Ruby'yi Özelleştirmek

0
anonim
Ruby'yi gördünüz beğendiniz. Onunla kod yazmaya uygulama geliştirmeye başladınız. Ama gün geldi Ruby size yetmedi. Daha fazlasını istiyorsunuz veya varolan eklentileri NIH sebebiyle kullanmıyorsunuz. O zaman sizi Ruby için eklenti geliştirme kılavuzuna alalım. Ruby'nin kendisini veya arkasındaki büyük gücü kullanarak sizde Ruby için eklentiler yazabilirsiniz. Tabi ki her zaman ki Ruby kolaylığı ve eğlencesiyle. Code Ruby Be Happy...

İlgili Yazılar

Ruby on Rails 1.2 RC1 Unicode Desteği ile Çıktı

anonim

Ruby on Rails 1.2 RC1 çok istenen Unicode desteği de dahil olmak üzere yeni özellikleri ile çıktı.

Ruby on Rails

malkocoglu_2

Popüler nesnesel tabanlı dil Ruby için yeni bir altyapı projesi, Rails piyasaya çıktı. Rails, veri tabanı erişimi, görsel HTML kodlarınız için bir MVC altyapısı, sayfa içinde Ruby bazlı bir dil ile veriye erişim sağlayarak, Web odaklı kodlamanın tüm ihtiyaçlarını cevaplamaya talip bir proje. Java'dan sonra, lider olacak diğer dilin Ruby olacağını düşününen şahsımız için bu gelişme güzel bir haber oldu.

http://www.rubyonrails.com

"Rails is a full-stack, open-source web framework in Ruby for writing real-world applications with joy and less code than most frameworks spend doing XML sit-ups"

Pilli Network: RoR ile Koşuyor

postexitus

Türkiye'nin en eski ve en büyük bloglarından hafif.org ve bildirgec.org yanlarına 3ayak.org ve zamazing.org'u da alarak, Türkiye'nin ilk gelir paylaşımlı blog ağı olan pilli network'ü oluşturdular. Bunun fazlamesai.net ahalisini ilgilendiren tarafıysa tüm altyapının Ruby On Rails ile yazılmış olması.

Symbian OS için Ruby, Symbian Tarafından Yayımlandı

anonim

Symbian firması Symbian OS için kendi hazırladığı Ruby implementasyonunu yayımladı.
Bu uygulamanın ilginç tarafı Symbian'ın kendi inisiyatifi ile hazırlanmış olması. Ruby'nin yaygınlaştığının ve değerinin daha iyi anlaşılmakta olduğunun bir göstergesi olarak algılanabileceği gibi Ruby denince akla sadece Rails ve Web programlama gelmesinin yanlış olacağına dair de örnek teşkil ediyor.

Haber kaynağı: PINguAR

Ruby on Rails Topluluğunda Neler oluyor?

dueSouth

Şimdilerde Rails konuşlandırmak için en çok önerilen sunucu olan Mongrel'in ilk geliştiricisi Zed Shaw kendi blog sayfasında Rails topluluğunun iç dünyası hakkında bilgi veriyor. Görünüşe göre topluluktan bazıları onu kızdırmışlar ve oldukça ağır bir eleştiri olan bu yazıyı yazmasına ve aktif olarak Rails geliştiriciliğinden çekilmesine sebep olmuşlar.