İlgili Yazılar

Google'dan yeni bir sistem programlama dili: Go

gismo

Son iki yıldır Google'un ataklarını izliyoruz: GWT, Android, Chrome, derken C++'a alternatif bir sistem programlama dili ile Google yine sahne aldı:

http://google-opensource.blogspot.com/2009/11/hey-ho-lets-go.html

Google Maps

ether

Google, ABD'nin detaylı haritalarına ulaşımı ve haritalar üzerinde arama yapabilmeyi sağlayan Google Maps hizmetinin beta sürümünü hizmete açtı.

Google Instant Messenger

sundance

Biliyoruz, Google onu yaptı, google bunu yaptı haberlerinden sizlere gına geldi, ama ne yapalım, herkes seyrediyor Google ise yapmaya devam ediyor.

Son olarak Google bir anında mesajlaşma yazılım şirketini satın almış. Bildiğiniz gibi, uzun bir süredir Google'ın jabber tabanlı (doğrusu bu;) bir anında mesajlaşma yazılımı üzerinde çalıştığının söylentileri vardı. Ama bu hareketle, kullanıcıların dünya üstünde bulundukları yere göre arama vs. yapabilen, değişik bir sistemi satın almış bulunmaktalar.

Yapı Kredi Bankası'nın kurucusu Kazım Taşkent'in bir sözü var "İlk yap, en iyisini yap, herşey değişsin". Sanırım Google'cılar da bu yolda.

Google Reader

butch

Yine bir RSS okuyucu. Ama her zaman olduğu gibi google yorumu herşeyi değiştiriyor. İşte Google Reader. Tabi ki BETA.

Progressive Web App Dünyasına Giriş: Manifest

butch

Progressive Web App (PWA), Google'ın günümüz web uygulamalarının iyi birer mobil uygulamaya dönüşebilmesi için önerdiği özellikler çerçevesinde ortaya çıkan bir kavram. Tarihsel olarak Responsive Web'den sonra ortaya çıkan gelişme olarak anılacak ve görünen o ki web dünyasında bir büyük değişime daha tanıklık etmemize sebep olacak.

Bir PWA'nın temelde sahip olması gereken özellikler...