Ubuntu Cep Klavuzu Hazır!

0
parsifal
Keir Thomas tarafından hazırlanan Ubuntu Cep Klavuzu'nun tam pdf sürümü yayında! İsteyenler basılmış halini sipariş edebilirler.

İlgili Yazılar

Ubuntu Türkiye

sunriseright

Türkçe konuşanlar için bir grup ubuntu linux kullanıcısı http://ubuntu-tr.com sitesi ve freenode'daki #ubuntu.tr IRC kanalını faaliyete soktu.

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn Duyuruldu!

some_plus

Ubuntu'nun son sürümü olan Ubuntu 7.04 Feisty Fawn nihayet duyurdular. Kubuntu gibi türevleri de 7.04 sürümü ile indirmeye hazır. İnternet sitesi çok yoğun olmasından dolayı zor zeval açılsada Ubuntu 7.04 Feisty Fawn herkese hayırlı olsun.

Vmware Server artık Ubuntu depolarında

Betelgeuse

Vmware sanallaştırma ürünlerinin bedava versiyonu olan vmware server ürünü Ubuntu'nun depolarına girdi.

Shipit, Ubuntu Fesity ile Siparişe Başlıyor

Titus

Ubuntu Linux'un dağıtım yöntemi olan Shipit Ubuntu Edgy ile devre dışı kalmıştı. Ama öyle görünüyor ki Ubuntu Feisty ile ücretsiz CD dağıtımı tekrar başlıyor.

Fransa Parlamentosunun Yolları Açık!

Guardian

Ubuntu fridge'de gördüğüm habere göre Fransa Parlamentosu sistemlerini Ubuntu GNU/Linux'a geçirerek güçlendirip açık kaynaklı sistemler kullanmayı tavsiye ettikleri bir rapor hazırlamışlar.

Bu rapora karşılık Linagora ve Unilog adındaki iki şirket, en az kendi şirketlerindeki sistemler kadar kuvvetli bilgisayarları parlamento üyelerine karşılamaya gönüllü olmuşlar.

Daha detaylı bilgi için ZDNet'in ilgili haberine göz atabilirsiniz.