı gibi onlarınki de bıkmadan usanmadan dinlenen bütün şarkıları last.fm‘e haber vermekte. Yani last.fm kullanıcısı olan her dinleyicinin müzik zevki kayıt edilmekte.

Bu ölçekte ve güncellikte bir müzik dinleme verisinin neler için kullanılabileceğini burada anlatmaya lüzum yok. Herhalde en önemli ve en çok karşılaştığımız kullanım alanı, müzik yapımcılarının ve reklamcıların, biriktirilen bu toplu zekayı kullanarak daha da iyi hedeflenmiş kitlelere ulaşmaları.

ICQ`da Patladı !

sundance

Akşam eve geldim Butch ile iki satır bir muhabbet edeyim, bir iki yeni projeden bahsedeyim diye Internet`e girdim. O da ne ICQ `Rate Limit Exceed, Please Try To Connect In A Few Minutes` demez mi ?

Şu ana kadar Internet üzerindeki en iyi fikirlerden biri olan ICQ`nun, aynı zamanda Internet üzerindeki en kötü planlanmış ve uygulanan yazılımlardan biri olması bir yana (neden açık hali ile 20küsur mb bu ICQ 2000!) sanırım artık onlar da Türk`ün gücü karşısında yetişemez hale geldiler :)
İddia ediyorum ICQ kullanıcılarının dörtte biri Türk ve bu sayı gittikçe de artıyor :)) Benim aldığım mesajı siz de aldıysanız veya sebebi hakkında bilginiz varsa bir yorumda bulunuverin

Dünyanın Baskıcı Rejimleriyle İşbirliği Yapan Şirketler

darkhunter

Çin'de yaşanan internet sansürleme projesine çanak tutan şirketlere Microsoft'da eklendi... Habere göre Shanghai Alliance Investment Ltd (SAIL) ile Microsoft'un ortaklığında kurulan yeni MSN portalında 13.06.2005 itibariyle "demokrasi, özgürlük, insan hakları, Tayvan'ın bağımsızlığı veya gösteri" ile ilgili sonuçlar görüntülenmeyecek... Bu durum ilk değil Google ve Yahoo bu kepazeliğe çoktandır çanak tutuyorlar!

Apple iPhone Geldi ama

anonim

Steve Jobs MacWorld 2007 konuşmasında uzun süredir beklenilen yeni Apple ürününü açıkladı. iPod + cep telefonu + Internet iletişim cihazı = iPhone. Jobs konuşmasının sonunda iPhone için “cebinizdeki hayat!” dedi. Bu nesil Internetli telefonlar önümüzdeki iki yılda muhtemelen hemen herkesin elinde olacak. Peki ama "cetde Internet" ne anlama geliyor? Telekom gibi karanlık/kapalı bir ağ ile Internet gibi açık protokollerle çalışan bir ağın birbirine bu kadar yaklaşması ne gibi sonuçlar doğuracaktır?

Ayın linki

urxalit

Arkadaşlar bunu ayın linki olarak kabul etmek istiyorum. Akıllının biri pi sayısını link yapmış ve google.com´un PI sayfasına yönlendirmiş. :)

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097.org

Almak isteyenlere, com ve net domainleri boş. :)
(tabi baştaki 3. hostname)