Açık kaynak kodlular diyarının yeni üyesi StarOffice

0
butch
Sun Microsystems 13 Ekim Cuma günü, söz verdiği gibi StarOffice'in kodunu kullanıma açtı. Yani kod yazanlara gün doğdu. Gözümüz aydın yeni ofis uygulamaları yolda ...
Söz verdikleri gibi Sun Microsystems ve CollabNet beraber çalışıp StarOffice'in kaynak kodunu kullanıma açtılar. Aranızda hatırlayanlar olabilir, Microsoft Office'in oldukça önemli bir rakibi olan StarOffice, Star Division şirketi tarafından üretiliyordu ve yine ücretsiz kullanılabiliyordu. Yaklaşık bir yıl önce bu şirket Sun Microsystems tarafından satın alındı. Herkes acaba şimdi ne olacak diye beklerken burada kısa aralıklarla 5.1 ve 5.2 sürümleri piyasaya çıktı ve nihayet iki gün önce StarOffice'in kaynak kodu programcıların kullanımına açıldı. Bunun anlamı; artık StarOffice'in çıkışı durdurulamaz. Bizi daha sağlam ve kullanışlı ofis yazılımları bekliyor. http://www.openoffice.org
sun

Görüşler

0
robin
Yalniz bir puruz var. Su anki acik kod Alfa. StarOffice'in kodunu acacaklarini soylemislerdi, ama bunun Alfa kod olacagini degil. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ZFS: Dosya Sistemlerinde Son Söz

anonim

Sun'ın Solaris 10 işletim sisteminde kullanılacağını duyurduğu ZFS dosya sistemi klasik dosyalama sistemlerinden oldukça farklı gözüküyor. ZFS hem SPARC hem de x86 sistemleri destekliyor. Sun’ın ZFS için iddaları şöyle:

Sun'dan Açık Kaynak Kodlu Java

Challenger

C-Net Asia'da yer alan haberde, Sun Microsystems'in başkanı ve COO' su Jonathan Schwartz, Solaris işletim sistemini açık kaynak kodlu yapmayı planladıklarını açıkladı. Schwartz, "ne zaman olacağını söylemek istemiyorum ama Solaris'in kaynak kodunu açacağız" dedi. Sun'ın kodunu açtığı tek şey Solaris değil. ZD Net Avustralya' da yer alan bu habere göre de Sun'ın Java teknoloji sözcüsü Raghavan Srinivas, Java'nın açık kodlu bir sürümünün olacağını açıkladı. "Java'nın nasıl açık kaynak kodlu olacağı üzerinde çalışmadık. Ama bu olacak. Belki bugün olabilir, belki yarın, belki de 2 yıl sonra olabilir" dedi.

Sun Open Source University Meetup Platformu

sifirdd

Sun'ın başlatmış olduğu Sun Open Source University Meetup platformuna aşağıdaki adresten üye olabilirsiniz. Site üzerinde tartışmalar, video sunumlar, döküman paylaşımı şeklinde hizmetler bulunmakta. Yurtiçi ve yurtdışından öğrenciler ve öğrenci kulüpleri ile tanışma imkanı elde edebilirsiniz. Ayrıca kasım ayı sonuna kadar 100 kişiyi aşan gruplar için özel pizza partisi düzenlenecek bilginize:

http://osum.sun.com/

Sun Microsystems ZFS'i de açtı

tongucyumruk

Sun Microsystems uzun zamandır bahsedilen dünyanın ilk 128 bit dosya sistemi olan ZFS'in kodunu CDDL lisansı altında açtı. Birkaç saat önce OpenSolaris Build 27 ile duyurulan dosya sistemi özellikle 24 saat kesintisiz çalışması gereken sunucularda hayatı kolaylaştıracak birçok özellik barındırıyor. ZFS ile ilgili OpenSolaris sayfasına buradan, ZFS'in özelliklerini sergileyen bir screencast'e buradan, ZFS kaynak kodunu ve mimarisini tanıtan bir tura ise buradan ulaşabilirsiniz.

Önce Solaris, sonra DTrace, şimdi ZFS... Sun gitgide açılıyor ama gözler hala özgür bir Java arıyor...

Sun Studio 11 bedava

ahmetaa

Sun MicroSystems'in C, C++ ve Fortran geliştirme platformu Sun Studio'nun son sürümü olan Sürüm 11 bedava olarak indirilebiliyor. Sun C ve C++ derleyicileri son derece etkin kod üretme özelliklerine sahip bir ürün olarak biliniyor. x86 - SPARC Solaris ve x86 Linux sürümleri mevcut.