Tarayıcınıza güvenlik testi

0
Soulblighter
Internet tarayıcınız güvenli mi? Güvenlik firması ScanIT bunun için online çalışan bir güvenlik testi hazırlamış.
http://bcheck.scanit.be/bcheck adresinden ulaşabilirsiniz...

Test uygulaması, kullandığım Firefox 1.0.1 tarayıcısında herhangi bir hataya rastlamadı. :)

Görüşler

0
conan
Yeni pishti:
http://xforce.iss.net/xforce/alerts/id/191

Mozillalarinizi update edin.
Son versiyonumuz 1.0.2
0
Soulblighter
Firefox 1.0.2 kurdum o da temiz :)
0
o_ozardic
Firefox 1.0 (linux) sürümünde de zayıflığa rastlamadı. Zaten topu topu 8 test yaptı... Tabii ki bu durum sürüm güncellemsini engellememeli :)
0
FZ
http://ars.userfriendly.org/cartoons/?id=20050326
0
Soulblighter
Ahahaha :)
0
m_ayfer
merak ettim, internet explorer'ın puanları nasılmış?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU/Linux OpenBSD Kadar Güvenli Mi?

Nightwalker

Internette dolaşırken tesadüfen rastladığım makale oldukça ilginç. Makalede GNU/Linux'un neden hiçbir zaman OpenBSD kadar güvenli olamayacağı açıklanıyor. Başlıktaki iddaya önce şüpheyle yaklaşsam da savunulan tezler oldukça mantıklı gözüküyor. OpenBSD desktop uygulaması olarak belki Linux'un karşısına kolay kolay çıkamayacak. Ama sunucu hizmetlerinde... Neyse bakalım gelecek kimin olacak?

Gmail Problemi(!)

e2e

Gmail'in "kişisellik"i ihlal etmesi, sınırsız disk alanı gibi özelliklerinden daha fazla tartışılmıştı. Ama tartışmalar bir süre sonra yerini tam bir sessizliğe bıraktı. Ama SecurityFocus'taki yazıdan sonra bu tartışmaların kolay kolay bitmeyeceği anlaşılıyor.

Google, mail mesajı-reklam ilişkisinde kişisel hakların gözardı edildiği, gizlilik ilkesinin yok sayıldığı eleştirilerine, "Mesajları insanlar değil, bilgisayarlar tarayacak" cevabını veriyordu. SecurityFocus'ta yazan Mark Rasch ise yazısında, "bir insan ya da insanlar tarafından yazılmış bir program; ikisi de aynı şey" diyor. Yazar, ayrıca bu tarz tarama sistemlerinin yeni bir Echelon işlevi taşıyabileceğini belirtiyor. Ve Google'ın bu politikasının ABD yasalarına da ters düştüğünü belirtiyor.

DOS, DDOS Atakları ve Korunma Yöntemleri Semineri

anonim

Tarih: 15 Ekim 2009 Perşembe, 14:00 – 17:00
Yer: Microsoft İstanbul Ofisi Levent Mah, Aydın Sok, No:7, Levent, İst

Huzeyfe Önal tarafından gerçekleştirilecek olan bu seminerde, internet’teki en büyük sorunlardan biri olan Denial-Of-Service atakları üzerinde durulacak, bu atakların sistemlere verdiği zararlar ayrıntılı şekilde ele alınacak ve bu saldırılara karşı neler yapılabileceği aktarılacaktır.

Etkinlik kayıt linki

Apache.org un başına gelenler

conan

Mayıs ayının ortalarında Apache Software Foundation (ASF) halka açık serverlarından birisi hack edilmiş. Bu server bütün maillistleri, web servisleri ve işin kötüsü Apache'nin bütün kaynak kodlarını tuttuğu servermış.

Server'ı bir süre elinde tutan şahısın Apache`nin binary sürümlerinden bir yada bir kaç tanesini backdoor'lu olan kendi versiyonu ile değiştirmiş olmasından endişe ediliyor.

Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi

butch

15 Kasım 2008 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 40 saat süreli Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi, 6 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, uygulamalı örnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.