199$'lık Asus EeePC Notebook PC Yakında Piyasalarda

0
anonim

Görüşler

0
pvc
Mükemmel bir ürün. Size bir Ferrari kasası vereyim. O kasanın içine bir Murat 124 motoru yerleştirin. Herkes sizin bir Ferrari kullandığınızı düşünecektir. Tabi hız yapmadığınız sürece. Yanlış anlamayın makine gayet güzelmiş. 4 GB flash bellek bile takılabiliyormuş! Daha ne olsun? Internet'e bağlanır mı bağlanır. Pahalı bir alet izlenimi bırakıyormu? Evet bırakıyor. Dizinizde görenler güzel makineymiş diyorlar mı? Tabi ki... Taşınabilirlik yönünden de güzel. Bit kadar ekranı varmış 7 inch. Ama tabi bu kötü değil ki. Taşınabilirlik daha önemli canım. O zaman mesele yok. Bence başarılı bir ürün. Asus'u ve bu makineyi alacak olan tüketicileri şimdiden tebrik ediyorum. Hem böylelikle Windows'un kölesi olmamış olacağız. Kaplumbağa bilgisayarımız ve Xandros'umuz ile mobilite olayında çığır açacağız. Hem biliyorum ki, Linux ve türevi işletim sistemleri Windows gibi şeytani işler çevirip, sistem kaynaklarını boşa harcamıyor. Evet doğru. Bu makinede Xandros çalışıyor! Demek ki kaplumbağa gibi değil. Gayet hızlı ve şık bir makine. Bende bir tane almalıyım. Teşekkürler...
0
yetgin2
Ne yapmalarını istiyorsunuz, kasayı daha çirkinleştirsinler mi?

Pekala bilgisayarla uzaktan yakından alakası olamayan eşe dosta hediye edilebilir, giriş seviyesi için tavsiye edilebilir.

Son model oyunları oynamasınlar, bir de usb disk alsınlar olsun bitsin. Avuçiçi bilgisayardansa kendi adıma bu tarz bir makine kullanmayı tercih ederim.
0
pvc
Bence kasayı daha da güzelleştirsinler. Dışını altın kaplasınlar, kasa titanyum olsun, ekran Ultramega parlak olsun. Klavye Macbook'a benzesin ama mutlaka beyaz olsun. (Apple'a benzemezse zaten güzel olmaz kimse almaz) İçine Pentium M 700 koysunlar. Xandros kursunlar. 4 gb flashdisk zaten makineyle birlikte veriliyormuş. Bu yüzden hiç yer sıkıntısı çekmeyiz. Hangar gibi depolama alanı daha ne isteriz?

Şık bir hesap makinesi için iyi bir fiyat. Bence donanımsal özelliklerden biraz daha kısmaları gerekir. Kısıp kasa için harcasınlar.

Pentium M 700 gayet kuvvetli bir işlemci. Benim evimde kullandıgım 3 bilgisayarım var. Biri desktop diğeri Pentium M diğeri Core Duo T2300.

Pentium M 1.6 3.0 GHZ'lik bir Pentium 4 3.0 HT performansini veriyor rahatlikla. O makine bunun yarısı kadar saat hızına sahip olursa 1.5 GHZ'lik bir Pentium 4 ayarında çalışabilir tahminimce.

Ambar gibi diske sahip bir Hesap makinesi için çok kuvvetli bir işlemci kanımca. İşlemciden biraz daha kısıp kasaya harcasınlar. Milliyet Brother Laptop'a dönsün. Bence daha çok satılır. Alay filan etmiyorum ne haddimize düşmüş?

Ben bu makineyi çok tuttum. Yalnız model numarası biraz uzun gibi. Ben bilgisayarlarıma isim takmayı severim. Bu yazıyı gönderdigim bilgisayarın adı Mahmut mesela iş yerindeki AMD'nin adi Ahmet Pentium M'in adi Mehmet.

Bunun adi da kaplumbaga Selami olur ben alinca. Gercekten kafa yapmiyorum ciddiyim. O makineden alacagim.
0
realist
Çalışmak için ihtiyaclarım:

Windows Remote Desktop
SSH Client
Firefox
0
Challenger
Aynı görüşteyim. Bir metin editörüm olsun, e-posta istemcim (gerçi webmail de olur), SSH istemcim ve Firefox olsun, bana da yeter.
0
pvc
Evet bu durumda söyleneyecek bir şey yok. Tabi fiyatı ucuz oldugu için alınabilir belki. Yani 3 tane şeye ihtiyacınız varsa neden daha fazlasına para vereceksiniz? Evet dogru.
0
erika
Piyasaya çıkmış. Yok satıyormuş. Acaba ne zaman Türkiye'ye gelir bu alet?
0
Betelgeuse
Ben de hevesle bekliyorum ki ıvır zıvırlarıyla 5 kiloya ulaşan laptop çantasını taşımaktan kurtulayım.

