Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi

0
sundance
Ya da Nasıl Hacker Olunur 101

Herbirşeyde geriden gelen bir ülkeyiz ya, bilgisayar ve Internet`in geriden gelmesi bir yana bunların bağlı olduğu alt-kültürler de geriden geliyor.
Hacking denen eylemi ele alalım, Turkiye`nin en ünlü hacker`ı T.Ş. Unix`in U`sundan anlamayan bir çocuk...
Hepimiz kendisini geçen sene gerçekleşen Superonline saldırısından tanıyoruz. Daha önce de Asparagaz gibi güzide bir sitemizin de aralarında bulunduğu bir kaç siteyi Network Solutions`ın gevşek güvenlik önlemlerine imkan sağlayan yapısı sayesinde ele geçiren T.Ş.den bahsediyoruz.

Superonline saldırısının ardından SiteBuilders`tan bazı arkadaşlar söz konusun T.Ş.nin yeralacağı bir güvenlik semineri düzenlediler. Bu seminerde T.Ş.nin verdiği bilgiler gerçekten de çok önemliydi. Öncelikle bize Superonline ve diğer siteleri ele geçirmesine imkan veren tekniği anlattı. Ardından da birçok sistemin sahip olduğu zayıflıkları. Hoş bahsettiği zayıflıkların %90'ı windows altında (onun da %50'si Windows 95-98 gibi serverla alakasız platformlarda) ve oldukça eski zayıflıklardı.

Seminer bittiğinde herkes aynı şeyi konuşuyordu. "Biz ölmüşüz!"

"Biz ölmüşüz" çünkü `Internet diyince` ilk akla gelen servis sağlayıcımız da dahil olmak üzere o kadar güvenlikten uzak ve amatör ortamlarda çalışıyorduk ki...

"Biz ölmüşüz" çünkü birçok teknik makaleyi anlayabilecek kadar bile teknik bilgisi olmayan, 2000`e girerken verdiği seminerde shadowlanmamış passwordleri ele geçirmekten bahsedecek kadar Unix bilgisinden yoksun bir çocuğun teki bile sistemlerde cirit atabiliyordu.

Evet, cahil olabilir, tecrübesiz ve ne oldum meraklısı olabilir, ama T.Ş. bize çok önemli şeyler öğretiyor.

Milyonlarca dolarlar döküp Internet altyapısına yatırım yapan firmalar bile güvenlik denince "Checkpoint var işte" demekten ileri gidemezken, bir şirketin yöneticilerinden birine "İşte sizin passwordünüz bu, aynı şekilde diğer çalışanlarınızın passwordlerine de ulaşabilirim" diyen birisi işe alınacakken güvenlik görevlilerince bina dışına çıkartılıyorsa.

Bu ülkenin öğreneceği daha çok şey var, ve galiba hepsi de acı tecrübeler olacaklar

Görüşler

0
anonim
HOŞ 5 VERDİM GİTTİ
0
anonim
OLDUĞUMU SÖYLEMEM
0
anonim
Tamer Sahinin yaptigi tek sey securityfocus.com u takip edip, yayinlanan aciklari aninda onune gelen her sitede denemek. Baska hic bir esprisi yok onun yaptigini isterse mouse ve klavye kullanmayi bilen her kez yapabilir.
0
anonim
biz bunlara script kiddie dioz :P
0
anonim
internic in gerzekliginden istifade ederek, domain handle eden, kullandigi scriptlerin herhangibir satirinda cr den kaynaklanan bi sorun olsa yada coma olmasa aha bu bozuk diyecek, network programming yada tcp/ip programing bi kenara, kendi adini n defa ekrana herhangibir programlama dilini kullanarak print edemeyecek bir kisinin, turk kahraman yaratma ezikligi icinde bu sekilde promote edilmesi ve yaptiklarinin ilgi cekecek sekilde lanse edilmesi bence komplexlerimizin en buyuk gostergelerinden birisidir...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Makyajsız siteler

barbar

Internetin haşarı çocuklarının yaptıkları yaramazlıkları takip edebileceğiniz bir site bu. İçeriğinde hangi grup kime kızmış, hıncını nasıl almış, kimleri selamlamış gibi konulara açıklık geliyor.
Sistem yöneticileri hangi sistem nasıl kırılmış log dosyalarından öğrenip, isterlerse önlem bile alabilirler.
defacement archives

Metacortex - OpenBSD PF Toolbox

ts

Metacortex BSD lisansı ile dağıtılan OpenBSD PF firewall için monitoring yazılımıdır. Web arabirimi ile sistem yöneticileri için kullanışlı bir araçtır.

Web Güvenliği E-Dergi 2. Sayı

anonim

Web Güvenlik Topluluğu tarafından hazırlanan, iki aylık periyotlarda yayımlanması planlanan web güvenliği e-dergi`nin Ağustos 2009`da yayımlanan ilk sayısından sonra, Ekim 2009 2. sayısı da yayımlandı.

Web tabanlı ücretsiz Antivirus Uygulaması

SHiBuMi

Virüslerle mücadele için şimdiye kadar kullandığım tek yöntem tanımadığım kimselerden gelen e-postaları açmamak ve ne olduğunu bilmediğim .exe uzantılı dosyaları açmamaktan ibaretti. Şimdiye kadar da bir problem yaşamadım. Antivirüs yazılımlarına hiçbir zaman ısınamadım, oraya buraya yerleştirdikleri tarayıcı uygulamalar yüzünden zırt pırt makinayı çökertmekten başka bir işe yaradıklarını da görmedim. Trend Micro firması benim gibi kullanıcıların çok hoşuna gidecek bir iş yapmış ve web tabanlı, ücretsiz olarak kullanılabilen bir virüs tarayıcısı geliştirmiş.

Tarayıcınıza güvenlik testi

Soulblighter

Internet tarayıcınız güvenli mi? Güvenlik firması ScanIT bunun için online çalışan bir güvenlik testi hazırlamış.
http://bcheck.scanit.be/bcheck adresinden ulaşabilirsiniz...

Test uygulaması, kullandığım Firefox 1.0.1 tarayıcısında herhangi bir hataya rastlamadı. :)