Web sayfasında adres yayınlamak...

0
sundance
İnsanların size ulaşabilmesi için web sayfanızda adresinizi yayınlamak istiyorsunuz, fakat sayfaları dolaşıp email adresi toplayan web spiderlarından da illallah dediniz. Adresinizi sundance at fazlamesai nokta net veya fazlamesai.net de sundance diye yazdınız, bu sefer de ortalama IT müdürünün bu adresi anlayıp anlamayacağından endişe etmeye başladınız :)

Bu java script sayesinde artık böyle bir derdiniz kalmayacak. Sayfaya girip email adresinizi yazın ve anında size hiçbir spiderın anlayamayacağı karmaşıklıkta geri verilsin. Hem de sayfa üstündeki görüntüsünde ve linkinde hiçbir sorun olmadan. Dahası Javascripti sadece karmaşıklaştırılmış adresinizi bir kez oluşturmak için kullanıyorsunuz, sayfanıza girecek kullanıcıların browserlarında olması da gerekli değil.

Görüşler

0
sleytr
bence browserlarin dogru sekilde algilayip ekrana duzgun basabildigi bir metni bir bot'da cozebilir. su anda yapamasalar bile sonraki sürümlerinde yapabileceklerdir :)

0
bahadirkandemir
Botların otomatik form gönderimi yapıp veritabanını doldurmasını engellemek için "aşağıdaki resimdeki yazıyı şu kutucuğa aynen yazın" diye bir özellik kullanıyoruz. Ufak bir PHP scripti ve GD eklentisinin yardımıyla istenen email adresini PNG image haline getirmek çok kolay. Image dosyasını pixel pixel tarayıp yazıyı okumak sorun olmaz ancak bir image dosyasının bir email adresi içerip içermediğini bir botun anlaması çoook zor.
0
lifesdkver0_1
o kadar da zor değil ;-)
bkz: Ez-Gimpy [www.cs.berkeley.edu]
0
bahadirkandemir
PHP/GD çözümünde email adresine tıklayınca mail göndermek için bir de form mail scripti gerekecektir. Bunu önceki yorumumda eklemeyi unuttum.

Image dosyasına çevirdiğimiz mail adreslerine birer numara verelim. mail.php?to=1 sayfası 1 no'lu mail adresine mail gönderen bir form açar. Bu formu botların kullanmasını engellemek için de "aşağıdaki resimdeki yazıyı şu kutucuğa aynen yazın" sistemi kullanırız.

Kabul ediyorum, çözüm JavaScript kullanmak kadar kolay değil, ama bana daha güvenli gibi geliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

McAfee FBI´ın casus yazılımını görmezden gelecek

anonim

Slashdot'da okuduğum bir habere göre, McAfee, antivirus ürünlerinin, FBI'ın şüphelilerin bilgisayarına sızdırdığı ve tuş vuruşlarını FBI'a gönderen trojanını (Magic Lantern) görmezden geleceğini açıklamış.
Peki virus yazarları Magic Lantern'in modifikasyonlarını çıkarırlarsa? Güvenlik yazılımlarında Amerikan ürünlerine güvenemeyecek miyiz? Güvenlik konularında open-source yaklaşımları gerekliliğini hissettirmeye başladı..

Microsoft Yamana Yamana Ne Hale Geldi ?

sundance

Outlook`da bir açık daha. Zaten Lovebug ve Anna wormlarından sonra, artık önüne gelen Vbasic`çi virüs yazmaya başladı `Nasıl olsa Outlook`da bir şekilde çalışır` diye :)

Son virüs benim hep illet olduğum (Outlook kullanmadığımdan olsa gerek) maillara eklenen VCARD dosyası sayesinde yayılmakta. Artık ne yapacağı yaratıcılığa kalmış, ekrana bir yazı çıkartabilir, harddiskinizi formatlar, sharinglerinizi full açar vs.
Allahtan MS hemen bir patch yayınlamış. Detaylı haber Wired'da

Microsoft Olası JPEG Saldırısına Karşı Araç Yayınladı

anonim

Güvenlik uzmanlarının, çok büyük bir kurtçuk saldırısının yaklaştığı öngürüsünde bulunduğu bugünlerde Microsoft JPEG işleme sistemindeki GDI kütüphanesinin açıklarını tanımlayan bir "tarayıcı alet" yayınladı.

Tarama aracı MS04-028 yaması ile birlikte yayınlandı. Bu yama JPEG imaj dosyalarının işlenmesi sırasında ortaya çıkan kritik bir açığı kapatıyor. Internet Fırtına Merkezi (The Internet Storm Center - ISC) de windows kullanıcısı olmayan kullanıcılar için bir tarayıcı yayınladı.

Hangi Dağıtımın Güvenlik Açıklarına Cevabı Daha İyi?

darkhunter

SearchSecurity, genel güvenlik açıklarının yamanması konusunda, hangi dağıtımların daha başarılı ve hızlı olduğuna dair istatistiksel bilgiler vermiş.

Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi

butch

15 Kasım 2008 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 40 saat süreli Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi, 6 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, uygulamalı örnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.