xseg - Yardımlarınız Bekleniyor!

0
raistlinthewiz
xseg, GNU/Linux üzerinde çalışan, GPL lisanslı bir sunucu takip etme yazılımıdır. xseg, herhangi bir Linux sunucu üzerinde çalışarak, belirli aralıkta sunucu istatistiklerini oluşturur.

Devam etmekte olan bu projeye katılımlarınızı bekliyoruz.

Daha fazla bilgi için: xseg.sf.net
Neden xseg?
xseg, tamamen esnek olması amacıyla tasarlanmış bir yazılımdır. xseg benzer programların aksine, core networking ve monitoring kodu içermez. Bunun yerine GNU/Linux sisteminin eşsiz esnekliğinden faydalanarak sadece, dosya erişimleri ve basit soket fonksiyonları ile gerekli bilgileri toplar. xseg'in toplayacağı bilgileri ve vereceği çıktıyı tamamen siz ayarlarsınız.

Şu andaki durumu?
xseg'in 0.1 adlı çok basit bir versiyonu çıkmış durumda. Şu an için bu versiyon gerçekte çok fazla iş gerçekleştiremiyor. Ama şu anda gelişimde olan 0.2 versiyonu birçok özellik ve yenilik içeriyor.

- LCD display desteği
- Grafik çizebilme yeteneği
- Regexp vasıtasıyla herhangi bir bilgi üzerinde çalışma
- Regexp, file i/o birleşimi sonucunda seçtiğiniz bilgilerin düz texte veya grafiğe dökülebilmesi özelliği
- MYSQL ve benzeri database sistemlerine erişim yapıp veri çekebilme özelliği

Bu ve bunun gibi birçok özellik xseg'in esnekliğini en üst noktaya çıkarmak için tasarım aşamasında. 0.2 versiyonu release olduğunuzda, diğer birçok sunucu takip programında yapamadıklarınızı xseg ile gerçekleştirebileceksiniz.

Bir örnek vermek gerekirse: Birçok sunucu takip programı, bir interface üzerinden gelen ve giden datanın grafiğini çizebilmekte. Fakat çok azı interface üzerinde esnek bilgiler almanızı sağlıyor. Örneğin, belirli bir zaman periyodundaki error rate oranı. xseg ile bunu sadece, /proc/net/dev'i okutturup gerekli alanı seçerek yaptırabilirsiniz.

http://mail.baskent.edu.tr/~20194562/xseg0.2_output/stats.html adresinde 0.2 versiyonundan çok basit bir çıktı görülmekte. Görüldügü gibi echo $Random komutunun çıktısı grafiğe dökülmüş durumda.

Sonuçta?
xseg şu anda tek bir geliştirici tarafından devam ettirilen bir proje. Projenin gelişimi için projeye yardım edebilecek kişiler aranmakta.
Daha fazla bilgi için: raistlinthewiz@hotmail.com




gnu

Görüşler

0
FZ
Açık Kod mitleri var, misal işte yani kodumu açarsam bir anda yüzlerce, binlerce çok baba programcı benim kodumla ilgilenir, anında bir sürü özellik ekler, bir sürü patch yollar. Ya da ne bileyim, tüm kullanıcılar acayip kafadır, sürekli CVS´ten son sürümü çekip onu kullanırlar, vs.

http://www.onlamp.com/pub/a/onlamp/2003/12/11/myths.html

Nedense aklıma o geldi :)

Bu arada projene başarılar dilerim umarım kısa zamanda çok özellikli bir program ortaya çıkar ve popüler olur. Sayfandan eriştiğim şu sayfa da epey ilginç:

http://lcdproc.omnipotent.net/index.php3?continue=yes
0
raistlinthewiz
teşekkür ederim. inşallah kafamdakileri gerçekleştirebilirsem (derslerden kalan zamanlarda :) özellikli birşeyler yapacağım..ama önemli olan popülerlik değil fikrimce - 1 kişinin bile işine yararsa ve teşekkür alırsam burda sanırsam görevimi yapmış olurum.. herneyse konuşmak değil kod yazmak gerekiyor :P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

AB´deki Sistem Yöneticileri İçin Açık Kaynağa Geçiş Rehberi

FZ

Konu ile ilgili uzmanlardan oluşan bir AB komisyonu, birlik çapında açık kaynağa geçilmesi için sistem yöneticilerine yol gösterecek teknik bir belge yayınladı.

Belgenin orjinaline bu adresten erişebilirsiniz.

Open Source Efficiency

anonim

Fazla mesai'de pek böyle kişisel taleplerin olmadığını biliyorum ama bu sorumu ancak fazla mesai sakinleri cevaplayabilir diye düşündüm? Yani sorumun cevabı sadece sizde. Şimdi sorun şu: Open source economic efficiency konusunda bir rapor yazıyorum ve yazdığım bu raporda bağımsız kaynakların 1997'den beri yaptığı objektif kriterlere dayanan (open source olmayanlarla) karşılaştırmalarını arıyorum. Hani cnet'in yaptığı testler var ya, onlar gibi. Ama az kaynağa ulaşabiliyorum ve hangisinin güvenilir olduğundan emin değilim. Bu konuda fazla mesai sakinlarinden yardım isterim. Şimdiden teşekkürler.

Wirofon artık özgür!

anonim

Bundan birkaç ay önce FFMpeg ile ilgili bir işle uğraşırken, FFMpeg'in Hall Of Shame sayfasına denk geldim. Sayfaya baktığımda gördüm ki, Türk Telekom Wirofon yazılımı da FFMpeg'i lisansına aykırı olarak GPL olmayan bir programa dahil ederek GPL ihlali yapmakla suçlanıyordu. Türk Telekom'dan hiç bir açıklama olmadığı için de bir "fare dağa küsmüş" durumu olduğunu düşündüm.

FreeBSD 5.0

sundance

Birçoklarının sandığının aksine Linux´un yegane kayda değer rakibi (ve dostu:) Free BSD'nin yeni versionu canavar gibi özellikleri ile ortalığı ısıtmak üzere geldi.

Bayanlar baylar, huzurlarınızda uzun süredir beklenen FreeBSD 5.0

- UFS2, ikinci jenerasyon dosya sistemi; 1TB sınırı tarih oldu
- Arkaplanda dosya sistemi kontrolü ve snapshotlar
- GEOM, (genişletilebilir depolama ağı)

G-NUT Projesi İlk Meyvesini Verdi

exalted

GNU Türkçe Çeviri Projesi (G-NUT) dün itibariyle www.gnu.org'un anasayfasını türkçe olarak yayımlamış bulunmaktadır. Henüz çok etkili, hızlı ya da "harika" çalış(a)mıyoruz, ancak zamanla düzene gireceğini umuyorum.