IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız...2

0
sundance
Distrowatch'un haberine göre Internet tarayıcıları arasındaki rekabette, Mozilla/Firefox ciddi bir avantaj yakalamış durumda
US-CERT'in IE'deki açıkların ciddi risk oluşturduğunu belirtmesi ve başka tarayıcıların kullanılmasını güvenlik açısından tavsiye etmesinin ardından Mozilla ve Firefox downloadlarında ciddi bir artış yaşandığı, Linux dağıtımlarının buluşma noktası olan Distrowatch'da üç yıl öncesinde %60ların üstünde olan MSIE kullanımının ise günümüzde %25'in altına düştüğü belirtilmekte ve bir değişiklik yapmanın zamanı geldiği vurgulanmakta.
Rage Against The Machine'in Guerilla Radio'su aklıma geldi.

It has to start somewhere,
It has to start sometime.
What better place than here,
what better time than NOW?

Görüşler

0
ebola
Distrowatch'da üç yıl öncesinde %60ların üstünde olan MSIE kullanımının ise günümüzde %25'in altına düştüğü

yapmayın ya.. birbirimizi gaza getirmeyelim. Evet dogru mozilla yükselen bir grefik çiziyor. Ama hala explorer cok yaygın. İnsanlara mozilla'yi gösterdiğimde explorerdan başka bir şey ile internete girilebildiği bilgisi ağızlarını açmaya yetiyor. FM'nin istatiskilerine bakin. Explorer %55.85 Mozilla 17.47.
mozilalnın 6 ay once bu sitede yuzde 10 civari oldugunuda hatirliyorum.
biz bu sitede bile insanlara Mozilla kullanmayı tam anlatamadığımıza göreinternette bu oranlar en azından şu an için bir hayal.
Ne dersiniz Mozilla'nin insanları cezbetmesi için en güzel 25 Mozilla püfü diye bir başlık açalımmı?

not: 2 milyon hiti gecen gün geçmişiz, ne mutlu!
0
e2e
Durum, düşündüğünüz şekilde, genel kullanım oranları değil. Sadece Distrowatch ziyaretlerinde kullanılan tarayıcı oranları.
On DistroWatch itself, there has been a further dramatic decline of visitors using MSIE to browse the site - during the first 4 days of this month, just over a quarter of all visitors were viewing the site with MSIE, down from about 60% three years ago.
0
sundance
Evet ne mutlu 2 milyonu geçmişiz, ne mutlu okurlarımız da siteyi sahiplenip "biz" diyebiliyorlar :)

Yalnız sözkonusu istatistikler, Distrowatch ziyaretçilerinin IExplorer kullanımı hakkında asıl haberi okumadan, biraz yanlış anlaşılabilecek bir konu bu.
Düzelteyim dedim
0
SHiBuMi
Hadi canım :) %25 miş :) Yakında -% li haberler bekliyorum sizden :)

fazlamesai.net Tarayıcı İstatistiği [www.fazlamesai.net]
0
sundance
Sanırım hafif bir kafa karışıklığı var ?
Sözkonusu oran (ve haber) Distrowatch'un, eğer oranlarla ilgili bir rahatsızlık varsa bence gidin adamlara söyleyin :) Ne yorum koyduk ne de bakııın fazlamesai'nin istatistikleri de böyle gösteriyor dedik ne bir şey. İnsafınız kurumuş :)))
0
SHiBuMi
Sevgili sundance, kusura bakma ama haberden çıkartılacak ilk yorum bu istatistiklerin Distrowatch'ın sitesine özel değil genel bir ölçüme göre yapılmış olduğu, ve dünyadaki genel IE kullanım oranının %60 seviyesinden %25 seviyesine düşmüş olduğu yönünde. Oysa ki olan şu:

Distrowatch'a temmuz ayının ilk 4 gününde girenlerin kullandıkları MSIE'nin oranı %60'lık bir düşüş göstererek %25'e inmiş. Yani yalnızca Linux tabanlı dağıtımlarla ilgili bir siteye giren her 4 tarayıcıdan biri MSIE !

Yorum değildiyseydi eğer Rage Against The Machine istek parçasını kime yaptın merak ettim, artık haber altından istek parçası yapabiliyorsak bilelim biz de ekleyelim sonlara bir şeyler :))
0
sundance
:)
Öncelikle haberden çıkartılacak yorum bu değil Haberin haberinden çıkartılacak yorum bu :)) Distrowatch'a girip haberi okuyunca böyle bir problem kalmıyor.

Rage'den de istek yapmadım, alıntı yaptım (sen dalgınsın bu aralar ;) Ayrıca hasta etme adamı, son günlerde ICQ'da filan gözükmez oldun, çabuk gel :)))

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM'in Linux Reklamı - izlemeyen kalmasın

numb

Biraz eski de olsa [1] IBM'in bu muhteşem reklamını izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ediyorum.

[1] Reklam Eylül 2003'te yayınlanmış.

Kaynak: chir.ag

Astala Vista 2

redogre

Hakia'dan Sonra Tanbul

anonim

Türk arama motorları zincirinin en son halkası, Tanbul. İlk defa yabancı bir sitede gördüğüm Tanbul'u bu sefer de eHub'da görünce Türkiye'de de duyurmak istedim. Ancak Tanbul Hakia gibi arkasında milyon dolarlar olan hırslı bir proje değil; daha çok Turkix'den tanıdığımız Emre Sokullu'nun hobi amaçlı, henüz konsept aşamasındaki bir araştırma projesi. Tanbul'un ABD'den patentli teknolojisinin -pek de ipucu vermeyen- bir özetini şu adresten bulmak mümkün.

fazlamesai.net'e soralım: Nasıl bir ışıklandırma?

Zebani

"Fazlamesai üyelerinin hemen hepsi genellikle masabaşında upuzun saatler haryacayan kişilerdir" diye bir önerme yapıyorum. Bu önermenin doğru olduğunu kabul ederek soruyorum.

Sağlıklı bir ışıklandırma nasıl olmalıdır? Işık masaya sağdan mı, soldan mı gelmeli, ışığın şiddeti ne olmalı ya da dikkate alınması gereken başka etkenler de var mı?

Linux Şenliği ve Fazlamesai.net Ekibi

FZ

Geriye sayım başladı. Yarından itibaren 4 gün boyunca dolu dolu geçecek bir Linux ve Özgür Yazılım Şenliği´ne hazır mısınız? Bu şenlikte Fazlamesai.net ile ilgili olarak sizi kimler ve neler bekliyor? Bakınız şunlar:
  • 1. Gün 10:45 (Perşembe) : Özgür Yazılımlar Yetersiz Mi? (sundance)
  • 1. Gün 13:30 (Perşembe) : Knoppix Linux Tanıtımı (sundance)
  • 2. Gün 13:30 (Cuma): Hacker Dosyası : Kötü Çocuklar Ne Kadar Kötü? (sundance)
  • 3. Gün 9:30 (Cumartesi): Knoppix Linux Tanıtımı (sundance)
  • 4. Gün 9:30 (Pazar): Netcat ve Reverse Telnet (sundance)
  • 4. Gün 16:30 (Pazar): Türkçe Dili, Belgelendirme, Yerelleştirme (FZ)
Bitti mi? Hayır!