Yaz Tatili Önerisi: Açık Kod Modeli İle Kodlayın ve 4500$ Kazanın

0
FZ
Google yine yapacağını yaptı. Tüm dünyadan yazılım geliştirmeye hevesli öğrencilere çağrı: Yazın ne yapıyorsunuz? Oturun açık kod modeliyle bir yazılım geliştirin ve 4500$ kazanın.

Tek yapmanız gereken Summer of Code başvurusunda bulunmak ve önerilen fikirlerden birini seçip bunu uygulamak. Tabii ki öyle başı boş bırakılmayacaksınız, başvurusu kabul edilen her programcı bir "koç" ile birlikte çalışacak ve ona karşı sorumlu olacak. Sorumlu olacağınız kişi ise FreeBSD, The Apache Software Foundation, The Perl Foundation, Lisp NYC, OpenOffice, Wine, Google gibi kurumlarda/projelerde çalışan deneyimli programcılar olacak.

Merak ettiğiniz sorular varsa burada sorabilirsiniz (tabii FAQ belgelerini okuduktan sonra).

Eylül döneminde okullar açıldığında ve arkadaşlarınız, hocalarınız "yazın ne yaptın" dediğinde onlara verecek çok sağlam bir cevabınız olsun ;-)

Görüşler

0
bm
Muhendislik okuyan arkadaslar bunu 'staj' olarak kabul ettirebilirler mi acaba diye dusunuyorum. Bilgisi olan var mi?
0
lifesdkver0_1
tabi ki. (google inc. de yapılacak bir çalışmaya 'staj' demenin hafif kalacagini iğnelemiyorsunuz, değil mi)
0
bm
Yok birsey ignelemiyorum, ama resmi mevzuata uymuyor olabilir. Yabanci sirket, ise gitmek yok vs. vs.
0
lifesdkver0_1
her fakültenin kendi esasları vardır tabi. itü ee için konuşayım; içerik uyuyorsa nerede ve nasıl yapıldığının önemi yok, goole inc. den bir mühendis staj defterini ve formunu imzaladığı sürece :)
0
FZ
Eh, 4500$ kazanırsa öğrenci, staj defterini ABD'ye yollatıp geri getirtebilir herhalde! :) Ya da taranmış el yazısı imzayı, defteri yazıcıya sokmak sureti ile defere mi bassa? (Bürokrasi ve maymunluk, sonu gelmez geyikler, vs...)
0
lifesdkver0_1
biraz daha dikkatli okudum da, google aracı konumunda imiş. her neyse, yapılan çalışma onaylatıldığı sürece bir sorun olmaz. staj denen nane, kılıfına uydurulan bir şey.
0
bm
Hal buysa universitelerle alakali arkadaslar belki bu duyuruyu panolarina asmalilar?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Kitap Servisi Yayında

ComArge

Bugün gelen bir eposta da google kitap servisini tanıtımını gördüm. Lafı uzatmadan, aşağıdaki bağlantıya tıklayın ve sonucu görün.

http://books.google.com/books?q=fazlamesai

Google OS Senaryoları

anonim

Efsane dağıtımı Turkix ve SimpleKDE'nin kurucusu Emre Sokullu'nun Slashdot ve Digg'de ses getiren makalesine göre, Google, Windows Vista'nın Live.com baskısıyla bir Google OS projesine girişebilir (yorumlardan görüldüğüne göre, girişilmiş olunabileceği bile söyleniyor!). Emre 3 senaryoyu ele alıyor.

`Google Code Search´ Hacker'ların İşini Kolaylaştırıyor

Guardian

networkworld.com 'daki haberde Google'ın kasıtsız olarak hacker'lara yeni bir araç sunduğu belirtiliyor.

Google Android

auselen

Google mobil telefonlar için yazılım platformunu tanıttı: Herkesin beklediğinin tersine "GPhone" adlı bir donanım üretilmeyeceği ortaya çıktı. Google bunun yerine (iPhone'a çok benzeyen!) bir işletim sistemi geliştirip, ücretsiz dağıtacakmış.

Google Talk!

goktan

Bir süredir beklenen oldu ve sonunda Google yeni IM servisini "tabiki" beta olarak kullanıma açtı.