BroodWar TotalConversion

0
sundance
Birşeyi açıklığa kavuşturalım biz BroodWar bağımlısıyız! O yüzden fazlamesai'nin ilk yazısının BroodWar hakkında olması da tesadüf değil :) Konumuz BroodWar üzerine bir çok değişiklikler yapan, enteresan bir site; www.infoceptor.com
Infoceptor oldukça ilgi çekici bir site. Herne kadar temelde Starcraft, Warcraft ve Diablo hayranlarına yönelik olsa da bilimkurgu sevenler için de bir kaç güzel romana sahip.

Hikayelerin en önemli yanı Starcraft dünyasında geçiyor olmaları ve hemen her hafta yeni bölümler eklenmesi. Edebi olarak oldukça hoş hikayeler olmalarının yanısıra, Starcraft hayranlarının birçok sahneyi anında gözlerinin önüne getirebilecek olmaları bu romanları çok daha çarpıcı kılıyor

Peki bu sitede sadece hikayeler mi var ?

Tabi ki hayır, asıl çarpıcı olan sitenin StarCraft üzerine birçok yenilik içermesi. Buradaki dosyaları indirip Starcraft üstünde çeşitli değişiklikler yapmanız mümkün olduğu gibi, başkaları tarafından yapılmış değişiklikleri de uygulayabilirsiniz.

"Bu türden siteler çok var ben bunu ne yapayım ?" de diyebilirsiniz. Fakat Infoceptor'da diğer sitelerde olmayan bambaşka bir şey var, o da Warcraft III TC.

Basitçe şöyle diyebiliriz, siteden 20Mb kadar bir dosya alıp bunu Starcraft'a install ediyorsunuz ve oyundaki bütün karakterler değişiyor. Bu basitçe resimlerin değişmesi de değil, ırklar, yaratıklar, silahlar, özellikler, sesler bile değişiyor. Dahası bu değişiklikler Warcraft III'e oldukça benzer değişiklikler. Yani bambaşka bir oyun oynar hale geliyorsunuz, tamamen farklı karakter özellikleri taktikleri olan bir oyun.

Tabi bunların yanında diğer strateji sitelrinde görmeye alışık olduğumuz Strateji, Gallery vs. gibi bölümlerde var. Hatta Multimedia bölümü altındaki MP3'leri şiddetle tavsiye ederim :)

Kısaca her yönüyle dört dörtlük bir site. Sizi uzun süre oyalayacağına eminim. www.infoceptor.com

Görüşler

0
anonim
vallaha star craft oynamayı özledim yapalım bi gün
cenk mambo mambo italiyano
0
conan
Evet Fazlamesai'nin ilk yazisindan bile birseyler ogrenmek mumkun. Yillardir oynarim bu oyunu ama bu siteyle ilk defa (bilincli) karsilastim hehe.

Bu arada yorumlarin html gucunu deniyeyim dedim ;) Bu site guzelmis.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IF Comp 2005 (IF | Interactive Fiction | Etkileşimli Kurmaca)

cemuzunlar

Yarışmaya katılan oyunları oynamak ve oy vermek için... IF Comp 2005

Kabarık bütçelerin, devasa ekiplerin, onyüzbinmilyon poligon çizebilen grafik kartlarının olmadığı günlerde, "text adventure" (IF) denen oyunlar çok popülerdi. Bu oyunlar, sadece yazarak komut vermemize izin veriyordu. Bize sunabildiği grafik ve ses kalitesi ise, bana göre günümüz teknolojileriyle yapılanların çok ötesindeydi. Çünkü sınırsız bir kaynak olan hayal gücümüzü işin içine katıyordu.

Quake-II´nin .NET Sürümü Açık Kodlu Olarak Sunuldu

FZ

Vertigo Yazılım, bu ay içinde C dili tabanlı Quake II´nin .NET sürümünü çıkardı. Söz konusu oyun Visual C++ .NET ile yeniden yazıldı. Firma bunu yaparkenki en önemli amacının büyük miktardaki C kodunun C++´a kolayca geçirilebildiğini göstermek olduğunu belirtti. Yazılım bir "managed" .NET uygulaması olarak Microsoft Common Language Runtime (CLR) üzerinde gözle görülür bir performans kaybı olmadan çalışıyor.

SDL, Animasyon ve Linux Oyun Programlama

FZ

GNU/Linux altında oyun programlamak istiyorsunuz öyle değil mi? Ama "nereden başlasam, nasıl anlatsam, hangi kitaplık, vs." şeklinde kara kara düşünüyorsunuz. Düşünmeyin, okuyun ve deneyin!

Quake 3 Arena'nın Kaynak Kodları Yayınlandı

melitical

Quake 3 Arena oyununun kaynak kodları yayınlandı. Zip dosyası olarak 5.46MB büyüklüğünde olan kodları indirmek için:www.fileshack.com

Anti-PSP huzurlarınızda: GP2X

sundance

Çıktığı andan itibaren Özgür Yazılım meraklısı oyuncuların ilgisini çeken GP32'nin yeni kardeşi GP2X 2006'nın ilk yarısından itibaren Hong Kong'da satışa çıkıyor.

PSP'e vuruldunuz, ama medyalarının bulunmaması sizi ürkütüyor mu? Birsürü para verdiğiniz 1GB memory duo'ya mazallah bir şey olursa. Peki bu cihazın televizyona bağlanamıyor olmasından rahatsızlık duymuyor musunuz? Eğer cevabınız evetse, çift işlemcisi, USB 2.0 bağlantısı, tv outu, 3,5 inchlik LCD ekranı ile GP2X $175'lık fiyatı ile tam size göre. Söylemeyi unuttum işletim sistemi GNU/Linux ve şimdiden hemen hemen bütün emulatörler ve birçok oyun GP2X'e çevrilmiş durumda.
Hatta Come Get Some!