Atux

Betelgeuse

Türkiye


0 takip ediyor | 0 takip ediliyor


Bilgi alanları

kedi kahve Bilgisayar

Fazlamesaicinin Yurtdışında Yaşam Rehberi: İsveç #1 ( 9)

Patates ve balık 3 öğün yesem bıkmayacağım yiyecekler. :)

Battle Cruiser Remastered ( 4)

İlk versiyon starcraft'ı ve ardından Broodwar'ı deliler gibi oynardık. Bilgisayarda oynadım dediğim son oyundur. Sonrasında linux kullanmaya geçtik, oyun için windows kurmakla uğraşamam deyince de oyun oynamaktan uzaklaştım.

FSGS (free starcraft game server) sunucuları üzerinden ne çok oynardık.

Bu oyunun linux üzerinde çalışanı çıksa ya da bir şekilde linuxda çalışabilse çok kötü olur. işler güçler kalır hep. :)

2017: Bir yatırım cenneti olarak Türkiye ( 17)

ABD merkezli bir startupda çalışıyorum. Yazıım geliştirme işinin çoğunu Türkiye ofisindeki yazılımcılar olarak yapıyoruz. Yeni mezun ya da genç arkadaşlar SF ofise geçme fırsatı var ve gidiyorlar ama biz yaşı geçmiş, çoluk çocuğa karışmış olanlar SF'de maaşın yarısını kiraya verince kalanla geçinemeyeceğimiz için aman kalsın diyoruz. Ama ABD değil de devletin sosyal imkanlarının daha iyi olduğu bir avrupa ülkesine gitme fırsatı çıksa da kimse kalmaz sanırım burada. Her gün sabah ofise gelen bu gün de metroda patlamadan geldik dediği bir ortamda fazla bir şey beklememek lazım.

Fazlamesai'ye soralım: 2017'de ne öğrenmeli? ( 10)

İstanbul trafiğinden bezdim. Motosiklet kullanmayı öğrenmek ilk planım.

Profesyoneller için Klavye: Ultimate Hacking Keyboard ( 7)

Biraz kurcalayarak, zamanında 16MHZ işlemcili bilgisayarda çalışan prince of persia bunda çalışır mı? :) Direkt monitöre bağlar oynardık. :)

Das keyboard'dan daha güzel bir şeye benziyor.

Fazlamesai: Yine Yeni Yeniden (veya: The Matrix Reimagined) ( 29)

Bir kaç ayda bir ara ara girip bakıyordum, ne güzel günlerdi o günler deyip kapatıyordum, bir gün bir baktım yeniden açılmış. :)

Fazlamesai: Yine Yeni Yeniden (veya: The Matrix Reimagined) ( 29)

:) Eski tasarım daha güzeldi bunda fazla boşluklar var ama napalım yeni nesil böylesini istiyor deyip geçtim.

Mozilla'dan Thunderbird'e nokta.. ( 4)

Bence değiştirmeye gerek yok, thunderbird zaten işini çok iyi yapıyor, açıklamada söylenen de hata düzeltmelerin devam edeceği olduğuna göre sorun yok. Yeni özellik eklenmesi durdurulmuş sadece zaten yeterince özellik vardı, bir posta istemcisinden bekleneni yerine getiriyordu, fazladan ek özellikler ekleyip programı şişirmenin gereği yok.

Mozilla'dan Thunderbird'e nokta.. ( 4)

Bir mail clienta zaten başka ne özellik eklenirdi ki, zaten fazlasıyla şişmişti son versiyonlarda. Şimdiki hali fazlasıyla yeterli, bir şey eklemeye gerek yok, çalışıyor, işini iyi yapıyor işte daha ne olsun.

Merhaba Higgs! ( 5)

Doğu karadeniz bölgesinde HES inşaatı diye aslında gizliden gizliden higgs reaktörü yapılıyormuş, bunların yapılmasını istemeyen rus ajanları da çevreci kılığında oralara gidip oranın halkını HES'lere karşı kışkırtıyormuş. Vay hainler vaaay!

Merhaba Higgs! ( 5)

Uçan kaykaylarımız da olacak mı? ya da 88 mil hıza ulaşınca zamanda yolculuk yapabilecek miyiz?

"Türkiye'de onyüzbin trilyar dolar değerinde higgs bozonu madeni keşfedildi ama hain dış güçler çıkarmamızı engelliyorlar vatanını seven bunu paylaşsın" şeklinde mesajları ciddi ciddi paylaşanları görünce şaşırmayacağım.

`Bilgisayar Bilimleri'nin Başarısı´ ya da `Kaplanın Çizgilerinin Oluşumu´ ( 6)

Anlatıcı'nın anadili Türkçe değil, haliyle aradaki hataları hoşgörmek gerek, bizler anlayalım diye anadili olmayan bir dilde anlatmaya çalışmış.

`Bilgisayar Bilimleri'nin Başarısı´ ya da `Kaplanın Çizgilerinin Oluşumu´ ( 6)

"Bu kadar saçmalayabilmek için okumuş olmak gerekir" anlamına gelen şeyler söylemişti. Ne kadar doğru.

