COLOBOT

0
FZ
Yepyeni bir 3 boyutlu, gerçek zamanlı strateji ve macera oyunu COLOBOT eminim en oyun meraklılarını olduğu kadar programcıların ve nesneye yönelik programlamayı öğretmeye çalışanların da ilgisini çekecektir.

Dünyadan havalanıp gezegenden gezegene, maceradan maceraya koşarken, grafikleri oldukça tatlı ve eğlenceli olan bu oyunda ister bütün hareketlerinizi ve araçlarınızı (taşıyıcılar, ateşleyiciler, radarlar, vs.) manuel olarak klavye ve mouse ile kontrol edin isterseniz de bunları nesneye yönelik bir programlama dili ile programlayın ve çayınızı yudumlamaya doğru emin adımlarla ilerlerken içinizden "program işler el öğünür" diye geçirin ;-)
Oyunun programlama dili C++ ve JAVA'yı andırıyor. Houston her yeni görevde sizin işinizi kolaylaştıracak kodları, programları gönderiyor ama ayyy bu ne salak bir program ben oturur çok daha iyisini yazarım derseniz hodri meydan ;-)

Küçük bir kod parçasına göz atmak gerekirse:

object item;
item = Radar(Titanium);
goto(item.position);
grab();

Mesela yukarıdaki kod parçasını eğer bir taşıyıcının içine yerleştirip çalıştırırsanız taşıyıcınız kendi kendine gidip Titanium blokunu buluyor ve onu yüklüyor. Laf aramızda içinde kod yazdığınız editör basit görünümlü olmakla birlikte epey fonksiyonel ve şirin. Debugging bakımından da pek çok özellik sunuyor (mesela program çalışırken içine girip değişkenlerin değerini inceleyebiliyorsunuz!).

Görüşler

0
Necrodome
Harika bir fikir.Çok iyi düşünülmüş.Helal olsun adamlara...
0
anonim
Bu gidişle bu oyunun benden bağımlılık yapmasından korkuyorum, aklımdan şu tip düşünceler geçmeye başladı ve benim kontrolümden çıkmak üzere : Hmm, evet düşman karıncaların yerini tespit edip WingedShooter'i oraya yönlendir bu arada enerji seviyeni kontrol et eğer kritik bir değerin altına düştü ise geri dönüp güç ünitelerini şarj et, vs. Bunları programlamam lazım, evet, evet, hiyaaa !! :)
0
larweda
Aynı konuyu 22 Temmuz 2001`de haber yapmışız, ama o zamanlar COLOBOT daha beta idi ve sadece iki level`da çok az komut kullanarak bot`larınızı programlayabiliyordunuz. Şimdi gayet iyi yapmışlar, adamlar uğraşmaya gerçekten devam ediyorlar yani.
0
FZ
fazlamesai.net : kendi kendine hakkıyla referansta bulunabilen site! :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Malı Yeni Bir Oyun

anonim

Lanetin Hikayesi adlı yerli bir oyun birkaç gün içinde piyasaya çıkıyor. Dinç İnteraktif'in desteği ile İdris Çelik'in hazırladığı tamamen Türkçe olan 3 boyutlu aksiyon oyunu "Lanet'in Hikayesi" 4 Temmuz'da Alsan Elektronik tarafından piyasaya sunulacak.

Bir Satranç Ustasının Bilgisayarı

FZ

Büyük Usta (GM) John Nunn daha ciddi satranç çalışabilmek için eski sistemini yenilemeye karar veriyor ve çift 2.8 GHz Xeon mikroişlemcili, 1 GB ana hafızalı bir bilgisayar kurmaya karar veriyor.

Efsanevi Fritz satranç yazılımı üzerinden iki sistemi kıyaslayan Nunn yeni sistemin, beklediği performansın altında bir performans verdiğini belirtiyor ve bunu da yeni işlemcilerin satrançta çok kullanılan tamsayı hesaplamaları için yeterince optimize edilmemiş oluşlarına bağlıyor.

Troubles of Middle Earth Multiplayer

raistlinthewiz

Kar yağıyor... Bugün ayın 19'u. Yarın Lord of The Rings, 2. film çıkıyor? Ee biz ne yapacağız? Yarını nasıl bekleyeceğiz? Beklemeyeceğiz! Konusu "Middle Earth" olan open source multiplayer oyunu oynayacağız! http://t-o-m-e.net/main.php?tome_current=1

Oh My GOD! Quake`in Text versiyonu!

conan

Aman tanrım dedim görür görmez. Tamamen rastlantı eseri karşılaştık onunla... Yoksa? Yoksa.... HIIIAAAA! Evek.... Linkinden anlamalıydım. önce 3DFX kartımda çalıştırmak için saatlerce uğraşmıştım, şimdi ise text modunda çalıştırmak için kasacağım.. :)

İşi Ustasından Öğrenmek: Japon GO ustaları İstanbul´da

FZ

Sağda solda ismini duydunuz belki. Ya da güzel bir hikayenin konusu olarak çıktı karşınıza. Belki de ilk defa duyuyorsunuz GO isimli bu basit ve aynı zamanda dünyanın en karmaşık oyunlarından birini. Eğer öyle ya da böyle bu satırlar birazcık ilginizi çekti ise ve söz konusu oyunu ustalarından görmek isterseniz önümüzdeki birkaç gün tam zamanı. Japonya´dan gelen ve bütün hayatını bu oyuna adamış iki usta ve profesyonel oyuncu, Türkiye´de GO´nun tanıtımını ve promosyonunu yapacak, her seviyeden GO oyuncusu ile oynayacak.