Yeditepe Üniversitesi, MONO Semineri, 21 Nisan

0
hcg
LKD Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle Yeditepe Üniversitesi'nde MONO semineri düzenleniyor. Konuşmacı Gürcan Serbest. 21 Nisan 2009 Sali gunu 14.00-16.00 saatleri arasinda, Yeditepe Üniv. Muhendislik Fakultesi B-316 salonunda.

İlgili Yazılar

Linux Semineri (Ankara) : Redhat Linux Kurulumu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Seminerde, ay başında yeni sürümünü çıkaran günümüzün popüler Linux dağıtımlarından Redhat'deki yenilikler, kurulum incelikleri ve çeşitli özellikler anlatılacaktır. Saat 18.30'da başlayacak olan seminer, her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık ve ücretsiz. - Ayrıntılı bilgi -

1. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği

tongucyumruk

LKD'nin Bu yıl birincisini düzenlediği Linux ve özgür yazılım şenliği 16-05-2002 tarihinde Ankara Üniversitesi Eczacılık fakültesinde başlayacak... 4 Gün sürecek olan şenlikte 4 salonda seminerler, oyun turnuvası ve toplu kurulum gibi etkinlikler düzenlenecek. Özellikle Ankaralı penguenlerin kaçırmaması gerektiğini düşündüğüm şenlikte ayrıca Cuma ve Cumartesi günleri Linux belgeselininde gösterimi yapılacak. Şenlik programı ve daha ayrıntılı bilgilere Şenlik ana sayfasından ulaşılabilir.

Acaba katılacak olan fazlamesaiciler için özel bir işaretmi tasarlasak?

Bilgi İşlemin Tarihçesi

FZ

Masanızda kullandığınız ve saniyede milyarlarca matematiksel işlem yapan, bu sayede 3 boyutlu görüntülerle sizi eğlendiren, MP3 ve DVD, vs. çözen, dünya ile iletişim kurmanıza olanak sağlayan sistemlerin tarihçesini hiç düşündünüz mü? Lebniz (1646-1716), Boole (1815-1864), Frege (1848-1925), Cantor (1848-1918), Hilbert (1862-1943), Gödel (1906-1978) ve Turing (1912-1954) gibi isimler size bir şey çağrıştırıyor mu, masanızdaki ya da cebinizdeki makinalarla ne ilgisi var bu isimlerin?

Yukarıdaki soruların ve benzerlerinin cevabı İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde Bilgisayar Bilimleri bölümünde 16 Aralık Salı akşamı verilecek seminerin ana temasını oluşturuyor. Bilgi işlem tarihinde ilginç bir gezintiye çıkacak olan yolcuların kaptanı ise UCSB Bilgisayar Bilimleri bölümü öğretim görevlisi (şu anda Sabancı Üniversitesi´nde misafir öğretim görevlisi) Ömer Egecioğlu. Emniyet kemerlerinizi bağlamayı unutmayın! ;-)

inet-tr, XIV. Türkiye'de İnternet Konferansı, Linux Seminerleri

anonim

XIV. Türkiye'de İnternet Konferansı (http://inet-tr.org.tr/inetconf14/) kapsamında, LKD Seminer Çalışma Grubu tarafından üç seminer düzenleniyor

'Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009' ve 'Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümünün 2003 yılından beri düzenlediği "Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" ile Linux Kullanıcıları Derneği'nin 2002 yılından beri düzenlediği "Linux ve Özgür Yazılım Şenliği" 17-18 Nisan 2009 tarihlerinde tek çatı altında, İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Program vs. hakkında detayları yakında her iki etkinliğin web sitelerinde duyurulacak. Etkinliğin bu yıl konuk edeceği önemli isimler arasında Douglas Crockford (Yahoo!) ve Jonathan Conradt (Google Chrome) bulunuyor. 2009 yılının en önemli buluşmasını şimdiden takvimlerinize işaretleyin.

"Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" web sitesi
"Linux ve Özgür Yazılım Şenliği" web sitesi