Uçan Araba Geliyor

0
caNavar
Fantastik filmlerin en çok aranan, hayal edilen teknolojisi gerçek oluyor. Amerikan Terrafugia şirketi tarafından geliştirilen "Transition" adlı uçan araba 2009 yılında trafiğe çıkıyor. Karada ve havada gidebilecek olan arabanın fiyatı 150 bin dolar olacak.
Arabanın havalanabilmesi için 50 metrelik bir yola ihtiyacı var ve inebilmesi içn 4-5 metre yetiyor. Karada saatte 200 km yapabilirken havada 220 km ye çıkabiliyor. Bir düğme ile kanatlarını açarak uçak moduna geçen araç tek motorla çalışıyor. Araba 5 yıl içinde piyasaya sürülecek. Arabanın videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Kaynak: bildirgec.org

Görüşler

0
solarhalo
birde olduğu yerden havalanabilse tam geleceğe dönüşteki gibi olcakmış :)

teşekkürler
0
myavuzselim
Peki bunun ucaktan farki denir?
0
caNavar
karada da gidiyor =) biraz çılgınlık, gerek yok gibi geliyor ama aslında teknolojinin sınırları ne kadar zorlayabileceğini çok güzel göstermekte benim kanaatim.
0
darkBLACK
geri vitesi var ;)
0
battalgazi
Mevcut petrol fiyatlariyla bu arabayi alacak kisilere iyi sanslar dilerim. Muhendislik acisindan guzel bir proje netekim.
0
siyah83
Benim tek korkum , katlanabilen mekanik kanatlar , uçarken ya da karada herhangi bir sarsıntı vb. ile katlanabilen bir uzuvun sabit bir uzuva göre kalıcı darbe alma ihtimali daha yüksek.

Uçan tabut olmaz inşallah .

Ama gelecekte yapılacak benzer modeller için yegane öncü olacak , pek de 2009 da piyasaya çıkabileceğe benzemiyor :)
0
urxalit
Aslında bu bir uçan araba değil. Kanatlarını katlayıp karada da gidebilen bir uçak. Ancak karada normal araba kadar kullanmak pek pratik olmaz. Fakat özellikle Türkiye gibi havacılığın çok çok pahalı olduğu bir ülkede, uçağı apronda bırakıp yıllık park bedeli ödemektense garaja çekilebilmesi ilk alım bedelinin yüksekliğini amorti edecektir.

Yine de kanatları geriye doğru katlanarak kuyruk tarafındaki bağlantı ile römork gibi arabayla çekilebilen ve eve götürülebilen Cessna'lar var.
0
ctrlbreak
Cok abartmislar bence bunun ismi ucan araba deilde yolda giden ucak olmaliymis. Katlanan kanat disinda bir yenilik goremedim. Ucan araba demek gunluk sorunsuz kullanilan bir arabanin ayrica ucabilme ozelligininde olmasi demek. Denizde giden araba mesela canavar gibi calisiyor. Antalyada kullaniliyor diye biliyorum ve yolda oldugu kadar denizde de oldukca performansli oldugunu televizyondan gormustum. Tamam ucan arabadan super olmasini beklemiyoruz. Ancak bu makine su ozellikleri ile araba olamaz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Şempanzelerin Kısa Erimli Görsel Hafızası İnsanlarınkinden Üstün

FZ

Yapılan yeni bir araştırma, şempanzelerin görsel hafızasının insanlarınkinden çok daha üstün olduğunu ortaya koydu.

Tetsuro Matsuzawa'nın yürüttüğü araştırmada, genç şempanzelerin performansı üniversite öğrencilerini geride bıraktı.

Araştırma kapsamında bir ekran üzerinde rakamların nerede olduğunu ve sıralarını hatırlamak üzerine çalışmalar yapıldı.

Şaşırtıcı videoyu izlemek için devam edin:

İnteraktif Dokunmatik Teknoloji

yellowelephant

İnternette yeni bir bilişim teknolojisi bu aralar görenleri şaşırtıyor. İsmi: Multi-Touch Interaction Technology

Bu teknoloji özetle 36'' x 27'' boyutlarında dokunmaya duyarlı bir ekranın üzerine herhangi bir araç kullanmadan parmaklarınızla yönlerdirdiğiniz bir donanımın ve yazılımın ürünlerinden oluşuyor.

Sesiniz Sizi 30 Saniyede Ele Veriyor

FZ

İzlenimler yanıltıcı olabilir ama İsrailli araştırmacı Dr. Yoram Levanon bir kişiyi 30 saniye dinleyerek onun hakkında muazzam bilgiye sahip olabileceğini belirtiyor.

Ortağı Dr. Lan Lossos ile birlikte geliştirdikleri insan sesini analiz etme yöntemiyle 30 saniyelik ses kaydına bakarak konuşan kişinin temel kişiliğini, sevdiklerini, sevmediklerini ve gelişimsel bir bozukluğu olup olmadığını söylemenin mümkün olduğunu belirtiyorlar.

Müzik ve Psikoloji

FZ

Boğaziçi Üniversitesinin Uludağ Üniversitesi ve TÜBİTAK ile birlikte düzenlediği bir etkinlikte konuşacak olan ve Max Planck Enstitüsü'nden gelen bilişsel bilim araştırmacısı Peter Keller'in 23 Kasım Cuma günü saat 15:00'da Kriton Curi salonundaki konferansına müzik, psikoloji ve bilişsel bilimler ile ilgilenen herkes davetlidir.

Internette Arama Yapmak Beyninize İyi Gelebilir

FZ

Pek çok çalışmadaki bulgulara göre zihninizi zorlayan bilişsel görevler beyninizin o işe kanalize olması ile kalmıyor, aynı zamanda beyninizin o göreve tepki verme şeklini de değiştiriyor. Zorlu zihinsel görevlerden ötürü beynin daha çok meşgul edilmesinin beyni hasarlara karşı korumanın yanısıra yaşlanmanın da olumsuz etkilerine karşı koruduğu düşünülüyor.