199$'lık Asus EeePC Notebook PC Yakında Piyasalarda

0
anonim

Görüşler

0
pvc
Mükemmel bir ürün. Size bir Ferrari kasası vereyim. O kasanın içine bir Murat 124 motoru yerleştirin. Herkes sizin bir Ferrari kullandığınızı düşünecektir. Tabi hız yapmadığınız sürece. Yanlış anlamayın makine gayet güzelmiş. 4 GB flash bellek bile takılabiliyormuş! Daha ne olsun? Internet'e bağlanır mı bağlanır. Pahalı bir alet izlenimi bırakıyormu? Evet bırakıyor. Dizinizde görenler güzel makineymiş diyorlar mı? Tabi ki... Taşınabilirlik yönünden de güzel. Bit kadar ekranı varmış 7 inch. Ama tabi bu kötü değil ki. Taşınabilirlik daha önemli canım. O zaman mesele yok. Bence başarılı bir ürün. Asus'u ve bu makineyi alacak olan tüketicileri şimdiden tebrik ediyorum. Hem böylelikle Windows'un kölesi olmamış olacağız. Kaplumbağa bilgisayarımız ve Xandros'umuz ile mobilite olayında çığır açacağız. Hem biliyorum ki, Linux ve türevi işletim sistemleri Windows gibi şeytani işler çevirip, sistem kaynaklarını boşa harcamıyor. Evet doğru. Bu makinede Xandros çalışıyor! Demek ki kaplumbağa gibi değil. Gayet hızlı ve şık bir makine. Bende bir tane almalıyım. Teşekkürler...
0
yetgin2
Ne yapmalarını istiyorsunuz, kasayı daha çirkinleştirsinler mi?

Pekala bilgisayarla uzaktan yakından alakası olamayan eşe dosta hediye edilebilir, giriş seviyesi için tavsiye edilebilir.

Son model oyunları oynamasınlar, bir de usb disk alsınlar olsun bitsin. Avuçiçi bilgisayardansa kendi adıma bu tarz bir makine kullanmayı tercih ederim.
0
pvc
Bence kasayı daha da güzelleştirsinler. Dışını altın kaplasınlar, kasa titanyum olsun, ekran Ultramega parlak olsun. Klavye Macbook'a benzesin ama mutlaka beyaz olsun. (Apple'a benzemezse zaten güzel olmaz kimse almaz) İçine Pentium M 700 koysunlar. Xandros kursunlar. 4 gb flashdisk zaten makineyle birlikte veriliyormuş. Bu yüzden hiç yer sıkıntısı çekmeyiz. Hangar gibi depolama alanı daha ne isteriz?

Şık bir hesap makinesi için iyi bir fiyat. Bence donanımsal özelliklerden biraz daha kısmaları gerekir. Kısıp kasa için harcasınlar.

Pentium M 700 gayet kuvvetli bir işlemci. Benim evimde kullandıgım 3 bilgisayarım var. Biri desktop diğeri Pentium M diğeri Core Duo T2300.

Pentium M 1.6 3.0 GHZ'lik bir Pentium 4 3.0 HT performansini veriyor rahatlikla. O makine bunun yarısı kadar saat hızına sahip olursa 1.5 GHZ'lik bir Pentium 4 ayarında çalışabilir tahminimce.

Ambar gibi diske sahip bir Hesap makinesi için çok kuvvetli bir işlemci kanımca. İşlemciden biraz daha kısıp kasaya harcasınlar. Milliyet Brother Laptop'a dönsün. Bence daha çok satılır. Alay filan etmiyorum ne haddimize düşmüş?

Ben bu makineyi çok tuttum. Yalnız model numarası biraz uzun gibi. Ben bilgisayarlarıma isim takmayı severim. Bu yazıyı gönderdigim bilgisayarın adı Mahmut mesela iş yerindeki AMD'nin adi Ahmet Pentium M'in adi Mehmet.

Bunun adi da kaplumbaga Selami olur ben alinca. Gercekten kafa yapmiyorum ciddiyim. O makineden alacagim.
0
realist
Çalışmak için ihtiyaclarım:

Windows Remote Desktop
SSH Client
Firefox
0
Challenger
Aynı görüşteyim. Bir metin editörüm olsun, e-posta istemcim (gerçi webmail de olur), SSH istemcim ve Firefox olsun, bana da yeter.
0
pvc
Evet bu durumda söyleneyecek bir şey yok. Tabi fiyatı ucuz oldugu için alınabilir belki. Yani 3 tane şeye ihtiyacınız varsa neden daha fazlasına para vereceksiniz? Evet dogru.
0
erika
Piyasaya çıkmış. Yok satıyormuş. Acaba ne zaman Türkiye'ye gelir bu alet?
0
Betelgeuse
Ben de hevesle bekliyorum ki ıvır zıvırlarıyla 5 kiloya ulaşan laptop çantasını taşımaktan kurtulayım.

