Web çöktü ve bu tamamen sizlerin suçu!

0
FZ
Lerdorf Internet'in şu an ki durumunu "hasar görmüş parçaların tekrarı" olarak niteliyor ve internet için hala kalan tek umudun PHP'den alınacak yardım olabileceğini söylüyor.

PHP'i 1995 yılında yaratmış olan Lerdorf, Yahoo'da görevli bir PHP geliştiricisi olmasının yanı sıra PHP camiasının da aktif üyelerinden. PHP de, pek çok açıdan değerlendirildiğinde, günümüzde Web uygulamalarında kullanılan en popüler betik dili olarak kabul ediliyor.

Lerdorf kendisini izlemekte olan kalabalığa oldukça iğneleyici bir dille: "Web oldukça büyük bir zarar gördü, dolayısıyla artık hepimiz evlerimize geri dönebiliriz. Ama neyse ki, pek çok insan Web'in çöktüğünün farkında değil" ve devam etti...
Lerdorf'un Web'i "çökmüş" olarak addetmesinin sebeplerinden birisi, Web'in doğası gereği taşıdığı güvenlik sorunları. Bu sebeplerden birisi ise geliştiricilerin hemen gözlerinin önünde yatıyor. Lerdorf'a göre: "Kullanıcı girdilerini filtrelemeniz gerektiğinin farkında bile değilsiniz."

Devamı: Çöken webe karşı PHP bir çözüm mü? başlıklı haberde.
PHP

Görüşler

0
dfix
Yazının tamamını okuyup derin düşüncelere daldım kendime gelirsem belki birşeyler yazarım
0
darkhunter
Yaaa... İşte böyle her fırsatta laf sokulan, o dil bile değil denen bir yapı, gün gelecek internet'in k*çını kurtaracak...

Acaba şöyle mi denmek isteniyor:

Evet, sizler... Hepiniz internet'i çökerttiniz işte! Çok zeki bir dil yazdım ama siz idiotlar sürüsü benim bile daha yeni fark ettiğim kullanıcı girişlerinin filtrelenmesi konusunda hiç bir şey yapamıyorsunuz...

Siz ahmaklar... SOAP kullana durun ben SimpleXML'in doğru düzgün çalışan bir versiyonunu ancak bu sunuma yetiştirdim... Gösteriyorum işte... Şimdi evinize gidin!


Lerdorf'un önerdiği kod analizi temelli performans iyileştirmelerinden birisi, veri-tabanı için PostgreSQL yerine MySQL kullanmaktı.*


Beni benden aldın Lerdorf... Hemen kendimi yüksek bir yerden yere doğru bırakmaya gidiyorum...

* Bir dilin yaratıcısı o dille ilgili optimizasyon teknikleri anlatma ihtiyacı duyuyorsa o dili bırakınız...
0
selam
Açıkcası verinin filtrelenmesi konusunda ve benzeri "basit" kod tabanlı güvenlik önlemlerinin neden yapılmamakta bu kadar ısrarcı olunduğunu bilmiyorum ve merak ediyorum.

PostgreSQL ile hali hazırda çalışan bir uygulamayı ise sırf hız için MySQL'e taşıyıp ardından veri bütünlüğü konusunu düşünmektense donanımsal yatırım ile veri tabanımda bulunan verilerin bütünlüğü ve doğrulunun sağlanmasına daha fazla önem veririm eğer param değerli ise. Ayrıca eskiden kolaylık olsun diye eklenen bazı şeylerin şimdi güvenlik endişeleri ile PHP 6 da yer almayacak olması ile PHP biraz daha doğru yola girmiş olmakta. PHP ile kod yazarken PHP'nin gerçek bir yazılım dili olmadığını düşünüyorum bazen evet pek çok şeyi yapabilirsiniz ama güvenliğin dil tarafında kalan kısımları da uygulama yazanların düşünmesi oldukça garib bir durum. Her ne kadar PHP'yi severek kullansamda bazen yermek iyidir :)
0
FZ
kludge: A kludge (or kluge) is a 'solution' for accomplishing a task, originally a mechanical one and usually an engineering one, which consists of various otherwise unrelated parts and mechanisms, cobbled together in an untidy or downright messy manner. A kludge is never elegant except ironically, nor, serviceability to the task at hand excepted, is it ever admirable.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DCP Portal 7 BETA Yayınlandı

deathline

DCP Portal 7 Beta bir yıldan fazla süren geliştirme süresinden sonra yayınlandı. Sürüm 7 beta 15 Şubat 2007 tarihinden itibaren Codeworx Teknolojileri dosya indirme alanından erişilebilir durumdadır. Bu sürüm için bir güncelleme betiği mevcut olmayıp, gerekli kararlılık ve sağlamlık sınamalarından geçirilmeden kullanılmamalıdır.

Php Web Programlamaya Giriş Belgeleri

Guardian

Bir süredir php programlama diline giriş yapmak isteyenler için hazırladığım belgelerin giriş amaçlı olan kısmını bitirdim ve www.samkon.org'da yayınladım.

Belgelerin pdf formatındaki hallerini sıkıştırılmış olarak buradan indirebilirsiniz. (3.8 MB)

PHPLiveX: Hafif ve Kolay PHP-Ajax Kütüphanesi

anonim

PHPLiveX diğer php-ajax kütüphanelerinin çoğunda olduğu gibi php fonksiyonlarınızı JavaScript ile çağırabilmenizi sağlıyor. Ancak PHPLiveX'in xajax ve sajax gibi kütüphanelerden farkı çok daha az kod yazarak ve daha basit bir şekilde kullanılabilmesi.

PHP ile Linux Programlama (Perl ve C Tadında ;-)

FZ

FM'nin genç üyelerinden tasarımcı ve acemi çaylak programcı arkadaşımız knt'nin "Yahu hocam, C tadında PHP gibi bir şey olsa ne kadar güzel olurdu, benim işimi mükemmel görürdü" demesi ve benim onu eleştirmem ile başladı her şey. Birkaç gün sonra knt arkadaşımız karşımıza aşağıda okuyacağınız belge ile çıkageldi. Çoğu kişinin sadece Apache ve web programlama bağlamında kullanılabildiğini ve başka bir işe yaramadığını zannettiği PHP dili ile nasıl normal (!) GNU/Linux programlama yapılabileceğini gösteren bu başlangıç seviyesindeki belgeden ilgili kişilerin faydalanacağını umuyoruz. Lütfen belge ile ilgili yorumlarınızı ve varsa deneyimlerinizi, eleştirilerinizi yazmaktan imtina etmeyin. Ve karşınızda...

GNU/Linux Üzerinde de Çalışabilen Güzel Bir PHP Editörü: QUANTA 3.1

sceylani

Merhaba,

Linux için güzel bir editör bulma calışmalarım sonunda meyvelerini verdi :

Ekran Görüntüsü

Evet yukarıdaki ekran görüntüsünden de anlaşılacağı gibi GNU/Linux ile ücretsiz bir editör kullanılarak sayfa çıktılarının anında görülmesi ve bir nevi hata ayıklama (debug) işlemi mümkün olabiliyor.