Berk Demir'le StumbleUpon, Girişimcilik, Kültür ve Yazılım Geliştirme Üstüne

0
FZ

İlgili Yazılar

FrontSITE i18n Çalışması #1: GNOME

anonim

FrontSITE, özgür yazılım projelerinde yerelleştirme çalışmalarına destek olmak amacıyla Zincirlikuyu'daki ofisinde 17 Ocak Cumartesi günü, bir günlük bir çalışma düzenliyor.

Bu kapsamda ilk hedef olarak GNOME projesi Türkçe yerelleştirme çalışmaları seçildi.

Haberin detayları

Zope ve Plone ile İçerik Yönetimi ve Uygulama Geliştirme

avukatahmetusta

İnternet Teknolojileri Derneği'nin (İNETD) bir süredir yürüttüğü seminer dizisi Zope uygulama sunucusu ve Plone içerik yönetim sistemi hakkındaki oturumla devam ediyor. İstanbul Levent'teki Yapı Kredi Plaza içinde IBM Linux Merkezi'nde gerçekleşecek olan ve Turgut Uyar'ın vereceği bu seminer de dizinin diğer seminerleri gibi ücretsiz.

Katılım için önceden kayıt yaptırmak yeterli.

"Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004" Filmleri #1: Ian Murdock

butch

Biraz geç de olsa Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004 sunum görüntüleri yayınlanmaya başladı. İlk film Ian Murdock'un "Debian: Anatomy of an Open Source Project" sunumuna ait. Filmlere open.bilgi.edu.tr/freedays adresinden ulaşabilirsiniz. Diğer filmler de en kısa zamanda yayınlanmış olacak.

Not: Türkçe altyazı gönüllüleri aranıyor.

Özgür Yazılım ve Linux Günleri / 2010

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü ve Linux Kullanıcıları Derneği'nin 9 yıldır düzenlemekte oldukları etkinlikler bu yıl `Özgür Yazılım ve Linux Günleri´ ismi altında birleşiyor.

2-3 Nisan 2010 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşecek olan etkinliğin bu yıl konuk edeceği isimler arasında Matt Zimmerman (Canonical/Ubuntu), Leslie Hawthorn (Google) ve Brian King (Mozdev) yer alıyor. Etkinlik hakkında daha detaylı bilgiyi web sitesinde bulabilirsiniz. 2010 yılının bu önemli buluşmasını şimdiden takvimlerinize işaretleyin.

Etkinlik web sitesi: http://www.ozguryazilimgunleri.org

II. Bilgisayar Mühendisleri Buluşması

mkis

EMO İzmir Şubesi Bilgisayar Mühendisliği Meslek Dalı Komisyonu, Bilgisayar Mühendislerine yönelik olarak, mesleki sorunların tartışılması ve meslek alanının düzenlenmesi, hakların korunması gibi konular üzerine çalışan BM-MDK’nın tanıtımını hedef alan bir forum düzenliyor: II. BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ BULUŞMASI