Yeni Teknolojiler İle Fosil Teknolojilere Bağlanmak

0
malkocoglu
Projelerde, her ne kadar tamamen yeni teknolojiler ile işlem yapmak istesek de, bazen eski (fosil) teknolojiler ile yanyana çözümler üretmek sorunda kalıyoruz. Mesela bir AS/400 mainframe bilgisayara bağlanmak, Excel hesap tablosundan değerler okumak gibi.. (Excel'in fosil olarak addedilmesinin sebebi, formatının 'kapalı' oluşudur).

İşte bu gibi durumlarda, Java için elimizde olan imkanlardan örnekler...

Java İle Excel Nasıl Okunur?

Java ile AS/400'e Bağlanmak

Görüşler

0
o_ozardic

bu düşünceyle NTFS de fosildir herhalde. ne de olsa onun hakkinda pek bişey bilinmiyor..


:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java'nın Hücresel Telefon sürümünde güvenlik açığı

Soulblighter

Polonya'lı bir güvenlik araçtırmacısı Java'nın hücresel telefonlar için olan sürümünde iki güvenlik açığı tespit etti. Açıklar gizli bilgilere ulaşılmasını ve telefonun kilitlenmesine neden oluyor.

Açığı tespit eden Adam Gowdiak, güvenlik açığına neden olan programın her telefondan çalışmadığını söyledi. Yaptığı testte ise bir Nokia 6310i hücresel telefonuna saldırı düzenledi. Yapılan saldırı testi dört saat sürdü.

Java Neden İyidir ?

anonim

Java 'nın .Net'e karşı üstünluklerini anlatan bir sunum Kafası karışanlar için iyi bir kaynak olabilir. www.manageability.org/manageabilityWiki/WhyJavaIsBetterThanDotNet sitesindeki en göze çarpan maddelerin alındığı bu sunumu sizde seveceksiniz :)

Java Neden iyidir?

Editörün Notu: Hazır ortalık ısınıyorken olgunlaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen rakip Mono (özgür yazılım modeline uygun .NET ortamı) sitesine de bir göz atmakta fayda var, Mono 1.0 Beta 1 çıkmış durumda!

Evans Data: EMEA Bölgesinde Perl/Python/PHP Kullanımı Düştü

anonim

Bir araştırma şirketi olan Evans Data'nın yakın zamanda Avrupa, Ortadoğu ve Africa'da (EMEA) yaklaşık 400 programcı üzerinde yaptığı bir araştırma ilginç bir sonuç buldu: PHP kullanan programcıların sayısında %25'lik bir düşüş yaşandı ve PHP'yi gelecek projeler için incelemeyecek (evaluate) ve kullanmak istemeyecek programcılar aynı dönem için %40 kadar arttı. EMEA bölgesinde Perl kullanımı %20 kadar düştü. Python kullanımı da aynı şekilde bir düşüş yaşadı, bunun oranı ise %25. Python'u ileri projeler için incelemek istemeyen programcılar %17 kadar arttı.

JMP3Player 0.3.3 Yayında

deneme101

JMP3Player'ın, yeni sürümü yayınlandı.

Eklenen özellikler şu şekilde:
- Look & Feel ve Theme desteği eklendi.
- Dil seçenekleri eklendi.

GNU/Linux ve MS Windows sürümlerine ulaşmak için:

http://sourceforge.net/projects/jmp3player/

Struts Ölüyor mu?

innaw

Java dünyasının doğası gereği mevcut bir çok "web framework" alternatifi varken, Apache Vakfı'nın Struts projesi bir çok önemli projede kullanıldı, kullanılıyor ve artık bir "de facto" standart haline geldi.