Nero Linux 3 Çıktı...

0
banger
Nero'nun linux için geliştirdiği versiyonun yeni sürümü Nero Linux 3 çıktı. Bu sürümle birlikte artık Linux'da Blu-Ray disclere ve HD DVD disclere yazma destekleniyor. 64 bit desteğide mevcut ve 26 dilde yayınlandı. Desteklediği dağıtımlar Red Hat Enterprise Linux 4, SuSe Linux 10.0, Fedora 4, Debian GNU/Linux 3.1 ve Ubuntu 5.10.

Görüşler

0
ae
Nerdeyse hicbirimizin elinde olmayan donanimlar icin destek cikmasi da ayri bir guzellik. En azindan bir gun elimize gecerse ne ile yazabilecegimizi artik biliyoruz.
0
AsH
Gnome için bir yazılım varmı bilmiyorum ama K3B gibi bir yazılım dururken ayrıca Nero kullanmak gereksiz geliyor bana.

Bahsi geçen donanımlar dan henüz BlueRay'i desteklenmiyorsa bile eminim elime geçmeden önce destek görmeye başlayacaktır.
0
Betelgeuse
Debian 3.1 ve Ubuntu 5.10 ile uyumluymuş ama Debian 4.0 versiyonunu çıkaralı çok oldu. Ubuntu da 7.04 versiyonundayken 5.10 kullanan kalmamıştır. Hem linux kullanırken hiç de aramıyor insan neroyu...
0
siyrik
haberi tercume eden arkadas biraz yaniltmis. Red Hat Enterprise Linux 4, SuSE Linux 10.0, Fedora 4, Debian GNU/Linux 3.1, ve Ubuntu 5.10 dagitimlari ve sonra sonraki surumleri seklinde ifade edebilirdi bence...

"Nero Linux 3 is fully compatible with numerous Linux distributions including the following and any later versions: Red Hat Enterprise Linux 4, SuSE Linux 10.0, Fedora 4, Debian GNU/Linux 3.1, and Ubuntu 5.10."

http://www.nero.com/eng/showpress.php?id=1252
0
koraypeksayar
Doğru. Sonuçta artık bir dağıtımda çalışan bir RPM veya DEB paketi bir başkasında da sorunsuz çalışabiliyor. Sağolsun LSB...
0
banger
Bende zaten bundan dolayı öyle yazmıştım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Let's Encrypt: Haydi Şifreleyelim

butch

Malumunuz, Let's Encrypt'in hayatımıza girmesiyle birlikte, güvenli site kurma maliyetlerinde, daha da önemlisi sertifika yönetme süreçlerinde ciddi bir rahatlama yaşadık. Aşağıdaki notlar GNU/Linux üzerinde Nginx ile rekor bir sürede SSL sertifikası almaya yöneliktir. Digital Ocean topluluğu tarafından hazırlanmış daha detaylı bir belgeyi bu adreste bulabilirsiniz.

SSL sertifikası...

Hangisini kurmak daha kolay ?

sundance

Bildik teranedir, `Windows`u hiçbir şey bilmeyen biri bile next next basarak kurabilir ?` (Şahsen görmek isterim o birşey bilmeyen birininin en son model $4,5`lık winmodem ile ne yapabileceğini ama) Linux ise hep korkutmuştur yeni başlayanları, `aha işte bunu anlamadım, ne demek SSH` demek üzere bekleyen kullanıcıları :)))

LinuxWorld bunu bir deneyle görmek istemiş ve bilgisayar uzmanı olmayan günlük bir kullanıcıya Win XP ve RedHat 8 kurdurmuşlar. Ayrıntılı bilgi ve sonuçlar burada

Linux Hediyeli Yarışma

oktay

Linux34.com ve Turk-PHP.com aracılığıyla hazırlanan Linux CD hediyeli bilgi yarışmasının ikinci ayağı başladı. Her hafta kazanan bir kişiye RedHat 8 CD'si hediye ediliyor.

Soruları ve yarışma hakkında daha fazla bilgiyi http://www.linux34.com/yarisma.php adresinde bulabilirsiniz.

Hepinize bol şanslar.

Yardım Çağrısı: Türkçe Gentoo Forumu Açalım

anonim

Fazlamesai.net camiasına: Gentoo Linux forumlarında Türkçe başlık açmayı düşünüyoruz. Gentoo Linux kullanan arkadaşların Gentoo Forums adresindeki "other languages" başlığı altındaki forumda bulunan "Gentoo Forums'da Turkce Bolum Acilsin mi?" forum oylamasına iştirak etmelerini bekliyoruz. Bu şekilde eğer oy sayısı 50nin üzerine çıkarsa Türkçe başlık açabileceğiz.

2005 Linux/Windows TCO raporu - ithamlar ve cevaplar.

darkhunter

Yankee Group hazırladığı araştırmaya karşı Linux topluluğundan kendisine yöneltilen araştırmanın tarafsız olmadığı şeklindeki eleştirilere sert biçimde yanıt verdi.
Yapılan araştırmanın sonucuna göre Windows 2003 sunucusunu olarak en az Linux dağıtımları kadar kaliteli ve güvenilir olarak değerlendirilmişti. Araştırma ekibinden Laura DiDo, bu tepkilerin hedefinde yer almıştı. Laura DiDo bu tür tepkileri veren topluluk üyelerinin özgür yazılıma en büyü zararı verdiklerini belirtti. Bu tür tepkilerin özgür yazılıma bir katkıda bulunmadığı tersine olarak da olumsuz izlenimlere neden olduğunu dile getirdi.