Youtube'dan Kötü Niyete Karşı 'Video Tanımlama Aracı'

0
anonim
Ülkemizde yasaklanma sebepleri ve yöntemleri tartışıladursun, Youtube ve benzeri video paylaşım sitelerinde yer alan ve yasal olmayan nitelikteki içerikle nasıl mücadele edileceği Internet'in anavatanı ABD'de de önemli bir konu.

"Saturday Night Live" TV programının oldukça popüler olan "Lazy Sunday" bölümüne ait video Youtube'da yayınlandığında 5 milyon defa izlenmiş ve yayıncı kanal NBC Youtube'dan bu videonun kapatılmasını istemişti. Benzer şekilde Viacom adlı firma, kendi ürettiği içeriğin Google'a ait Youtube tarafından izinsiz şekilde yayınlanması sebebiyle zarara uğradığını belirterek Google'a 1 milyar $'lık tazminat davası açmıştı.

Bu gelişmelerden 1 yıl sonra, Youtube kötü amaçlı kullanımı durdurmak amacıyla kendi geliştirdiği "Video Tanımlama Aracı"'nı duyurdu. Bu araçla ilgili daha detaylı bilgi edinmek ve ABD'de video içeriğinin denetimi ile ilgili ne tür çalışmalar yapıldığını görmek isterseniz, ZDNet'te 12 Kasım tarihinde yapılacak canlı webcast'e kayıt olabilirsiniz. Bu yayınla ilgili daha fazla bilgiye bu adresten ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
hcg
Bu dünyanın her yerinde var olan bir problem sanırım. Benim de birçok arkadaşım takip ettikleri programları/dizileri kaçırdıkları zaman youtube'dan izliyor. Elbette reklamsız olarak. Dizileri kaydedip youtube'a koyma sektörü oluştu neredeyse. Bizim kanallar ve yapımcılar ya henüz uyanmadılar ya da işlerine geliyor dizinin internetten de seyredilmesi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Video Player

anonim

Artık Google'da video araması yaptığınızda bulunan videoları izlemek için ekstra bir yazılıma ihtiyaç duymuyorsunuz, bulunan sonuçları hemen google player yardımıyla izleyebiliyorsunuz: Google Video.

Bence İNANILMAZ ve çok güzel bir hizmet.

Türkiye´deki Internet Uygulamaları

FZ

11 Mart Pazartesi günü saat 18:30'da İstanbul Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampusu Akademik Kurul Odasında, Alcatel e-Ticaret Genel Müdürü Tayfun Türkalp'in konuşmacı olarak katılacağı "Türkiye'deki İnternet Uygulamaları" başlıklı bir konferans düzenlenecektir.

çevir.com

wizzyfx

Fikir şu, aradığınız kelimeyi tarayıcınızın adres satırına yazıyorsunuz, sonuna çevir.com ekleyip enter'a basıyorsunuz ve hemen kelimenin anlamını ekrana getiriyor.
Örneğin http://uğur.çevir.com yada http://dictionary.çevir.com gibi.

İnteraktif pembe dizi!

larweda

Geçmiş yılların en başarılı komedi-dram filmlerinden biri olan Full Monty`nin yazarı Simon Beaufoy www.handbag.com bünyesinde dünyanın ilk interaktif e-mail dramasını başlatıyor. Bunun anlamı, insanlar olayın mailing listesine üye oluyorlar, ve hergün konunun gelişimi ve dizideki insanların ilişkileri hakkında e-mail üzerinde tartışıp konunun gidişatına karar veriyorlar. Bu sekiz hafta boyunca böyle sürecek ve sonunda tüm senaryosuna izleyicilerin karar vermiş olduğu bir dizi ortaya çıkmış olacak. Detaylı bilgi için: www.handbag.com/arts/emailsoap/

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #3

Zakkum

Bu yazıdaki değerlendirme ölçütlerinin en başında “güvenlik” geliyor, işlevsellik ve kalite ise daha sonra ama elbette önemliler. Kullanıcı bilgileri üzerinden para kazanma, gözetleme ve kötüye kullanma mekanizması olduğu sürece değerlendirme açısından güvenliği her zaman ilk sıraya koymak durumundayız. Güvenli derken neyi kastediyoruz, bunu açmamız şart.

Yalnızca anında mesajlaşma için değil...