2008 Krizi ve İşten Çıkarmalar

0
auselen
İçinde bulunduğumuz dönemde yaşadığımız krizin uluslararası bilişim şirketlerinde çalışanları nasıl etkilediğini takip ediyor musunuz? Krizin iyice rahatsız edici olmaya başladığı bugünlerde bazı büyük firmaların bu duruma nasıl tepki verdiğini araştırmaya çalıştım. Ortaya çıkan tabloyu buradan inceleyebilirsiniz.

Görüşler

0
fkoksal
Az önce İsveç'te Ericsson firmasında çalışan bir arkadaşımın söylediğine göre telekom firmaları pek etkilenmezken araba üreticileri ciddi yara almış. Hergün gazateler yüzlerce insanın işten çıkarıldığını yayınlıyorlarmış.

Söylediğine göre Türkiye'deki kriz (şimdilik) kriz değilmiş.
0
auselen
Telekom firmalarinda araba ureticileri kadar insan calismiyor.

Telekom firmalarinin bu ceyrekteki aciklamalarina bakarsaniz (uzak dogu ulkeleri yani Samsung, LG haric) uzun vadede eleman sayilarini azaltacaklarini acikladiklarini gorurusunuz.

Beni en sasirtan SUN'in durumu oldu acikcasi.
0
anonim
Bu krizin sonucu olarak verimliliğin tekrar ön plana çıkacağını tahmin ediyorum, işten çıkartmalar da daha verimli çalışabilir hale gelmek adına yapılabilecek en basit hareket.

Geçtiğimiz birkaç yıllık hızlı büyüme trendinde büyük patronlar proje seçiminde "satış arttırma" vaadinde bulunan projeleri "maliyet düşürme ve verimlilik sağlama" vaadinde bulunan projelerden üstün tutuyordu. Kriz ile birlikte denge tersine dönecek ve bu dönüşüme hızlı bir şekilde ayak uyduramayan firmalar da çok zorlanacak diye düşünüyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Geleceğin IT Firmaları için Genel Çağrı

anonim

Eminim Türkiye'de bayağı bir IT çalışanı işsizdir. Günlerdir düşünüyorum, bizleri işten çıkarıyorlar. Peki nasıl iş yapmayı düşünüyorlar?
Acaba diyorum; biz IT çalışanları, hepimiz toplansak, şirketlerimizi kursak, oturup tartışsak aklımızdaki oluşumları...
Neden bizler de o şirketler gibi olamıyalım?

O şirketleri büyük şirket yapanlar bizleriz. Onlar değil.

Türkiye'de İş Kurmak Mı? Bir Kez Daha Düşünün!

FZ

Guy Kawasaki bildiriyor: Dünya Bankasının Doing Business in 2006: Creating Jobs raporunda birçok ülke "vatandaşın yeni bir iş başlatmasının kolaylığı zorluğu" bakımından sayısal olarak derecelendirilmiş durumda. En kolay iş yapılandan en zor iş kurulanına dek 155 ülkenin bulunduğu bu listede ülkemiz 93. sırada yerini almış durumda. Dünya Bankasının bu raporuna göre mesela Polonya, Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Sırbistan gibi ülkelerde iş kurup geliştirmek daha kolay.

Tanrı ile Larry Ellison Arasındaki Fark Nedir?

FZ

ABD’deki Pennsylvania Devlet Üniversitesi’nden iki araştırmacı, 105 teknoloji ve yazılım şirketinin patronunu "narsist" olup olmadıklarını anlamak için inceledi. Sonuçta ortaya bir liste çıktı. Liste gizli tutuluyor. Herkesin aklına Oracle’ın patronu Larry Ellison geliyor. Ancak "Economist"e göre, listenin birinci sırasında o değil başka bir CEO var. Şimdi herkes bu listeyi merak ediyor.

Bilişim sektöründe tırpan

sundance

Bilişim sektöründe işten çıkartılan çıkartılana. Krizde olduğunu duymaktan gına gelen ülkemiz bir yana, Internet`in devleri sayılan Yahoo ve Amazon gibi firmalar bile binlerle ifade edilen sayılarda çalışanı işten çıkartıyorlar.

İxir, Rumeli Net, E-kolay gibi güzide :) servis sağlayıcılarımızın yaptığı kıyımlar ise zaten herkesin malumu.

Sadece merak ediyorum, $300-$500 maaş alan ve kendisine söylenenleri yapan binlerce çalışanlar yerine, $5000-$10000 aralığında maaş alıp, direkt olarak ölü projeleri kovalayan onlarca yönetici işten çıkartılsa daha iyi tasarruf yapılmış olmaz mı ?

Dilbert´in maaş teoremi

omniheurist

Dilbert'in maaş teoremi hiçbir zaman mühendislerin ve bilim adamlarının yöneticiler ve satış elemanları kadar kazanamayacağını ifade eder.
Bu teorem artık şu iki postulata dayanan ispatla desteklenebilir:

Postulat 1: Bilgi güçtür.
Postulat 2: Zaman paradır. Diğer bir deyişle vakit nakittir.