Bilişim Çalışanları Anketi Sonuç Raporu

0
wetware
EMO Bilgisayar Mühendisliği Meslek Dalı Ana Komisyonu tarafından hazırlanan Bilişim Çalışanları Anketi'nin sonuçları yayınlandı. 483 bilişim çalışanının katıldığı anket, bilişim çalışanları ve sektör hakkında önemli bilgiler veriyor. Rapora aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz: http://bilmuh.org/images/Belge/anketsonucraporuv3.pdf

Görüşler

0
sadettinpolat2
rapordaki ana fikre aynen katiliyorum.
1 mayis 1886 yilinda iscilerin elde ettikleri haklari teknolojinin onde gidenleri malesef elde edememislerdir. bilisim sektorunde calisanlar icin 200 yil once kazanilan haklar bugun yok. tek sebebi de yeterince orgutlenememek. zaten piyasada ki mevcut isimizi korumak icin is haricinde yeni teknolojileri takip etmekle zaman harciyoruz ustune bir de orgutlenme mesaisi eklemek kimsenin isine gelmiyor sanirim.
0
acemi_
Bilişim çalışanlarının %27'si proje yöneticisi imiş :)
0
wetware
Eğer, "proje" nedir diye bir soru sorulsa bu oran %27'nin altına inerdi. Proje yönetim metodlarının bilgisine girilse oran daha da az olurdu. Kendine "Project Manager" diyen, ama yaptığı işe bakınca kendisine daha çok "Project Unmanager" denebilecek insan sayısı da fazladır, özellikle kamuda...

Ancak burada şöyle bir durum da söz konusu gibi: Sadece html'den oluşan bir web sitesinin hazırlanması da projedir, kurumsal bir java uygulaması da.

Özellikle birkaç kişinin çalıştığı, çevik süreçlerin uygulandığı, firmalarda projedeki görevler kesin çizgilerle ayrılamaz.

Dolayısıyla, elimizde sektöre dair net/açık seçik standartların olmadığı durumlarda ne projeyi, ne proje yönetimini ve ne de kimlerin proje yöneticisi olabileceğini tarifleyebiliriz.

Bu sorudan elimizde kalan, "kodlama"nın sektörde hala yoğun bir istihdam alanı olduğudur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Aklın Yolu Bir: MS, Opera'yı Satın mı Alıyor?

parsifal

M$'un içinden sızan bilgilere göre, Google ile MS arasında süregelen Opera savaşını MS önde götürüyormuş.

Delphi 2006 Lansman Etkinlikleri

anonim

Borland Türkiye (Bilgi ve Teknoloji Grubu Ltd.) Delphi 2006 lansmanı için 6 Aralık Salı İstanbul ve 7 Aralık Çarşamba Ankara'da etkinlik düzenliyor. Borland uzmanları Jason Vokes (Borland Delphi Ürün Müdürü), Alexander Goes (Borland EMEA Satış Müdürü) ve Doğuş Uysal (Borland Türkiye Ürün Direktörü) ev sahipliğinde seminer konukları olacak.

Neuromancer radyo tiyatrosu

sundance

Beğenerek takip ettiğimiz sitelerden Boing Boing'in haberine göre bir Neuromancer hayranı, BBC'nin yayınladığı iki saatlik radyo tiyatrosunu, mp3 olarak kendi sitesinden yayınlamaya başlamış.

Bilmeyenler için, Neuromancer, William Gibson'ın 1984 yılında yayınladığı ve bütün belli başlı bilim kurgu ödüllerini toplayan meşhur romanı. Matrix ve Cyberspace kavramlarının ilk kez telaffuz edildiği bu çığır açan romanın radyo tiyatrosunu Bittorrent üzerinden bulmanız mümkün. Ben dinledim, oldukça güzel yapmışlar. (Not: Haber yayınlandığı sırada sözkonusu torrent fazla kaynak tükettiği için yaından kaldırılmıştı. Fakat, yeteri kadar dağılmış 40Mb'lık neuroplay.zip dosyasını, dc, emule ya da torrent üzerinden aratabilirsiniz)

Eski´ye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı :)

conan

Hürriyet'de çıkan bir habere göre 20 yıl önce üretilen bir bilgisayarı, bir Pentium III ile bazı konularda yarıştırmışlar. Pentium III bilgisayar, "mektup yazma ve basma" konusunda "antika" bilgisayara yenik düşmüş.

Sonuç da şöyle: Antika bilgisayarda mektup 2 dakika 51 saniyede yazılıp basılırken yeni bilgisayarda aynı işlem 4 dakika 30 saniyede yapılabiliyormuş! Peh peh peh...

Tabii ki bu testin nerde yapıldığı, ne zaman yapıldığı, kimin yaptığı, hangi işletim sistemleri kullanıldığı gibi şeylere değinilmemiş. Ha, bir de konuya hakim bir arkadaşımız da kısa bir tarihçe yazmış. Onu da mutlaka okuyun! :P

turkforge.org

anonim

Türkiye'de geliştirilen uygulamaların duyurulabileceği veya bu uygulamaların ortak bir yerde toplandığı bir yer yoktu. Ta ki FM okurlarından "delipenguen" bunun farkına varana kadar. Kendi uğraşları ve gForge birleşince ortaya turkforge.org çıktı.

Projelerde aranan iki özellik var. Proje Türkçe olacak veya en azından Türkçe dil seçeneği olacak ve özgür bir lisansa sahip olacak.