WriteBoard: Ortaklaşa Belge Üretimi

0
sefalet
Web tabanlı araçlar yaygınlaşıyor ve aralarında ilginç olanları da yok değil. Writeboard onlardan biri.Arkadaşları "Basecamp" yönetim aracı geliştirmek gibi faliyetlerinden tanıyor olabilirsiniz.

Bu web tabanlı aracın özellikle FM'nin gönüllü bilgi paylaşımcılarının, birlik beraberlik sevdalılarının hatta çeviri bağımlılığı olanların çok işine yarayacağını düşündüm.Kısaca anlatmak gerekirse, web üstünde yazı yazmanızı sağlıyor.Bu yazıyı birden fazla kişi aynı anda veya farklı zamanlarda yazabiliyor.Yapılan değişiklikler RSS ya da e-posta yoluyla öğrenilebiliyor.Uygulama yüzde yüz bedelsiz. (Bizim bakanın adsl tarifesinde belirttiği yüzde yüz indirim gibi değildir, uyarılır)

Daha fazla bilgi ve diğer araçları görmek için:

http://www.37signals.com/

Görüşler

0
jai
Whiteboardu bu yazıdan yönlenip gördüm. Güzel bir hizmet gibi geldi başta. Ama sonra bi eksiklik biraz canımı sıktı. Yaratılan belge şifre korumalı. belge üzerinde çalışma yürütecekleri e-posta ile davet etmeniz gerekiyor. ben bu noktada çalışmaya gelenlerin farklı şifreler ya da kullanıcı isimlerinin olacağını düşünmüştüm ama yanılmışım. daveti gonderdiginizde e-posta ile belgeye atadıgınız ortak şifre gonderiliyor. Hal boyleyken değişiklikleri hangi kullanıcının yaptıgını kontrol etmeniz imkansızlaşıyor. Kullanıcılardan biri belgeyi silmeye kalkarsa ne olur bilmiyorum, sanırım önceki sürümle kurtarılabilir. mail attım, kullanıcılarla ilgili extra bir yenilik düşünülüyor mu diye. sağolsunlar cevap verdiler, düşünmüyorlarmış. haliyle en azından kendi açımdan kullnım dışı kalmış oluyor whiteboard. begendigim NOKTA ozelligini de belirtmeden edemeyecegim. belge uzerinde yapilan degisikliklerin buyuklugunu belirten bir nokta koyuluyor degisiklik bilgisinin soluna. bu vesileyle birşey sormak istiyorum, özellikle döküman çevirisi konusunda whiteboarddan daha fazla özelliğe sahip bir uygulama bulmak mumkun mu? elbette ki ucretsiz olanlardan.
0
jai
cevabin format ozurlulugunden oturu uzgunum. tagleri yeni farkettim.

saygilar
0
sefalet
Her kullanıcı, değişiklik yaptığında değişiklik yaptığı sürüm kullanıcının adı ile kaydediliyor.Yazı penceresinin altında değişikliği yapanın adını yazmısı için kutucuk bulunuyor.Yalnız tek sorun (ki pek sorun oacağını sanmıyorum) değişikliği yapınca değişikliği yapan başka birinin ismini yazabiliyor.

Biri gelse hepsini silse her yapılan değişiklik kaydedildiği için "show older versions" a tıkladığınızda silinmemiş tüm hallerini görebiliyorsunuz.

Bunun dışında e-posta yolu ile katılan bir diğer kullanıcı, hesabı açan ile aynı yönetici haklarına sahip.Yani isterse tümden belgeyi ve hesabı kaldırabilir.Ama o zaman hesabı açan kullanıcıya e-posta gönderilerek 7 gün içinde tüm belgeyi tekrar açma imkanı tanınıyor.

Bunların ışığında makul bir güvenlik söz konusu diyebiliriz.Farklı şifrelerin olmasının pek bir yararı olacağını zannetmiyorum.
0
sefalet
Her kullanıcı, değişiklik yaptığında değişiklik yaptığı sürüm kullanıcının adı ile kaydediliyor.Yazı penceresinin altında değişikliği yapanın adını yazmısı için kutucuk bulunuyor.Yalnız tek sorun (ki pek sorun olacağını sanmıyorum) değişikliği yapınca değişikliği yapan başka birinin ismini yazabiliyor.

