Bir Bilimadamının Dünyanın Gidişatı Üzerine Dedikleri

0
FZ
Gelmiş geçmiş en büyük, en vizyon sahibi bilimadamlarından, insanlık kültürünün yüz akı insanlardan Albert Einstein'i çoğumuz fotoelektrik üzerine yaptığı çalışmalar ve aldığı Nobel ödülü, evrene, uzay-zamana bakış açımızı kökünden değiştiren "Rölativite Teori"leri ile biliyoruz.

Aynı bilimadamının kendi zamanında dünyanın gidişatı üzerine düşüncelerini bilen var mı peki? Görebileceğiniz gibi üstad, fildişi kulesinde denklemlerle boğuşup durmanın dışında başka konular üzerine de düşünmüş vakti zamanında. Hazır iş-güç-patronluk-işçilik muhabbeti açılmış iken damardan gireyim dedim:

Why Socialism?

Görüşler

0
anonim
Why Linux?

eheh..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai.net Aktüel`de !!!

sundance

Eğer 'Fazlamesai' kimler tarafından nasıl hazırlanıyor diye merak ediyorsanız, bu hafta Aktüel'de bizlerle yapılan bir röportajı bulabilirsiniz.

Öyle ülkeyi kurtardığımız falan yok, kimselerin bilmediği ilişkileri açıklıyor felan de değiliz, sadece Internet, Türkiye, yeni bir sosyallik üzerine üç beş bir şeyler söyledik belki merak edersiniz :))
Bu arada resimleri görmek için Aktüel'i almanız gerekiyor ;)
Ekleme: Dergiyi taradık.Görmek isteyenler için 1.-2. sayfa (263Kb), 3.sayfa (92Kb)...

Şirket İsimlerinin Kökenleri

butch

Yahoo? Apple yenir mi? Intel de ne demek?

Bu adreste Yahoo, Sony, Red Hat gibi bilişim devlerinin isimlerinin kökenlerini bulabilirsiniz.

Fazlamesai: Yine Yeni Yeniden (veya: The Matrix Reimagined)

tongucyumruk

Bu yazıya giriş yapabilmek için pek çok başlık düşündüm, mesela son karar verdiğimden başka aşağıdakiler de geldi aklıma:

  • Fazlamesai: Old habits die hard
  • Fazlamesai: Oradaydık, ve şimdi buradayız
  • Fazlamesai: Bizi hatırladınız mı?
  • Fazlamesai: TNG (Veya The Force Awakens)

Hepsi de benim için bundan 16 sene önce dahil olduğum fazlamesai.net'in farklı yönlerini bana hatırlattığı için...

Yeni Bir Galaksi Keşfedildi

FZ

Hubble teleskobu ile gerçekleştirilen gözlemler ve incelenen uydu fotoğrafları sonucunda yeni bir galaksi keşfedildi: galaksi.fazlamesai.org

İlk raporlara göre "her insan bir dünya, her insan bir gezegen, o halde gezegenleri, güneş sistemlerini ve pek çok şeyi bir araya getiren galakside buluşalım" düşüncesi ile yola çıkan FM editörleri bloglarını birleştirip Voltran'ı (ya da başka bir şeyi, her ne ise, kimileri Web 2.0 filan da diyor :) oluşturmaya karar verdiler, kolları sıvadılar, 1 hafta boyunca test ettiler ve sonra da büyük patlama ile cümle aleme gerekli duyuruyu yaptılar.

6 aylığına T.C. askeri kuvvetlerine emanet ettiğimiz sevgili arkadaşlarımız ve FM editörleri Larweda ve coskung simdilik galaksiye daha zayıf radyo sinyalleri yollayacaklar, sayılı gün çabuk geçer diyor ve gözlerimizi galaksiye doğru çevirip bir sonraki sürpriz için (asıl bomba, pek yakında!) çalışmalarımıza olanca hızı ile devam ediyoruz...

Barış ve Adaletten Yana Tavır Alıyorum

SHiBuMi

Neyi ne kadar değiştirir bilemiyorum ama, aşağıdaki metin ile hemfikirseniz, http://www.zmag.org/wspj/sign_statement_frm.cfm adresinden altına imzanızı atabilirsiniz.

Bu tip eylemlere fazla katılmayan ve sonuçlarına fazla inanmayan biri olarak, metnin gereksiz duygusallıktan arındırılmış kesin dili, zmag.org gibi dünyadaki bir sürü değerli düşünürün yer aldığı bir platformda olması ve savaşın görüntülerinin insanda giderek daha fazla isyan uyandırması sebebiyle ben imzamı attım. Belki bir gün bu imzalar, bu savaşa sebep olanlar yargılanırken "biz bunu insanlık için yaptık" diye kendilerini savunmak istediklerinde, bu iddialarını çürütücü delil olarak kullanılabilir.