Metalabs + GNU.org tek bir DVDde !

0
sundance
8.3 milyar byte, açık haliyle 23 Gb program arşivi. Hepsi Linux, hepsi GPL. Böyle bir arşiviniz olsun ister misiniz ? www.yggdrasil.com size bu imkanı sağlıyor. Metalabs ve GNU.org'un yansılarını alıp tek bir DVD'e basıyorlar. Bence böyle bir kolleksiyon kaçmaz.
1992 yılında ilk install edilebilir Linux Cd-Rom'u yapan Yggdrasil, şimdi de ilk DVD-9 (çift yüzlü 7 küsur Gb veri içerebilen) Linux arşivini yaptı !

Tabi böyle dev bir arşivin içinde neler olduğu çok önemli. Basitçe Metalabs ve Gnu.org arşivi olan bu Cd'de içerik olarak da hassas davranan Yggdrasil iki özelliğe dikkat etmiş. Birincisi sadece Linux dağıtımlarının çok fazla yer kapsayacağını ve bunların diğer birçok şirket tarafından da sağlandığını gözönüne alarak, dağıtımları DVD'nin dışında tutmuşlar. Bir de tamamen bedava olmayan hiçbir yazılımı bu arşive dahil etmemişler.

Sözkonusu DVD herhangibir DVD-Rom da çalışabilmekte. İçindeki dosyalar maksimum verimde sunulsun diye sıkıştırılmış haldeler (gzip+tar). DVD'nin içinde HTML olarak index dosyaları, hatta bir search mekanizması bile var.

Açık kaynak kodlu yazılımlara merakınız varsa bence kaçırmamanız gereken bir arşiv bu.

Maliyet mi ? Gayet makul $24.95+$10(uçak postası) kredi kartıyla sipariş verdiğiniz takdirde bir hafta içinde DVD'niz elinizde oluyor.

İsteyenler için yıllık abonelik imkanları da sözkonusu. Ne de olsa bu arşiv devamlı yenilenmekte, Yggdrasil ise yılda dört defa yeni DVD basıyor. İsterseniz uygun bir abonelik ücretine bu DVD'lerin size gönderilmesini sağlayabiliyorsunuz.

www.yggdrasil.com
gnu

İlgili Yazılar

Fransa'da Liselilere Özgür Yazılımlı USB Bellek

Tristan

news.yahoo.com adresinde yer alan habere göre Fransa'da lise öğrencilerine içinde Açık Kaynak Kodlu yazılımların bulunduğu USB bellek dağıtılacak

Belleklerde, Firefox, Thunderbir, Openoffice gibi Açık Kaynak dünyasının gözde yazılımları bulunacak

xseg - Yardımlarınız Bekleniyor!

raistlinthewiz

xseg, GNU/Linux üzerinde çalışan, GPL lisanslı bir sunucu takip etme yazılımıdır. xseg, herhangi bir Linux sunucu üzerinde çalışarak, belirli aralıkta sunucu istatistiklerini oluşturur.

Devam etmekte olan bu projeye katılımlarınızı bekliyoruz.

Daha fazla bilgi için: xseg.sf.net

RMS: Miguel de Icaza bir haindir

Ono

Geçtiğimiz günlerde yapılan, Özgür Yazılım Vakfı'nın düzenlediği Software Freedom Day'in yankıları sürüyor. Konu ise Özgür Yazılım Vakfı kurucusu ve hepimizin yakından tanıdığı Richard Stalman'ın; GNOME ve Mono projesi kurucusu, Miguel de Icaza'nın Microsoft'un açtığı yeni Open Source labına katılmış olmasını ağır bir dille eleştirmesi.

Nokia S60 Web Tarayıcısını Özgür Bıraktı

tongucyumruk

Finlandiya'lı meşhur cep telefonu üreticisi Nokia, GNU/Linux ve GNOME tabanlı maemo'yu kullanan Nokia 770 Internet Tablet ile özgür yazılıma göz kırpmıştı. Nokia'dan geçtiğimiz günlerde gelen bir açıklama Nokia'nın özgür yazılım'a olan bu desteğinin süreceğinin işaretiydi. Nokia, S60 3rd Edition tabanlı sistemlerde kullandığı KHTML tabanlı web tarayıcısının kodlarını BSD lisansı altında açtı.

JBuilder da kaynak kodunu açıyor!

fevzinet

Hayırdır inşallah. Borland da JBuilder'ın kaynak kodunu açıyor. Bu kaynak kodun açılması hadisesi son zamanlarda sıklaşmaya mı başladı ne? :)

Kurumsal kullanıcılara sunulacak destekten para kazanmayı hedefliyorlarmış. Güzel güzel. Ne demişler "Software is like sex. Its better when its free." Siz ne düşünüyosunuz?

Kaynak:The Register