Açık Squeak Kitabı Yayınlandı

0
zekzekus
Geçtiğimiz günlerde burada haberini verdiğimiz açık Squeak kitabı yayınlandı.
Önceki haberde de belirtildiği üzere kitabı ücretisz olarak PDF biçiminde bilgisayarınıza indirebiliyor ve şu adresten basılı olarak da sipariş verebiliyorsunuz.

Kamuoyuna duyurulur.

Proje Ana Sayfası

Görüşler

0
tongucyumruk
Kitabı sipariş ettim, bakalım ne zaman gelecek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

R-Project ve Uygulamalı İstatistik

vst

R-Project istatistiksel hesaplama ve grafik işleme için geliştirilmiş bir dil ve programdır. AT&T Laboratuarlarında geliştirilen ve şu anda Lucent Technologies'e ait olan S-Plus'a benzer bu özgür yazılım, dünyanın önde gelen üniversiteleri, araştırma enstitüleri ve kurumları tarafından yoğun olarak kullanılmaktadır. Kullanım alanı ise finanstan sosyolojiye, psikolojiden meteorolojiye, tıptan ekonometriye uygulamalı istatistik biliminin kullanıldığı hemen heryerdir.

Özgür Dünya ve Müzik Eğitimi: GNU Solfege

FZ

Son kiii üç dört!

GNU Solfege, GNU/Linux ve MS Windows sistemler üzerinde çalışan bir solfej ve kulak eğitimi yazılımı.

Melodik ve armonik aralıklarını tanımak, aralık boylarını kıyaslamak, bilgisayarın gösterdiği aralıkları söylemek, akorları tanımak, akorları söylemek gibi konularda kullanıcıyı eğitmeyi amaçlayan program sonsuz sabırlı bir müzik eğitmeni olarak görevini yerine getirmeye çalışıyor.

Yazılımın dokümantasyonunu okuyup daha çok bilgi sahibi olabilir, ekran görüntülerine bakabilir ya da UNIX Review dergisinden Marcel Gagné'nin GNU Solfege eleştirisine göz atabilirsiniz.

Ustasından Flash dersleri

Soulblighter

Flash'la uğraşan ve ya ben bunu nasıl yaparım acaba diyenler için çok güzel bir site: gotoAndLearn.com

Mac OS X için Rebol

FZ

Rebol Technologies, REBOL programlama ortamının Mac OS X sürümünü çıkardığını duyurdu. REBOL dili ve IOS (Internet Operating System) ile ilgili daha detaylı bilgiyi buradaki belgelerden edinebilirsiniz.

Linux BIOS - Her Şeyin En İyisine Layıksınız

FZ

LinuxBIOS, makinanızı birkaç saniyede GNU/Linux yüklü olarak açmanın kestirme bir yolundan çok daha fazlasıdır.

LinuxBIOS, GPL lisanslı bir program olup pek çok BIOS´un yerini tutabilecek durumdadır, desteklenen sistemler arasında AMD64, x86, Alpha ve PowerPC sistemler de mevcuttur. LinuxBIOS üreticiden ve mimariden bağımsızdır, %95'i C dili ile yazılmıştır ve 4 yıldır geliştirilmektedir, olgunlaşmış bir yazılımdır. En büyük bilgiişlem kümelerinden tutun gömülü cihazlara dek pek çok sistem tarafından tercih edilmektedir. LinuxBIOS, AMD ve Tyan gibi pek çok üretici tarafından desteklenmetedir. Söz gelimi artık Tyan´dan LinuxBIOS yüklü anakart sipariş edebilirsiniz.

Bu makalede LinuxBIOS´un teknik yapısı ve tarihsel gelişimi detaylı olarak anlatılmaktadır. Sanayi ile işbirliği bağlamında da bir vaka analizi olarak okunabilir. En sıkı korunan endüstriyel, teknik bilgileri bize açmaları için büyük üreticileri nasıl ikna ettiğimize dair bazı dersler çıkarabilirsiniz.