Siteleri kapatan birimin başkanını dinlemek ister misiniz?

0
coskung
TİB Internet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen, 6 Kasım akşamı Bilgi Üniversitesi Bilişim Teknolojisi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin davetiyle, bir yüksek lisans dersine misafir konuşmacı olarak katılıyor. İlgili merkezin direktörü ve Bilgi Üniv. Hukuk Fakültesi Hocası Leyla Keser Berber'in duyuru metni aşağıda.
"Merhabalar,

Ülkemizde kabul edildiği 4 Mayıs 2007 tarihinden beri İnternete Sansür uygulaması niteliğinde değerlendirilen ve geçen zaman süresi zarfında da bu korkuları haklı çıkaran 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesine İlişkin Kanun'un 10 maddesi uyarınca erişimin engellenmesi konusunda görevlendirilen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı İnternet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen Bey, 6 Kasım 2008 Perşembe günü saat 19:00-21:00 arası Dolapdere Kampüsü Eski Bina 130 no'lu Salonda yapılacak olan yüksek lisans dersine misafir konuşmacı olarak katılacaktır.

5651 Sayılı Kanun'da yer alan açık hükme rağmen, kişilik haklarının ihlali dolayısıyla web sitesi kapatma kararı verilmemesi gerekirken Adnan Oktar'ın bu nitelikteki talepleri üzerine site kapatma kararı veren mahkeme kararlarını kanuna aykırı bir şekilde uygulayan, Alibaba.com, gazete Vatan, youtube, worldpress, ekşi sözlük ve son olarak da blogger.com, blogspot.com gibi Google'a ait blog sitelerini erişime kapatan, www.guvenliweb.org.tr'de yer alan kapatılan web sitelerine ilişkin istatistikler arasında ilk sırayı teşkil eden ve muğlak bir kavram olan "müstehcenlik" kılıfını kullanarak birçok siteyi kapatan İnternet Dairesinin başında görev yapan Osman Nihat Şen Bey'i programınız müsaitse dinlemenizi rica edeceğim.

Saygılarımla,

Leyla Keser Berber"

Görüşler

0
FZ
Misafir konuşmacı olarak katılması çok hoş. Kültürümüzde 'misafire saygıda kusur edilmez' şeklinde güzel bir düsturumuz da vardır, o halde saygıda kusur etmeden kendisini epey bir terletmek ümidiyle ;-) Sıcak bir ders olacağa benzer.
0
Onur_Yerlikaya
Misafir umdugunu degil buldugunu yer :)

0
FZ
Kültürümüzde acılı yemeklerin, çeşit çeşit biberin de tadına doyum olmaz, değil mi? ;-)
0
dtemarti

Bugün konu ile ilgili tv ekranlarında ilgili kişilerin yorumlarını dinledim de daha çok kere @ işareti sonrasını sorguya koyarak filtreleme yapacağız. İşin ilginç yanı spikerin bazı programlar aracılığı ile (proxy server prog.) bu sitelere bağlanabildiğine dair tiyo vermesi.

0
javamorg
İHBAR KONUSU: İntihara sürükleme
İhbar Edeceğiniz İçeriğin Yayınlandığı URL Adresi: http://www.ihbarweb.org.tr
İhbar Edeceğiniz İçeriğin Detayları: Internette girilecek site bırakmayan zihniyet beni intihara sürüklüyor.
Sonuç Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz? +
0
sundance
Benim bildiğim Butch, şahane bir sticker yapar.

Çek elini Internet'imden diye!
0
anonim
Biz katilamayacak olanlar icin birileri kaydetse? Nasil guzel bir kamu hizmeti olur...
0
sefalet

Şahsen, çok ilginç açıklamalar beklemiyorum. Kurum başkanının fikirlerinden yola çıkarsak...

0
hcg
İzleyen oldu mu? Yorum alabilsek konuşma hakkında güzel olurdu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Droplets > Internet uygulamalarının geleceği

omniheurist

HTML tabanlı internet uygulamalarının programcıya ve kullanıcıya getirdiği birçok zorluklar ve kısıtlar vardır. Request-Response modelinden kaynaklanan tek taraflı update kısıtı, dinamik ve esnek olmayan arayüz, bantgenişliğinin çok verimsiz kullanılması, aynı bilginin tekrar tekrar iletilmek zorunda olması ve farklı programlama pratikleri vb...

E-mail`i icat eden adam...

sundance

Bu makalede 1970`li yılların başında e-mail`i icat eden Ray Tomlinson`la yapılmış bir röportaj var.

Internet`in temel taşlarından biri olan e-mail konusundaki bu önemli röportajı FM ekibi (yemedi içmedi demiş miydim ;) sizler için Türkçe`ye çevirdi. İyi okumalar...

Internet üzerinde iş yapmak

ganzo66

Her geçen gün bir ".com" bir ".bom"'a dönüşürken neler yapılmalı, nasıl para kazanmalı. Fazlamesai`nin bir kitlesi var ve bu kitle sanırım bu konuya bir çok cevap verebilir. Ben yine de bazı önerilerde bulunmak isterim.

Web Standartları ve Tarayıcılar

yuxel

Acid2 : tarayıcıların web standartlarına uyumunu test etmek için Web Standartları Projesi tarafından desteklenen küçük bir test sayfası.
Test tarayıcıların, HTML4, CSS1, PNG ve pek kullanılmayan Data URL desteğini deniyor .

Napster Protest Müziğin Kalesi Olmuş :))

sundance

Napster bütün ünlü şarkıcıları filtreleyince, protest müzik meraklılarına gün doğdu :))

Kırk yılın başı Napster`dan Supertramp indireyim dedim, baktım yok. Super diye arattım o da yok, ayılık edip Jackson dedim o da yok, `Ulan Tarkan`da mı olmaz ?` dedim inanır mısınız o da yoktu... Hadi bir `Selda` yazayım dedim, maşallah diskografisi geldi mübarek, keza Ahmet Kaya, keza Livaneli...

Çok garip dinamiklerin dünyasındayız vesselam