İlgili Yazılar

GNU-Darwin Projesi

sundance

Herne kadar Mac haberlerinden Max sorumlu olsa da ;) buna rastlamışken yazmadan geçemezdim... GNU ekibi bu sefer de tamamen serbest bir Darwin dağıtımı için kolları sıvadı

Takip etmeyenler için söyleyelim Darwin, MacOs X`in, grafik arayüzü Aqua olmayan hali ve x86 makinalarda da çalışabilmekte.

BSD`i seviyorsanız gelişmeleri izleyin...

Yellow Dog Linux 2.0 çıktı!

PCc0d3r

PowerPC'ler için başlıbaşına bir işletim sistemi olan Yellow Dog Linux 2.0 çıktı.
Daha fazla bilgiye sitesinden ulaşabilirsiniz : http://www.yellowdoglinux.com/

Linus Torvalds da Apple Macintosh Kullanmaya Başladı!

FZ

Zaman zaman Debian GNU/Linux geliştiricilerinin, James Gosling gibi UNIX, Java, vs. üstadlarının Apple tercih ettiklerini duyar, allah allah derdik, bir hikmeti, bir bildikleri var diye düşünürdük... Ancak son duyduğumuz haberden sonra daha ciddi düşünmeye başlamanın zamanı geldi!

14 yıl önceki USENET e-posta duyurusu ile x86 işlemci kullanan PC'lerde UNIX devrimini başlatan Linus Torvalds da Apple kullandığını itiraf etti! 2 GHz'lik bir G5 (yani PowerPC 970). Evet, artık şapkaları önümüze koyup yeniden düşünmenin zaman geldi. Torvalds'ı da kaybediyoruz galiba. Adam artık x86 için geliştirdiği linux çekirdek yamalarını test etmeden gönderiyormuş, başımıza taş yağacak! :-P

Camino 0.7 çıktı

conan

Gecko motorlu ve Cocoa grafik arabirimi kullanan Mac OS X browser'ı Camino'nun yeni versiyonu dun yayımlandı. Eskiden Chimera olarak bildiğimiz browserı buradan indirebilirsiniz.

Başlıca yapılan değişiklikler ise şunlar: Yeni download manager, URL Manager Pro ile uyum, Text Encoding menüsü, yandaki barda Global History menusu, resimleri ve diğer uygulamaları sayfadan desktop'a sürükleyip bırakabilme özelliği, ve daha niceleri.

PowerBook G4 Bataryalarında Üretim Hatasından Kaynaklanan Değiştirme Kampanyası

parsifal

Apple, Ocak2004-Ağustos2004 arasında satılan PowerBook G4 Alüminyum ürününün bataryalarını üretim hatalarından dolayı değiştirme kampanyası başlattı.
Detaylı Bilgi için...