`Bilgisayar Bilimleri'nin Başarısı´ ya da `Kaplanın Çizgilerinin Oluşumu´ ( 6)

Bilgi Universitesinin dışından olan bizlere bile bir çok şey öğretmiş olan bilgisayar bilimleri bölümünün kapatılıyor olmasına çok üzüldüm.
Chris hoca yine çok güzel şeyler anlatmış, sunuma gidemeyenler için video yayınlaması da güzel oldu.

'Lisp Outside the Box' Düştü Mü? ( 9)

Belki de arkamızdan her gün yeni haber girip yorum yapacak bir nesil yetiştiremedik, bizler de yaşlandık, yorulduk, yorum yapmaya vakit bulamaz olduk başka dertlerimiz çoğaldı diyedir.

'Lisp Outside the Box' Düştü Mü? ( 9)

Ara sıra ziyaret ediyoruz ama bu aralar kimse kalmamış, örümcek ağları kaplamış ortalığı.

Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2011'in duyurulması ( 4)

Haklısınız, bu etkinliği yalnızca Linux etkinliği olarak gitmeyelim, aynı zamanda Özgür yazılıma bu kadar katkısı olan bu bölümün kapatılmasına karşı çıkıp bölüm öğrencilerinin ve hocalarının yanında olduğumuzu belirtmek için orada olalım.

Geçen yıl o üniversitede Bilgisayar Bilimleri bölümü dururken bir de Bilgisayar Mühendisliği bölümü açılacağı haberleri geldiğinde birşeyler döndüğünü sezmiştim ama bu kadarı aklıma gelmemişti. Sanırım "Bilgisayar Bilimleri" konusunda öğrenci yetiştirmekten çok piyasanın ihtiyacı, .Net ile kod yazacak işgücü yetiştirmek daha kolaylarına geldi.

Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2011'in duyurulması ( 4)

Bu yılki etkinlik son olabilir.
http://bilgics.wordpress.com/ adresinde yazanlar gerçekleşirse özgür yazılımla uğraşanlar çok önemli bir kalelerini kaybedecek demektir.

Yeni bir dağıtım: Hadron ( 7)

Bunda şaşılacak birşey yok ki. Demek ki hala birilerinin dağıtım oluşturmak için farklı faklı nedenleri var.

Özgür Yazılım ve Linux Günleri: Postludium ( 8)

Hala buralara uğrayıp bakınıyorum ama tenhalaşmış gibi sanki.

Yeni bir linux dağıtımı : MagmaLinux 9.3 ( 9)

Normal kullanıcının kolay kurması olayını ben hiç anlamıyorum. Normal kullanıcı bilgisayarını açar kullanır, adı üstünde, "kullanıcı". Normal kullanıcıdan işletim sistemi kurmasını ya da kurulu işletim sistemine program kurmasını beklemek saçma olur. Kullanıcıların çoğu bırakın windows sistemini, windows üzerine herhangi bir program kurmayı bile kendisi yapmayan kullanıcıdır.

FreeWiFi - Özgür Network ( 11)

Stallman'ın kendi web sitesinde yazdıklarına bakacak olursak hiç de öyle değil. Ufuk Uras sosyalist dünya görüşünü benimsemiş bir kişi. Stallman ise kapitalist görüşte ve özgür yazılımı savunması da kapitalizmin temel özelliklerinden biri olan bireysel özgürlük ve serbest rekabet kavramları ile uyumlu.

64 Kat Hızlı İnternet ( 9)

Pardun, yanlış ifade etmişim.
Film gibi multimedya içerik için internetten indirmenin beklenmesi beni de rahatsız etmiyor. Benim anlatmaya çalıştırğım şey, internet ne kadar hızlanırsa hızlansın bu bekleme süresinin fazla değişmeyeceği. İnternet'in hızı şu anki uygulamalara göre normal bir hız, eskiden , diap-up bağlantı zamanlarında da o zamanki uygulamalara göre fazla yavaş değildi, gelecekte terabit hızda bağlantılar da icad edilse o zamanki uygulamalara göre bu normal bir hız olacak. İnternetden dosya indirmek internet üzerindeki uygulamalardan yalnızca bir tanesi ve dosya indirmek her zaman anlık bir şey değil biraz bekleten bir şey olmuştur.

İşin keyif yanına bakarsak, izlemek istediğim filmin, TV dizisinin vs. hemen şimdi elimde ulaşması beni fazla ilgilendirmiyor. Zaten anında izlemek istesem, yani önceden planlayıp karar verip şu vaktimi şunu izlemeye ayırdım şeklinde planlamadan anlık izlesem TV'yi açar ne varsa onu izlerim ama internet sayesinde o an TV'de olanı değil kendi zaman planlamama göre kendi istediğim zamanda istediğim şeyi izlemek olanağım varken bu olanak için biraz beklemek benim için sorun değil. Bir bölüm TV dizisinin ya da bir filmin 2-3 gün içinde inmesi benim için yeterli.