Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi

0
butch
14 Haziran 2008 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 40 saat süreli Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi, 6 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, uygulamalı örnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.
Eğitimi tamamlayan kişiler, Bilgi/Sistem/Network güvenliği konularında sektörde çalışma imkanları bulabilecekleri gibi, piyasada rağbet gören çeşitli ethical hacker sınavlarına hazır hale geleceklerdir. Eğitim hakkında detaylı bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

Görüşler

0
solarhalo
eğer bu eğitime katılacak durumda değilseniz www.hackthissite.org adresindeki training lerde de çok şey öğrenebilirsiniz =) ama sertifikası yok =)
0
yldrm
Ayrıca bknz: http://www.owasp.org/index.php/Category:OWASP_WebGoat_Project
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DOS, DDOS Atakları ve Korunma Yöntemleri Semineri

anonim

Tarih: 15 Ekim 2009 Perşembe, 14:00 – 17:00
Yer: Microsoft İstanbul Ofisi Levent Mah, Aydın Sok, No:7, Levent, İst

Huzeyfe Önal tarafından gerçekleştirilecek olan bu seminerde, internet’teki en büyük sorunlardan biri olan Denial-Of-Service atakları üzerinde durulacak, bu atakların sistemlere verdiği zararlar ayrıntılı şekilde ele alınacak ve bu saldırılara karşı neler yapılabileceği aktarılacaktır.

Etkinlik kayıt linki

Garanti Bankası Hack Mi Edildi ?

sundance

Cuma günü yaklaşık olarak saat 11'den 3'e kadar Garanti Bankası web sitesine ulaşmak isteyenler, amaçlarına ulaşamadılar. Dahası Garanti`nin bankaları arasındaki bağlantı da bir şekilde zarar gördü, ATM'ler cevap vermedi, banka şubeleri hizmet veremedi.

Şu ana kadar bunun sebebinin ne olduğuyla ilgili bir bilgi bize ulaşmadı, haberi olanlar lütfen bizi de haberdar etsin.

Türkiye`nin ilk -ekonomik olarak ciddi- güvenlik saldırısı olmasın bu ?

En İyi 75 Güvenlik Aracı

FZ

Fyodor´un Mayıs ayında nmap-hackers e-posta listesinde 1854 üye üzerinden gerçekleştirdiği ayrıntılı anketin sonucunda en çok kullanılan 75 güvenlik aracı tespit edildi. Güvenlikle ilgilenen ya da ilgilenmeyi düşünen herkesin bu listedeki yazılımları (en azından 10-15 tanesini) incelemesinde fayda var.

Network Penetrasyon Testleri Eğitimi / Haziran 2009

butch

13 Haziran 2009 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 20 saat süreli Network Penetrasyon Testleri Eğitimi, 3 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, birçok uygulamalı ö­rnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.­

Gerçekçi bir bilgisayar hikayesi!

sundance

Bilişim güvenliği konusunda seyrettiğiniz filmleri, okuduğunuz kitapları bir hatırlayın. Hollywood bu alanda genelde ipe sapa gelmez örneklere, (bkz. Swordfish, Hackers, Operation Takedown vs.), çok nadiren de gerçekçi sahnelere Matrix Reloaded Matrix Reloaded2 sahne olmuştur.

Yazın dünyasında ise bu alanda en iyi örneklerden biri Neal Stephenson'un Cryptonomicon'udur. Gerçek bir EMP cihazının nasıl olduğundan, laptop monitörünün yaydığı dalgalar sayesinde ekrana yazılanların okunmasını engellemek isteyen kahramanın bir Xscreensaver yazmasına kadar oldukça gerçekçi, ayakları yere basan detaylara sahiptir. Başlangıçta Komut Satırı Vardı!'yı yazan bir yazardan da başka türlüsü beklenemezdi...