Kopya korumalı kompakt diskler yolda

0
butch
msnbc.com'un haberine göre nisan ayıyla beraber müzik endüstrisinde yeni bir dönem başlayacak. Sebep kopya korumalı ilk kompakt-diskin Amerika'da piyasaya çıkacak olması. Bu yenilikle müzik cdlerinin artık dijital olarak kopyalanması mümkün olmayacak. Bence bunun aşılması da uzun sürmez, sizce?

Görüşler

0
anonim
dvdler çıkmıştı. bunlara bölge kodu koymuşlardı.. ama iki günde kırılıdı. aynen...
0
anonim
allah''ın yarattığı genlerin kodunu bile kırıp, canlılar üzerinde oynayıp başına bi sürü dert açacak insanlar, kendisi gibi bir kaç zibidinin yazdığı kodların kırılmaz olduğunu sanıyorlarsa yanılıyorlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgisayarcının Survival Çantası

sundance

Dört, beş yılın üstünde bilgisayarla uğraşmışlığınız varsa, hele insanlar `Abi bu akşam bize bir gelsene, şu bilgisayara bakarsın, hem de MP3, divx filan getirirsin` şeklinde size yaklaşıyorlarsa, siz de iflah olmaz bir `geek`; bilgisayar hastasısınız demektir.

Bu durumda muhtemelen, her gittiğiniz yere sırt çantanızda (sırt çantanız var tabi ki!) bir sürü cd, tornavida vs (kısaca normal bir insanın çantasında olması gerekmeyen ne varsa onu) taşıyorsunuz demektir.

Fazlamesai.net ekibi olarak bir hizmette bulunalım dedik ve bilgisayarcının ideal çantası içinde neler olmalı araştırdık... RESİM

Khan Academy

Tarık

Matematik, fizik, biyoloji ve daha bir çok bilim dalına ait onlarca konuyu oturduğunuz yerden ve bedavadan öğrenmek ister misiniz? Üstelik bunun için bir internet bağlantısı ve öğrenme şevkinden başka hiç bir şeye gereksinim duymayacaksınız.

New Orleans, Google Map'de

Soulblighter

Google Map, New Orleans için özel bir sekme açarak, şehrin son halini görüntüledi.

Kitap yorumu: Dijital Kale

sundance

Ülkemizde özellikle Da Vinci Code, Melekler ve Şeytanlar isimli kitapları ile tanınan Dan Brown'ın, Digital Fortress (Dijital Kale) isimli kitabını geçenlerde okudum.
Uzun süredir kendisini bir ziyaret etmek istiyordum zaten, ama kısmet kızkardeşimin Tüyap Kitap Fuarı'nı yağmalamasınaymış.

Bilgisayar Biliminin/Mühendisliğinin Anlamı

FZ

Eminim bu siteyi takip eden insanlardan bir kısmı genç arkadaşların sorduğu "ya, hocam ben bilgisayar okumak istiyorum, bilgisayar mühendisi olacağım, ne dersin?" şeklindeki sorulara maruz kalmıştır. Bu tür sorulara kapsamlı ve sistematik olarak cevap vermek, genç (ya da yaşlı) insanları "bilgisayar mühendisliği/bilgisayar bilimleri" nedir, ne değildir konusunda aydınlatmak kolay değildir. Ancak geçen gün sundance arkadaşımın bana gönderdiği bir belge bu konuya son noktayı koymuş durumda: ODTÜ'den Dr. Göktürk Üçoluk'un BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİNE İLİŞKİN SIKÇA SORULAN SORULAR başlıklı yazısı sanırım konu ile ilgili hemen herkesi aydınlatacak nitelikte.