OpenJDK Yayınlandı

0
anonim
Sun sözünü tuttu. Java'nın 2007'nin ilk yarısında "GPL 2 + Classpath istisnası" lisansı ile yayınlanacağı duyurulmuştu. Java SE'nin derlenebilir kaynak paketi artık projenin adresi olan http://openjdk.java.net sitesinden indirilebiliyor. Sun'ın lisanslarına sahip olmadığı için kaynak kodunu açamadığı bazı kısımlar ise ikili paket olarak aynı siteden edinilebilir. Bu kısımların özgür yazılım camiasınca yeniden yazılması planlanıyor.

Görüşler

0
deathline
Sun lisansına sahip olmadığı için açamadığı kısımlar denmiş haberde.Peki bu kısım kime ait peki?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java Struts

malkocoglu

Jakarta projesinin gözde teknolojilerinden Struts, JSP sayfaları ile sunucu tarafı Java kodlarının bağlanması için çok faydalı bir teknolojiye dönüştü. Model/Görüntü/Kontrolör (Model/View/Controller), kısa namı ile MVC olarak olarak bilinen mimarinin gerçekleştirimi olan Struts, tekrar kullanılır servis tarafı kodlarının tasarlanmasında yardımcı da oluyor.

Bu teknoloji hakkında ki yazıları www.bilgidata.com adresinde bulabilirsiniz.

Java Masters Competition 2005 sonuçlandı

anonim

Son 3 yıldır Sun ve Siemens'in düzenlediği "Java Masters Competition 2005" sonuçlandı.

Birincilik ödülü Çin Feng Ben, Xi'an
İkincilik Ödülü Türkiye Emrah Budur
Üçüncülük ödülü Tayland Panuwat Jantharajit

www.javamasters.org

Inek, Bol dil destekli midlet!

murat09

Inek, java destekli Siemens cep telefonları için çoklu dil desteği bulunan bir midlet. Bu program MMC içeren GSM telefonlarında Java ile sözlük kullanımını sağlıyor. Extra dil dosyaları halihazırda ücretsiz indirilebiliyor. InekoğluInek adlı yardımcı program ile de kendi sözlük dosyalarınızı oluşturabiliyorsunuz. Program midlet.org'ta da listelenmiş. Türkiye'de yazılan bu programın web sitesi ise: www.tepetaklak.com/tr/inek
Not: Bu haber şaka değildir.

Schemafree

anonim

Küme ortamında MySQL'in indeks silme ve güncelleme sırasında tabloları kitlediği gözleminden hareketle, indeksleri ek tablolar olarak şemasız bir veri tabanında kullanma fikri ortaya çıktı. Friendfeed altyapısı şu anda Python ortaminda boyle bir çözümü kullanıyor; Schemafree projesi bu altyapıyı Java ortamında yapmayi amaclamakta. Blogumuzda cikan haber surada bulunabilir.

Evans Data: EMEA Bölgesinde Perl/Python/PHP Kullanımı Düştü

anonim

Bir araştırma şirketi olan Evans Data'nın yakın zamanda Avrupa, Ortadoğu ve Africa'da (EMEA) yaklaşık 400 programcı üzerinde yaptığı bir araştırma ilginç bir sonuç buldu: PHP kullanan programcıların sayısında %25'lik bir düşüş yaşandı ve PHP'yi gelecek projeler için incelemeyecek (evaluate) ve kullanmak istemeyecek programcılar aynı dönem için %40 kadar arttı. EMEA bölgesinde Perl kullanımı %20 kadar düştü. Python kullanımı da aynı şekilde bir düşüş yaşadı, bunun oranı ise %25. Python'u ileri projeler için incelemek istemeyen programcılar %17 kadar arttı.