Bu alet çok güçlü değil şöyle böyle diye dalga geçenler bu aletin ne işe yarayacağını anlamamışlar. Mobil haldeyken kimin ihtiyacı oluyor süper işlem gücüne? hem işlem gücü diye diye yıllarca oyalandık, bilgisayarımda iş yaptığım zamanlar yani oyun vb. ile vakit öldürmediğimde p3 500 bile fazla fazla geliyor, ne de olsa program yazarken ultra siper hızda yazmıyorum. Bu alette de firefox olsun, ssh client olsun yeter, bir de python çalıştırsın, basit bir metin editörü olsun daha ne isteyeyim ki. Türkiyeye gelmez sanırım, Asus ithalatçısı firmalardan en çok bilinen bir tanesinin patronu biz ithal etmeyeceğiz demiş kendi web sitesinin forumlarında soran birine demek ki diğer iki dandik ithalatçı getirecek, umarım çabuk bozulan bir ürün değildir de asus laptoplarla yaşanan servis sıkıntılarını yaşamayız.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eski işlemcilerinizi yeniden değerlendirin

tongucyumruk

Herkesin dilinde, teknoloji çok hızlı gelişiyor. Peki teknoloji geliştikçe, siz daha yeni oyunları oynamak için geçen haftakinden daha kuvvetli işlemciler aldıkça eski donanımlar ne oluyor sizce? Hayır donanım cennetine gitmiyorlar, onun yerine gitgide büyüyen, silikon ve bakır ağırlıklı malzemelerden oluşan bir donanım çöplüğüne gidiyorlar.

Çevre kirliliğinin, küresel ısınmanın dilimizden düşmediği bu günlerde siz de eski donanımlarınızı yeniden değerlendirmeye ne dersiniz?

Fazlamesai.net'e soralım: Özgür Dizüstü

tongucyumruk

Bu aralar hem avuçiçi bilgisayarım, hem de masaüstü bilgisayarım eskidiğinden ikisinin de yerini alacak bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. Uzun araştırmalarım sonucunda tam ihtiyaçlarıma uygun, 12", ekranı dönebilen (e-kitap okumak için ideal), uygun fiyatlı bir model buldum. Tam hayallerimin bilgisayarını bulduğumu düşünürken özellikler listesindeki bir ibare dikkatimi çekti...

Optik Kamuflaj

anonim

Benim aklıma gelmişti bu denir ya hani hep. İşte, o projelerden biri...
Sitedede (böyle süper projeler yapıp böyle tasarımla sunmak nedir, ne değildir;bilahere tartışalım) belirtildiği gibi, optik kamuflajın arkasında yatan mantık basit: maskelemek istediğiniz nesnenin arka tarafına düşen görüntüyü üzerine düşürmek.
Fikir olarak bu kadar basit bir şeyi, toeride ve pratikte bu denli başarılı gerçeklemek için nasıl bir çalışma yapmak lazım, gerçekten merak ediyorum. Videoları izlemeden geçmeyin:1[915k], 2[1.26m], 3[1.66m].
Tachi Laboratuarlarının diğer muhteşem projelerine de buradan ulaşabilirsiniz. Özellikle senkronize hareketi ilgilendiren RobotPhone çok başarılı.

Resimli RAID Tanımı

parsifal

RAID; kimine göre Redundant Array of Inexpensive Disks kimine göre de Redundant Array of Independent Disks. Peki hangi RAID? İhtiyaca göre bunun cevabıda kolayca verilebilir. Ama akılda kalma açısından bu resim gerçekten başarılı.

Stiquito (Dünyanın En Ucuz Robotu)

FZ

Yıllar önce Kadıköy'deki bir elektronik dükkanından hevesle aldığım ama nedense sonra uğraşmadığım çok acayip bir robot kiti vardı. Hazır robot haberleri gelmeye başlamışken bunu da tanıtayım dedim.

Stiquito isimli bu şirin alet bir hexapod yani altı bacaklı böcek gibi bir şey. Söz konusu bacaklar nitinol denilen çok özel bir malzemeden yapılma. İletken olan bu tel üzerinden akım geçip ısınınca diğer iletkenlerin aksine uzamak yerine kısalıyor ve akım durup da soğuyunca da eski boyuna dönüyor yani uzuyor.