Bu alet çok güçlü değil şöyle böyle diye dalga geçenler bu aletin ne işe yarayacağını anlamamışlar. Mobil haldeyken kimin ihtiyacı oluyor süper işlem gücüne? hem işlem gücü diye diye yıllarca oyalandık, bilgisayarımda iş yaptığım zamanlar yani oyun vb. ile vakit öldürmediğimde p3 500 bile fazla fazla geliyor, ne de olsa program yazarken ultra siper hızda yazmıyorum. Bu alette de firefox olsun, ssh client olsun yeter, bir de python çalıştırsın, basit bir metin editörü olsun daha ne isteyeyim ki. Türkiyeye gelmez sanırım, Asus ithalatçısı firmalardan en çok bilinen bir tanesinin patronu biz ithal etmeyeceğiz demiş kendi web sitesinin forumlarında soran birine demek ki diğer iki dandik ithalatçı getirecek, umarım çabuk bozulan bir ürün değildir de asus laptoplarla yaşanan servis sıkıntılarını yaşamayız.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kuantum Noktaları ve Programlanabilir Madde

FZ

Başlık yeterince garip geldi ve dikkat çekti ise okumaya devam: "Programlanabilir madde," birkaç hareketle "kurşun" gibi davranan sonra yine birkaç parametresini değiştirebileceğiniz ve "altın" gibi davranmasını sağlayabileceğiniz bir madde. Bütün bunlar malzeme bilimleri ile ilgili ve kuantum mekaniği ile elektroniğin arakesitinde yer alıyor.

21. yüzyıla hoşgeldiniz! Kuantum noktaları etrafındaki küçük elektrik alanlarını kontrol ederek elektronlar içeri ya da dışarı pompalanabiliyor, birer birer, ikişer ikişer ya da bir seferde binlercesi. Bunların oluşturduğu bulutların boyunu ve şeklini kontrol etmek dahi mümkün. Böylece söz konusu yapının doğal atomları taklit etmesi sağlanabiliyor ya da doğada mevcut olmayan yapay maddeler oluşturmak mümkün olabiliyor.

Bu dudak uçuklatıcı makaleyi okuduktan sonra FAQ: Quantum Dots and Programmable Matter sayfasına göz atabilir ve Hacking Matter: Levitating Chairs, Quantum Mirages, And The Infinite Weirdness Of Programmable Atoms isimli kitabı ısmarlayabilirsiniz. Tüm bunlardan sonra da Wil McCarthy´nin O´Reilly bünyesinde vereceği konferansa katılabilir ve bu yüzyılı şekillendirecek teknolojilerden birini daha yakından tanıyabilirsiniz.

Derinlik sahibi videolar

tongucyumruk

3DV Systems tarafından duyurulan bir sisteme göre artık kameralarla kayıt yaparken derinlik bilgisini de görüntünün içine gömmek mümkün olacak. Belki henüz 3D filmler çekemiyor ama özellikle key framing konusunda bir devrim yaratmaya aday gözüküyor. JVC şimdiden bu sistemi kullanan bir kamerasını duyurdu.

Sistemin en önemli getirilerinden biri artık çekilen görüntüden bir kısmını ayırmak için görüntüyü tek renkli bir ekranın önünde çekmek zorunda olmamanız. Sistem görüntüdeki derinliği ölçmek için infrared ışınlardan faydalanıyor. Bu kızılötesi ışın yoluyla elde edilen derinlik bilgisi her frame için ekstra bir ZBuffer frame`inde tutuluyor. Şimdilik oldukça pahalı makinalarda ve profesyonel sistemlerde kullanılıyorsa da kullanıcı seviyesine inebilirse çok eğleneceğiz demektir.

Konuyla ilgili Slashdot`ta çıkan haber.

CD'lere Doping

yalcink01

Yazılabilir DVD formatları ve DVD yazıcılar rekabet için yavaş yavaş CD'lere yaklaşıyor olsalar da CD'ler mevcut popülerliklerini daha uzun süre koruyacak gibi görünüyor. CD'lerin mevcut kapasitelerini artırmada yapılan çalışmalardan bazıları oldukça ilginç sonuçlar doguruyor. Plextor ve Sanyo'nun birbirinden bağımsız yaptığı çalışmalar sonucu iki farklı CD yakma teknolojisi ortaya çıkmış durumda.

Intel Açılış Süresini Kısaltıyor!

ersin2k

Intel, Robson adını verdiği teknoloji ile bilgisayarların açılış süresini kısaltmayı amaçlıyor.

Robson teknolojisi ile PC açılış kodunu hard disk yerine daha hızlı olan flash bellekten alıyor. Bir Robson Kartı 64 Mb ile 4 Gb arasında kapasite sağlıyor. Ayrıca bu teknoloji ile notebook kullanıcılarının oldukça güç tüketen sabit disk yerine flash kullanımı sonucu pil tasarrufu sağlayacağı belirtiliyor.

Buna benzer uygulamalar uzun süredir Router ve benzeri cihazlarda vardı. Sanırım yakında İşletim sistemimizi flash a yükleyip harddisklerimizi sadece veri depolamak için kullanacağız. Belki de olması gereken bu...

WI-FI nedir? yenir mi?

larweda

Son aylarda dünyada, özellikle Amerika'da iyice kızışan bir teknoloji wi-fi, wireless fidelity tanımının bir kısaltması. Wireless fidelity, kelime anlamıyla kablosuz gerçekçilik anlamına geliyor, aslıda yüksek kaliteli ses sistemlerine verilen isme (Hi-fi:high fidelity) gönderme yapılarak bu isim kullanılmış. Aslında IEEE 802.11b şeklinde anılan bir standartın daha insancıl bir karşılığı wifi, (aynı lşekilde IEEE 802.3'e de aramızda "ethernet" diyoruz :) İşte bu wi-fi, özellikle Amerika'da evlerde, parklarda, havaalanlarında kullanılmaya başlanan kablosuz ağ sistemlerinin genel bir adı oluyor. İşin keyifli yanı ise, taşınabilir wi-fi uyumlu bir cihazınızla (laptop, pda, tabletpc vs.) herhangi bir wi-fi network'ü kapsamındayken sürekli ağ'a (genelde internet'e) bağlı olmanız.