Yeni virus LoveGate´e dikkat

0
sametc
Bilgisayar güvenliği uzmanları, Asya ve Avrupa'da yayılmaya başlayan LoveGate adlı "worm (solucan)" türü bir bilgisayar virüsü konusunda uyardı. Tam adı LoveGate.c olan virüs, e-mail yoluyla bulaştığı sistemde bir arka kapı açarak bilgisayarda kayıtlı herşeyin güvenliğini tehlikeye atıyor.
Virüs bulaşır bulaşırmaz Pekin'deki iki e-mail adresine mesaj gönderiyor. Virüs yazarının sistemle bağlantı kurmasını sağlayan LoveGate, yazarın başkasının bilgisayarında istediği herşeyi (dosyaları silmek, kişisel bilgileri çalmak, ya da bazı uygulamaları çalıştırmak vs.) yapabilmesine neden oluyor.
E-mail'e eklenmiş LoveGate taşıyan dosyaya tıklandığında, virüs kendi kendini kopyalayarak adres defterindeki isimlere gönderebiliyor.
Anti-virüs şirketi Trend Micro yetkilileri, yayılma hızı yavaşlayan LoveGate'in dünya genelinde 10 bin bilgisayarı etkilediğini tahmin ediyor.
Kaynak:Hürriyetim

Görüşler

0
FZ
Bu gibi haberler geçilirken virüsün hangi İŞLETİM SİSTEMİNİ etkilediği, hedef aldığı ve e-posta ile bulaşıyorsa ağırlıklı olarak hangi E-POSTA PROGRAMLARI üzerinden bulaştığı da belirtilirse daha aydınlatıcı olur kanaatindeyim.
0
anonim
Isletim sistemi *nix, e-mail client'i de sylpheed ya da mutt olmasa gerek ,)
0
anonim
http://techupdate.zdnet.co.uk/story/0,,t481-s2130931,00.html
0
FZ
Lovgate’in bu varyantı (Lovgate.C) e-posta aracılığı ve “sosyal mühendislik” numaraları ile yayılıyor ve paylaşıma açık klasörlerde kendini pek çok farklı isim altında saklıyor.

Lovgate.C isimli bu zararlı yazılım bilgisayarlara e-postaya iliştirilmiş bir dosya şeklinde ve aşağıdaki yazıları içererek geliyor:

Konu: Documents
Ek: Docs.exe
Mesaj metni: Send me your comments...

Konu: Pr0n!
Ek: Sex.exe
Mesaj metni: Adult content!!! Use with parental advisory.

Konu: Evaluation copy
Ek: Setup.exe
Mesaj metni: Test it 30 days for free.

Lovgate.C çalıştırıldığında fun.exe, humor.exe ve docs.exe gibi gelişigüzel isimler altında kendini paylaşıma açık klasörlere kopyalıyor..

Lovgate.C, e-posta programının Gelen (Inbox) kutusundaki okunmamış mesajları cevaplıyor ve cevaba aşağıdaki metinle birlikte bir de kendisinin bulaştığı bir dosyayı ekliyor:

YAHOO.COM Mail auto-reply:

``I´ll try to reply as soon as possible.
Take a look to the attachment and send me your opinion!´´

Bu zararlı kod aynı zamanda bir Truva atı özelliklerine de sahip, yani bulaştığı bilgisayarda ‘arka kapı’ görevi gören bir TCP/IP portu açarak gizlice uzaktan erişimi sağlıyor. Bunu yaptıktan sonra da hacker117@163.com adresine bir e-posta yolluyor.

Diğer hemcinslerine benzer şekilde bu yazılım da Windows Registry’de düzenlemeler yaparak bilgisayar her açıldığında kendinin otomatik olarak çalıştırılmasını sağlıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Biyometrik Güvenlik ve Uygulama Kolaylığı

FZ

Pek çok filmde biyometrik güvenlik ile karşılaşmışsınızdır. Mesela adam kapıya elini koyar ve adamı tanıyan sistem kapıyı açar, kadın asansöre biner ve bir kat numarası söyler ve kadının sesini analiz eden asansör bilgisayarı kadın eğer yetkili ise hareket etmeye başlar veya bir sistemi kullanmaya çalışan kişi karşısındaki kameraya bakar bakmaz sistem iris tabakası şeklini analiz eder ve elindeki eski bilgilerle bir kıyaslama yapar...

Kulağa hoş geliyor değil mi? Yani taşımanız gereken bir anahtar veya akıllı kart yok, hatırlamanız gereken ve zırt pırt unuttuğunuz bir sürü parola, şifre vs. yok. Tamamen sizi bedensel özelliklerinize yani size özgü ve taklit edilmesi nerede ise imkansız işaretlere dayanan güvenlik sistemleri.

NSA güvenlik rehberleri

sundance

NSA´in resmi sitesinde uzun bir süreden beri çeşitli güvenlik rehberleri yayınlanmakta.

Çeşitli Windows sürümleri ve Cisco ürünlerinin kurulum ve yönetimi aşamasında uygulanması önerilen güvenli pratiklerin listelendiği bu çok detaylı dökümanlar eminim birilerinin işine yarayacaktır.

Her zaman belirttiğimiz gibi ´Bir işletim sistemi ancak yöneticisinin bilgi seviyesi ve özeni doğrultusunda güvenlidir.´

NetSec Güvenlik Bülteni Sayı:2

parsifal

Hilmi ESEN, Huzeyfe ÖNAL, Sertan KOLAT'ın katkılarıyla, NetSec Güvenlik Bülteni sayı 2 çıktı!

DDoS Saldırıları ve Korunma Yolları Eğitimi

anonim

DDOS saldırıları Internet dünyasının en eski ve en etkili saldırılarıdır. DDOS saldırılarına karşı kesin bir reçete olamayacağı için bu tip saldırılarlar karşı karşıya kalmadan konu hakkındadetaylı bilgi sahibi olmak en büyük silahtır.

Konu hakkında bilgi sahibi olmadan alınacak DDOS koruma ürünleri ayrı bir DOS’a (servis kesintisi) sebep olabilmektedir.

Internet´in En Kara Günü!

sundance

6 Temmuz 2003 muhtemelen Internet'in en kara günlerinden biri olarak tarihe geçecek! Zira bugün, www.defacers-challenge.com, dünya çapında sistem kırıcıları 6,000'e yakın siteyi en kısa sürede kırmaya davet etti.

Eğer medya her zamanki gibi bu habere atlamasaydı, sonuç bu kadar feci olmayabilirdi. Bir delinin kuyuya attığı taş pekala da orada kalabilirdi.

Yarışmayı boykot edip, hakem site zone-h.org'a saldıranlar mı dersiniz, yoksa ünlü olma adına kırdıkları sitelerden haber veren yarışmacılar mı (ikisi de zone-h'a denial-of-service yapmış tamamen zıt sebeplerle :)) Kırılan sitlerin listesi haberde, özellikle Sapık Ferit tarafından re-hack edilmiş pcoyun.net'e dikkat :)))