Google Reader

0
butch
Yine bir RSS okuyucu. Ama her zaman olduğu gibi google yorumu herşeyi değiştiriyor. İşte Google Reader. Tabi ki BETA.

Görüşler

0
auselen
Kısayol tuşları hoş olmuş. Merak ettiğim acaba bu reader aracılığıyla google en çok okunan feed'leri mi belirlemeye çalışacak? Yoksa google bir "işletim sistemi"'ne dönüşmeyi iyice kafasına koydumu...
0
tongucyumruk
Hmm... RSS beslemenize nasıl reklam alırsınız? Bir yöntem yakın zamana kadar Devshed'in yaptığı gibi rss beslemenizdeki birkaç girdiyi reklama ayırabilirsiniz. Diğer bir yöntem ne olabilir peki? Google'ın metin bazlı reklamlarını rss girdinizin sonuna ekleyebilirsiniz. Böylece her rss girdinizin sonunda bir Google reklamı olur. Ya da RSS beslemenize reklam almazsınız. Siz düz RSS beslemenizi yaparsınız, Google bunu okuyan insanlara gerekli reklamları Google Reader'ın içinde gösterir... Bunun yanına insanları Google Reader kullanmaya itecek birkaç makul sebep eklerseniz işte size insanların istese de istemese de yazdıklarınn yanında reklam görüntüleneceği bir platform. Hala Google'ın dünyayı ele geçirmeye çalışmadığını düşünenleri şu tarafa alalım...
0
tongucyumruk
Anlatmak istediğim şey RSS reklamlarından biraz farklı. Burada ortaya çıkan imkan ben RSS girdime hiçbirşey yapmadan Google'ın bunu görüntülerken yanında reklam gösterebilmesi. Bir anlamda Google'ın web tarayıcı yapıp girdiğiniz sitelerin içeriğine uygun reklam görüntüleyebilmesi gibi birşey.

Tabii sadece benim paranoyam da olabilir bu...
0
ae
Bence aşikar olan birşey sizin dediğiniz. Paranoya demeye gerek yok. Merak ettiğim, piyasada yapılacak hemen herşeyi yapıp nereye varmaya çalışıyorlar? Şuan Google & MS savaşında, heyt bea Google gene MS i ezdi diyenler ilerde bu Google amma belalı firmaymış diyeceklermiş gibime geliyor. Herkes çıkarları için savaşıyor, olan bize oluyor.
0
eof
Ne yapmaya mı çalışıyorlar? Yanıt basit: Daha fazla pazar payı, daha fazla kâr. Bahsettiğiniz kurumların birer ticari şirket olduğunu unutmayalım. Zarar göreceğimizi de düşünmüyorum; rekabet çoğu zaman müşteriler (kullanıcılar) için olumlu sonuçlar doğurur.
0
mrtksn
google izlediği politika farklı, şu anki sorunlarımıza çözüm olacaktır ancak başka belalara sebep olacaktır diye düşünüyorum. adamlar ms den farklı olarak ürün değil hizmet satıyor. dediklerine göre ileride yazılım para etmeyecekmiş, sadece hizmete para ödenecekmiş. bence de mantıklı bir şey
0
FZ
Ben hemen http://planet.lisp.org/'u atıverdim Google Reader'a (Lisp ile ilgili reklamlara dair bir sıkıntım da yok :)
0
bm
RSS'i GNUS'dan takip edebildigini biliyorsun degil mi?
0
FZ
Evet. Gerçi hiç denemedim ama şuralarda güzel güzel anlatmış:

http://www.gnus.org/manual/gnus_193.html
http://my.gnus.org/node/108

Benim biraz tutarsız ve kaotik kullanımım var, misal Lisp kodlarken HyperSpec'ten bir şeyler bakmam gerekip de Emacs içinden w3m'ye düştüm mü sonra bir süre web gezinmek için onun içinde tabbed browsing şeklinde takılıyorum, yukarıdaki Firefox'a ilişmiyorum, sonra bir şey için Firefox'a geçtim mi oradan devam ediyorum vs.
0
loker
aynen... akgregator kullanmaya başladım başlayalı, niyetli olduğum webde de konquerer olayına alışmaya başladım... şimdi bir ondan bir bundan, olay birbirine girdi :) bari bookmark-history'leri denkleyecek bir şey yapsam, kesin hazır yapılmışı da vardır nasıl olsa...
0
Tarık
Google Reader Aboneliklerinde News kategorisi altında Fazlamesai.net te var. ya da ben önbellek yanılsaması yaşıyorum
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google: Gizlilik mi?

tongucyumruk

Bundan 10 yıl kadar önce Sun Microsystems'tan Scott McNealy "Kişisel gizlilik mi? Aşın artık böyle şeyleri" demişti. Günümüzde her hareketiyle kişisel gizlilik konusunda yeni soru işaretleri yaratan ailenizin arama motoru (web tarayıcısı, ofis programı, e-posta sistemi, reklamcısı, anında mesajlaşma yazılımı ...) Google'ın CEO'su Eric Schmidt CNBC ile yaptığı bir röpörtajda "eğer birşey yapıyor ve insanların haberi olmasın istiyorsanız, belki de o şeyi yapmıyor olmanız gerekiyordur" şeklinde bir açıklamada bulundu. Daha açık cümlelerle ifade etmek gerekirse: Neden birşeyleri gizlemeye çalışıyorsun? Yoksa sakıncalı birşeyler mi yapıyorsun?

Google PC

demirten

Los Angeles Times'da çıkan bir habere göre Google, başta WallMart olmak üzere dev mağaza zincirleriyle PC satmak üzerine görüşmeler yapmaktaymış. Ayrıca analistlerin yorumları, 2006 yılı içerisinde, Google işletim sistemli ucuz bilgisayarların satışına başlanabileceği yönünde. Haberin tamamı için: latimes.com/business/

Quaero, Avrupalı Arama Motoru!

turkix

DigitalMediaAsia'daki habere göre, Jacques Chirac'ın, Quaero adında Google ve Yahoo'ya rakip olacak Avrupalı yeni bir arama motoru geliştirilmesi konusunda Thomson, Deutsche Telekom ve France Telecom gibi şirketlerle temasları varmış. Jacques Chirac'ın Google'a açtığı ilk savaş değil bu; daha önce de Google Library projesini davalık etmişti.

Google Sizi İş Görüşmesine Çağırırsa

FZ

Google sizi iş görüşmesine çağırırsa ne olur? Yurtdışından sizi arayan deneyimli Google yazılım mühendisleri 1-1.5 saatlik görüşmeler boyunca neler sorarlar? Bilmece bulmaca türü şeyler mi yoksa yazılım ile ilgili teknik sorular mi?

Merak edenler için benim başıma gelmiş bir vakadan birkaç küçük örnek:

Çin işi Google!

anonim

Google her zaman iyi haberler verecek değil ya, bu Google haberi de sahip olduğu avantajları kamu zararına ama kendi bütçesi yarına kullanan Google ile ilgili.