Evde kendi Wap Gateway`inizi kurun!

0
larweda
Her geçen gün biryerlerde duyuyoruz, WAP aşağı, WAP yukarı. Bu WAP denilen şey aslında, bildiğimiz yaygın internet protokolünün (HTTP) cep telefonu şebekeleri için ufaltılmış bir hali. Yani internet'te ulaşabildiğiniz şeylerinin ufak bir kümesine, o da doğru bir şekilde biçimlendirilirse, cep telefonunuzdan da ulaşabiliyorsunuz. Bu servisi vermek için bir servis sağlayıcısına ihtiyacınız var. Artık evde linux yüklü orta halli bir bilgisayarınız varsa, kendi kendinize de wap gateway olabiliyorsunuz.
Adamlar Kannel adında Opensource bir program yazmış, RedHat 6.2 veya Debian potato üzerinde çalışabiliyor. Evdeki makinanızı bir Wap Gateway haline getiriyor. Yani internetteki wml(html'in wapça`sı, wireless markup language) içeriğini telefonunuzun anlayabileceği bir dile çevirip telefonunuza gönderiyor.

Program aynı zamanda bir SMS gateway olarak da çalışabiliyor, yani aynı wap içeriğini veri iletimi (Data bearer) ile değil de SMS iletimi ile (SMS bearer) gönderebiliyor. (Telefonunuz bilgiyi birden fazla sms olarak alıp, görüntülemeyi başarabiliyor. En azından yenileri.)

Daha fazla bilgi için.. www.kannel.org

İlgili Yazılar

GNU/Linux Tarihi Arşivi

ghanthar

İlk Red Hat veya Slackware, Suse sürümünü denemek, veya bunlardan önce hangi dağıtımlar vardı bir göz atmak nasıl olurdu? Güzel mi? O zaman bu haberi okuyun.

RedHat 7.2 çıktı

conan

RedHat 7.2 piyasaya çıkmış bulunmakta. (Hatta ilk patch'i bile çıktı hehe) Sürümün kod adı: ENIGMA ;) Hadi bakalım downloadlara kuvvet.

Yeni versiyonda daha çok görsel gelişimlere ağırlık vermiş görünüyor. ayrıca Linux kernel 2.4'ün güzellikleri de Redhat 7.2'ye dahil edilmiş.
(Editörün notu: bu son cümleyi yazı onaylarken ben eklemiştim, yazı anasayfada çok kısa görünmesin diye Redhat sitesine göz atıp ufak bişeyler eklemek gerekmişti. Dikkatsizlik yaparak yanlış bir bilgi eklemişim, Doğrusu: Linux 2.4 Kernel'i Redhat 7.0'dan beri Redhat dağıtımı içindeydi.)

- Redhat 7.2 - RedHat yansıları

C64 ve GNU/LINUX

anonim

Yüzlerce terabaytlık depolama kapisitesine sahip, onlarca işlemciyi paralel çalıştırabilen bir süper bilgisayar ve bir harddiski bile olmayan 8 bitlik yaklaşık 1mhz bir c64 arasındaki ortak özellik nedir ?

Cevap: Her ikiside GNU/LINUX çalıştırmaktadır. Linux daha ne kadar kısıtlı imkanlarla çalıştırılabilir bilmiyorum ama bir c64 makinada çalıştırılabiliyor. Konu ile ilgili ayrıntılı dökümanı Buradan okuyabilirsiniz.

UnitedLinux yayınlanmaya hazir!

conan

PCWorld'un soyledigine gore UnitedLinux Beta testlerini tamamlamis ve planlandigi uzere gelecek ay piyasaya surulecekmis. Haber Frankfurt'taki LinuxWorld konferansinda sirket yoneticisi Paula Hunter tarafindan duyurulmus. Hunter, beta versiyonu icin yaklasik 15.000 download yapildigini ve de ilginin cok buyuk oldugunu da belirtmis. Fiyat konusunda ise herhangi bir aciklama yapilmamis. (Ama daha onceki haberlerden 1000$'in (bin dolar!) altinda bir fiyat bicildigini okumustuk) Bilindigi uzere UnitedLinux, RedHat'e rakip olmak uzere SuSE Linux, Caldera International, TurboLinux, ve Conectiva'nin kurdugu bir olusum idi.

Microsoft Windows: Insecure by Design

DJENGIN

Washington Post´ta yayınlanan “Microsoft Windows: Insecure by Design” başlıklı makalesinde Pegoraro, alternatif işletim sistemleri Mac OS X ve Linux’un daha korumalı olduğunu belirtirken Microsoft firmasının virüs koruma stratejilerini eleştiriyor. Kısa bir süre önce dünya çapında milyonlarca kullanıcı So.Big virüsü saldırısını yaşadı. E-posta kutuları şişerken internet trafiği yavaşladı, anonim e-postalar kutuları doldurdu.