IBM'den Oracle'a: Açık Kaynak'ı Satın Alamazsın!

0
wetware
IBM, Oracle'in Linux'u alması durumunda, farklı/bağımsız dağıtımları destekleyeceğini belirtti.
Yapılan açıklamada, Oracle'ın Açık Kaynak'a daha yeni yeni ısınmaya başladığı, ancak daha alması gereken çok ders olduğu belirtildi.
ibm

Görüşler

0
anonim
"IBM, Oracle'in Linux'u alması durumunda" bu nasıl oluyor?
0
akyil45
Oracle'ın Linux'u alması gibi bir durum söz konusu değil. Sadece (anladığım kadarıyla) platformunu tam oturtabileceği bir dağıtım alma durumu var. Galiba Redhat veya Novel düşünüyorlarmış.Linux dediğimiz zaten sadece bir kernel değil mi canlar? :)
0
wetware
pardon, haberi gorunce aceleyle cevirdim, "herhangi bir linux dagitimini" demeliydim. isin komigi, dun arkadasa kimsenin Linux'u satin alamayacagini... Bnun olanaksiz oldugunu uzun uzun anlattiktan sonra, boyle buyuk bir hata yaptim.
0
anonim
Benim giderek hoşuma gidiyor bu iş. Sonunda Debian gibi kimsenin almaya parasının yemeyeceği dağıtımların önemi anlaşılır umarım piyasanın büyük ağa-bey leri tarafından...
0
sosgezbir
IBM bir başka ya gerçekten para kazanmayı hak eden bir şirket bu IBM
0
sosgezbir
IBM bir başka ya gerçekten para kazanmayı hak eden bir şirket bu IBM
0
bm
IBM'in sicili Microsoft'tan cok temiz degil. Ilgilenenlere: http://www.hagley.lib.de.us/1980.htm
0
loker
Ohooo 80'lere ne gerek var, '40'larda Auschwitz gibi insanlık dışı organizasyonların bilgi işlemek için kullandıkları alet abaküs değildi... Bilin bakalım markası neydi? Computing-Tabulating-Recording Company ve hatta bizzat IBM ismini aldıktan sonra ürettikleri sınıflandırma ve veri işleme araçlarını kullandılar, periyodik bakımlarını yaptılar falan...

Bu sonraki belgesellerde konu edildiği kadar, internette bir çok yerde belgelerle gösterildi... Google'da ufak bir arama "hadi canım sen de..." diyenlerin, kanıt isteyenlerin merakını gidermelerine yardımcı olacaktır...

0
ahmetozdemir
IBM ile nazi bağlantısı haberine buradan ulaşabilirsiniz.
0
anonim
Konuyla alakasız ama ibm bize dergi gönderecekti alan varmı acaba?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM 15.000 Kişiye İş İmkanı Veriyor

aRda_

IBM, %30'u Amerika'da olmak üzere tüm dünyada özellikle gelişmekte olan ülkelerde 15000 kişiye istihdam olanağı açıyor. IBM'in ağırlık verdiği alan yazılım geliştirme konusunda uzman kişiler.
IBM Amerika'da çalışan sayısını azaltarak ağırlığı Çin ve Hindistan gibi ucuz işçiliğin olduğu ülkelere verdiği için tenkit ediliyordu. Yeni alınacak personelin yaklaşık 4500 adedi Amerika'da istihdam edilecek.
15000 kişilik yeni personelin IBM'in işgücüne %5 etkisi olacak ,33000 kişilik işgücü 1991 yılından beri IBM'in gördüğü en yüksek sayı.
Ayrıca IBM'in yaptığı açıklamada yeni istihdam edeceği personelin %40 ile 50'sini yeni mezun olmuş öğrencilerden, geri kalanını deneyimli kişilerden seçeceğini açıkladı.
Kaynak: netkonomi.com

Gizli Tehlike: TCPA

tongucyumruk

Kapalı kodlu, özgür olmayan yazılımların özgürlüğünüz, kişisel gizliliğiniz ve kişi haklarınız için bir tehdit oluşturduğu uzun zamandır zaten biliniyordu. Günümüze kadar kendinizi korumak için başvurabileceğiniz bir özgür yazılım kalesi mevcuttu. Tamamen özgür yazılımlar kullanarak hem kendinizi güvenliğe alabilir, hem özgür kalabilir, hem de gerek özgür yazılım geliştirme modelinin gerekse özgür yazılımların doğduğu ortam olan UNIX felsefesinin sonucunda alabildiğine yüksek kalitede yazılımlara sahip olabilirdiniz. Fakat şimdi ufukta yeni bir tehlike görünüyor, kumun altında bekliyor, ses yok, seda yok... Aniden, çarpacak.

IBM Yazılım Zirvesi ‘08: Değişim Açlığı

FZ

15 Ekim 2008, Çarşamba günü öğleden sonra IBM Yazılım Zirvesi ‘08 etkinliğinde olacağız.

Bu seneki etkinliğin teması: Değişim Açlığı

Çarşamba orada tanıdıklarla görüşmek ümidiyle…

Blog@IBM: 320,000 Blogger Geliyor!

sundance

IBM yaptığı bir anonsla 320,000 çalışanının blog kullanmasını özendirmek için bir çalışma yaptığını açıkladı.

Açık ara ile dünyanın en büyük şirket blog'u olması muhtemel olan yapının oluşturulması için arkaplanda küçük bir ekip 18 aydır çalışmaktaymış. Bu çalışma kapsamında şimdiye kadar 65 ülkeden 9000 kullanıcının açıldığı bir blog hizmeti başlatılmış ve bu sistemde 3,097 blogdan 1,358'i aktif olarak kullanılmakta, bu bloglarda da 26,203 giriş bulunmaktaymış.

Olur mu böyle şey, şirket sırları dışarı çıkar vs. diyenler için blog kuralları dün yayınlanmış bir pdf olarak burada yeralmakta.

Sanırım Büyük Mavi'den hala öğrenecek çok şey var...

1960'lardan kalma bir IBM Mainframe ve Java Birbirine Karışınca

tongucyumruk

Konu yazılım olunca insanların ağızlarından düşürmedikleri bir kelimedir: Legacy. Birkaç farklı şekilde Türkçe'ye çevrilebilecek olsa da genellikle bu sektörde Eski anlamına gelir. Peki eski her zaman kötü, yavaş, zor mu demektir? David Cassel bu yazısında Docker, JSON, Bootstrap, REST ve benzeri bütün "güncel" teknolojileri kullanan bir sistemin kalbinde yatan ve sorgulara 6-10...