Biri gelse hepsini silse her yapılan değişiklik kaydedildiği için "show older versions" a tıkladığınızda silinmeden önceki tüm hallerini görebiliyorsunuz.

Bunun dışında e-posta yolu ile katılan bir diğer kullanıcı, hesabı açan ile aynı yönetici haklarına sahip.Yani isterse tümden belgeyi ve hesabı kaldırabilir.Ama o zaman hesabı açan kullanıcıya e-posta gönderilerek 7 gün içinde tüm belgeyi tekrar açma imkanı tanınıyor.

Bunların ışığında makul bir güvenlik söz konusu diyebiliriz.Farklı şifrelerin olmasının pek bir yararı olacağını zannetmiyorum.
0
jai
"Minor edit, don't save a new version" Son versiyonun üzerine yazıyor. Bu kaldırılsa sanırım problem de kalmaz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IXIR vurur da Züperonline armut mu toplar?

FZ

Yıllardır Superonline'a emeği geçen bir yazılımcı arkadaşıma bir dokundum bin ah işittim!

"Superonline, elemanlarına 2 ay ücretsiz izin verdi! Dönüşümlü olarak arkadaşlarımızla durumu ayarlayıp 1er ay parasız tatil yapmak durumundayız. Tabii kendimizi şanslı sayıyoruz çünkü ücretsiz izne mahkum etmediklerini doğrudan işten çıkarıldılar!"

Gene bir INTERNET@TURKEY klasiği!

Hapishaneden canlı webcam yayını!

larweda

Amerika Arizona`da bir hapishane, Crime.com`un desteğiyle hapishane içine tutukluların yaşadığı bölgelere webcam koymuş ve buradan insanlara seyrettiriyor. Bir nevi reality show yani. Bence önemli olan soru ise, her zamanki Internet`in ne kadar özgür olduğu tartışması. Acaba bu hapishanede yatan mahkumlar webcam konulmasından hoşlanıyorlar mı,ya da onaylıyorlar mı? Onaylıyor gibi görünseler de bu gerçekten kendi istekleri mi yoksa suçlu oldukları için onlar adına karar verilebiliyor mu? Bu konu tahminen Amerika`da da tartışmalar çıkaracaktır, biz de gelişmeleri takip ederek buradan aktarmaya devam ederiz.
Webcam'leri görebilmek için bir form doldurup email adresi vermek gerekiyor, sonucunda da birsürü spam e-mail alıyorsunuz, ben bu sorunu da halletmek için mailexpire`ı kullandım, ki bu da bir sonraki yazının konusu.

Zoho çözümü Microsoft Office karşı başarılı olacak mı?

anonim

Zoho yeni Web 2.0 furyasına eklenen isimlerden birisi. Şimdilik çok başarılı gidiyor. Microsoft Office alternatiflerinin arttığı günümüzde Zoho en iyi online çözümlerden birisi olma yolunda. Google Office'e göre bir sürü artısı olmasına karşın aradığı parasal gücü de yakalaması lazım. Zoho sizce tutacak mı?

Mikrohaber kapanıyor...

urxalit

Mikrohaber yaklaşık 2 yıldır her sabah uğradığım bir siteydi. Güzel seçilmiş haberler, yorumlar ve teknik makaleler vardı. Yazın haber eklemeyi kesmişlerdi, baktım aşağıdaki son haberi eklemişler.

Üzücü birşey tabi, umarım ileride böyle güzel siteler görebiliriz...

Google: Bir kez daha...

sundance

Google bir kez daha yapacağını yaptı. Yaklaşık 700 milyon mesajdan oluşan, 20 yıllık Usenet Arşivini kullanıma açtı

1981`den bu güne gelen bu dev arşiv bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş bir dev tarih belgesi. Bizi izlemeye devam edin, sanırım önümüzdeki haftalarda bu arşivden eşelenmiş onlarca önemli olayın haberiyle karşınızda olacağız ;)