Yahoo! Kullanıcı Arayüzü Kütüphanesi

0
SHiBuMi
Yahoo! User Interface Library (YUI), Yahoo! tarafından geliştirilmiş, Javascript ile yazılmış, DOM scripting, DHTML ve AJAX tekniklerini kullanan, gelişmiş arayüze sahip interaktif web siteleri hazırlamak amacıyla kullanılan bir araçlar bütünü. YUI içerisindeki tüm araçlar BSD lisansı ile lisanslanmış.

İncelemeye değer bu kütüphanenin web sitesi: http://developer.yahoo.com/yui/index.html.

Görüşler

0
belfagor
Yakında Google User Interface Library gibi birşey ile karşılaşırız artık. Googlelun bu duruma seyirci kalacağını hiç zannetmem. Daha kullanışlı ve güzel bir proje ile karşımıza çıkacağına eminim. Bu arada YUI yi inceledim. Oldukça hoş olmuş. Yahoo'nun ellerine sağlık
0
SHiBuMi
Benzer kapsamda bir ürünü olmasa da, Google'ın da halihazırda geliştirdiği ve ücretsiz sunduğu çeşitli araçlar var: http://code.google.com/
0
roktas
Hmm, GWT'yi açmışlar (Apache 2.0 lisanslı). Doğrudan Javascript yerine Java kullanmaları ilginç (GWT ile Javascript'e derliyorlar).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Nokia Series 60 ürünleri için Açık Kaynak Kodlu Browser geliştiriyor.

ae

Basın duyurusunda ve e-posta grubunda belirtildiği üzere, Nokia KDE'nin Konqueror'ının içerisindeki KHTML ve KJS yi temel kabul eden yeni bir mobil gezgin geliştirdiğini açıkladı.

Apple ile de ortak giden çalışmalar sonucunda yeni Series 60 internet gezgini, Apple'ın Safari gezgininde de kullanılan, açık kaynak kod uygulama bileşenleri olan WebCore/KHTML ve JavaScriptCore/KJS yi kullanacak.

fazlamesai.net'e soralım: İçerik - Her şeye rağmen mi?

anonim

Sundance'in Wikipedia ile ilgili haberde yapmış olduğu Wikipedia Şövalyeleri yorumu :) ile ilgili yorumu temel alırsak, Internet'te içeriğin (bilginin) insanlara ulaştırılırken bu içeriğin sunumu ile ilgili içeriği sunanın sorumlulukları nelerdir sizce?

Örneğin bir PHP sitesindeki Php ile Programlama felsefesi ve Planlama başlıklı yazıda olduğu gibi, imla hataları ve cümle düşüklükleriyle dolu, içeriğin sunumu ile ilgili hiçbir iyileştirme yapılmamış bir belge ilgili o sitenin yönetimi ve o içeriği hazırlayan kişinin sorumlulukları nelerdir?

E-gineer :: Web Mühendislerinin Sitesi

SHiBuMi

Esasında e-gineer.com uzunca bir süredir yayında olan bir site. İçeriği genel olarak Web geliştiricilerini, özel olarak da PHP geliştiricilerini kapsıyor. Özellikle "PHP Hacker's Paradise" başlıklı yazı, bütün programcılar tarafından okunması faydalı bir "yol gösterici". En çok sevdiğim sözlerden birisi de bu siteye ait: "Web gurus know that speed of coding is much more important than speed of code"...

Wap uzerinden web´de gezmek

tongucyumruk

Yakın zamana kadar FazlaMesai'yi wap üzerinden okumak için FazlaMesai'ye wap desteği gelmesi veya TurkCell'in SurfCell adlı garabetiyle boğuşmak zorunda olduğumu düşünüyordum... Yanılmışım... Çok sevgili arama motorumuz google beni bir kez daha şaşırttı.
Alıyorsunuz wap destekli telefonu, giriyorsunuz http://wap.google.com'a ve webin tamamında arama yapabiliyorsunuz. İşin güzel yanı arama sonuçları web siteleri olsa bile google bunları sizin için wml formatına çeviriyor güzel güzel browse ediyorsunuz dahası arama ile ulaştığınız siteden başka sitelere link varsa o linkleri de google sizin için wml formatına çeviriyor.
Ne diyelim... İlahi google sen herşeyi düşünürsün...

SansureHayir!org yayına başladı

fsniper

Türkiye'de son dönemde ciddi bir artış ile uygulanan site yasaklama ve gizli sansür uygulamalarını konu edinen, yapılması gereken ve yapılanlar hakkında internet kullanıcısı görüşlerine yer veren SansüreHayır!org yayın hayatına başladı. Site üzerinden sansüre karşı düşüncelerinizi sözlük tadında herkese duyurabiliyor, başkalarının neler düşündüğünü okuyabiliyorsunuz. Ayrıca görünüşe göre SansüreHayır!org sloganlı yapışkanlı etiketler de yolda ;)