netSınav: Ruby On Rails Uygulaması Geliştirimi

0
anonim
Ruby On Rails ile internet üzerinden sınav sisteminin nasıl geliştirileceğine dair bölümsel halde ilerleyen bir tasarı netSınav.

Ne olduğuna dair detaylı bilgi burada yer alıyor.

Ayrıca 1. bölüm , 2. bölüm , ve 3. bölüm bağlantıları.

Sayfadan Alıntı: netSınav aslında bir uygulamanın gelişme evrelerini çok gelişmişlik düzeyine yaklaşana kadar adım adım arttırarak, gerekli bilgilendirmeleri yaparak yoluna devam edecektir.

Tasarıya yorumlarınızla ve yol haritası iyileştirmeleriyle katkıda bulunabilirsiniz. Tasarı sayfasına RubyForge üzerinden ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
selcukgokturk
Öncelikle döküman(lar)ı hazırlayan arkadaşın eline sağlık demek istiyorum. Ruby ile ilgili yazıların artması, eş değer olarak, Türkiye'de bu konuya olan ilginin yükselmesine sebep olacaktır. Ruby teknolojileri ile ilgili, Türkiye BT topluluğu yeterince bilgi edinemiyor/edinmiyor diye düşünüyorum.

Diğer bir yandan ise klasik bir Fazlamesai durumu ile karşı karşıyayız. Abuk subuk haberlere, zibilyon tane yorum yazılırken, bu tür konular altında, bu arkadaşların yorumlarını görmek pek mümkün olmuyor.

Bunun nedeni zaten çok açık ve net ama ben birkez daha sormak istiyorum, neden böyle? Yani çok kısa bir teşvik edici cümle bile yazmaktan aciz mi devamlı yorum yazan Fazlamesai topluluğu ?

Bu uzun süreden beri içimde ukte olan bir konu idi, madem konu açıldı, lütfen diyorum arkadaşlar. Bu kafa yapısı ile bir yere varmak mümkün değil. Yurtdışında duyurulan projeler ve proje sahipleri ile ilgili olağanüstü bir hayranlık güdüsü oluşturulurken, kendi içimizden birileri birşeyler yapmaya çalıştığında, değil desteklemek, iki satır yorum bile yazılmıyor. Pes yani.
0
anonim
Çok teşekkür ediyorum @selcukgokturk gerçekten değerli yorumlarınız için.

Son paragraflarınıza katılmamak elde değil.
Selamlar.
0
SHiBuMiGo
Türkçe kaynak ile ilgili bir gerçek var: İngilizce kaynaklar o kadar baskınki ve fazlaki, Türkçe yapılan her şey devede kulak kalıyor ve bir süre sonra kayboluyor. Bugün bir problem ile ilgili araştırma yaparken hangi dile öncelik veriyorsunuz bir düşünün, çoğumuz Türkçe'yi kaynak bulma ihtimalimizin düşük olduğunu düşünerek baştan eliyoruz.

muarifer'in koymuş olduğu içerik bana göre başarılı, alıp birşeylerin çevirisini yapayım dememiş, kendisi özgün bir içerik yaratmış. Hatta üşenmemiş screencastlerini de oluşturmuş. Yalnızca şu an için zaten Türkiye'deki Ruby ve Ror kullanıcılarının sayısı kısıtlı, Türkçe içerik de yazılım geliştirme alanında oldukça kısıtlı olunca ilgi alaka da dolayısıyla az oluyor.
0
selcukgokturk
İlgi, alakası olmayan, zibilyon adet konuya, sadece ismim gözüksün / reklamım olsun / egolarımı tatmin edeyim (bkz: Gezegen Linux) diye yorum yazan insan olduğu için, o kişilerin yerli malı diye tabir edebileceğimiz konularada yorum yazması, pek zor olmasa gerek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruby ve RoR: Bu ayki büyük bilgisayar dergilerinin gözdesi

FZ

2006 yılı Ruby Yılı olarak anılabilir. Jolt Awards etkinliğinde birincilikleri kapan Ruby "framework"ü RoR, Ruby kitabı, vs. derken bu ay da iki önemli derginin kapağında Ruby var.

Linux Journal dergisinin Temmuz 2006 ve Dr. Dobb's Journal'ın Haziran 2006 sayılarının kapak konusu Ruby ve RoR.

Bir dilin teknik, soyut, formel bir varlık değil, yaşayan, gelişen (ve bazen ölen) sosyokültürel bir yapı olduğunu bilenler için bu kısacık haber çok şey anlatıyor.

Ruby, Microsoft ve .NET

anonim

Microsoft Ruby'ye de el atmış durumda. RubyCLR'yi geliştiren John Lam'ı işe alan Microsoft, IronPython ile gerçekleştirdiği hareketin bir benzerini Ruby için de yapmışa benziyor. Böylece CLR (Common Language Runtime) ortamının ve dolayısı ile .NET programlama platformunun hem dil açısından zenginleşmesi hem de Python, Ruby gibi etkileşimli, çok hızlı program geliştirme sağlayan dinamik dillerle daha uyumlu hale gelmesi bekleniyor.

Kaynak: http://news.com.com

IBM'den Ruby'ye destek

anonim

IBM, Rails ile DB2 veritabanı kullanacak gelişticiler için özel bir araç seti hazırlamış.

IBM gibi önemli bir firma Ruby on Rails'i kendi ürünü için desteklerken hala kafasını kuma gömen kaldıysa onlar için uyanmanın vakti gelmiş demektir ;)

Rehber: ActiveRecord modellerini projeler arası paylaştırmak

murat

Günümüzde microservis, dağıtık uygulamalar.. vs popüler olmaktan ziyade, otomatik ölçeklenen uygulamalar geliştirmek için gerekli bir yaklaşım halini aldı. Geliştirdiğimiz uygulamanın farklı görevleri olan kısımlarını farklı uygulamalar olarak dağıtabilmek için projeleri bölmeye başladık. Ben de böyle bir ihtiyaçtan yola çıkıp kompleks bir yapısı olan ve refactor gerektiren bir rails...

Javacılar da Ruby Demeye Başladı

FZ

Chris Adamson Ruby the Rival başlıklı yeni yazısında Java dünyasının ağır topları Bruce Tate, James Duncan Davidson, Robert Cooper ve Bill Venners sohbet etmiş ve Ruby'ye nasıl baktıklarını ele almış.

Bir iki şüpheli bakış açısını, "acaba ...?"lı tereddüdü bir kenara bırakırsak görülen manzara şu ki Java programcıları da Ruby'nin çekiciliğine dayanamıyorlar. Her ne kadar "ya aslında bakın enterprise mevzular, çok elemanlı projeler, evet var böyle argümanlarımız ama..." filan deseler de Ruby'nin getirdiği üretkenlik kazancı, Ruby on Rails'in katalizör görevi üstlenmesi gibi durumların farkında olduklarını itiraf ediyorlar.