Web tabanlı ücretsiz Antivirus Uygulaması

0
SHiBuMi
Virüslerle mücadele için şimdiye kadar kullandığım tek yöntem tanımadığım kimselerden gelen e-postaları açmamak ve ne olduğunu bilmediğim .exe uzantılı dosyaları açmamaktan ibaretti. Şimdiye kadar da bir problem yaşamadım. Antivirüs yazılımlarına hiçbir zaman ısınamadım, oraya buraya yerleştirdikleri tarayıcı uygulamalar yüzünden zırt pırt makinayı çökertmekten başka bir işe yaradıklarını da görmedim. Trend Micro firması benim gibi kullanıcıların çok hoşuna gidecek bir iş yapmış ve web tabanlı, ücretsiz olarak kullanılabilen bir virüs tarayıcısı geliştirmiş.
İşin mantığı çok karmaşık değil, bir ActiveX uygulaması var ve Internet Explorer üzerinden çalıştırılıyor. Bir defa yüklendikten sonra sunucusuna bağlanıp son güncellemeleri alıyor, daha sonra ağdaki bütün makinalar dahil olmak üzere virüs taraması yapabiliyor. Böylece makinanızda hiçbir virüs tarayıcı bulundurmak zorunda kalmıyor ya da bu virüs tarayıcının da virüslere esir düşüp düşmediğinden endişelenmiyorsunuz.
Virüs tarayıcısına buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
anonim
>Böylece makinanızda hiçbir virüs tarayıcı bulundurmak zorunda kalmıyor ya da bu virüs tarayıcının da virüslere esir düşüp düşmediğinden endişelenmiyorsunuz.

Ilginc, ben de tam tersine makinemde local olarak bulunan yazilimlara net uzerinden calisanlara gore daha cok guvenme egilimi vardir.

Sahsen benim viruslere karsi korunmak icin 3 etkili basit yontemim var:
1) Outlook kullanma (Lookout!)
2) Bir tane guvenilir antivirus kur fakat real time monitorunu kapat. Disardan gelen dosya ve ortamlari (CD, disket, download, mail eklentisi) kullanmadan veya arsivlemeden once bununla tara.
3) Duzenli olarak virus tanimlarini guncelle..

Su ana kadar makineme bir tane bile virus bulasmadi..
0
anonim
>1) Outlook kullanma (Lookout!)

Isabet.. Ama eksik.. Windows kullanma. Bilumum bas agrilarindan kurtul..

>2) Bir tane guvenilir antivirus kur fakat real time monitorunu kapat. Disardan gelen dosya ve ortamlari (CD, disket, download, mail eklentisi) kullanmadan veya arsivlemeden once bununla tara.

Sonra kapattigini unut ve gaflet nelere sebep oluyor tecrube et. Antivirus kullaniyorsaniz, her daim aktif olmali (ve makinanizi 486 hizinda calistirmali). Para verip aldiginiz Windows'un saclarinizi yoldurma hakki ne kadar mesru ise, Virus temizleyicinin de makinaya alcak surunme egitimi yaptirmasi o kadar mesrudur netekim.

>3) Duzenli olarak virus tanimlarini guncelle..

Nedense virusler tanimlardan once guncelleniyor hep. Garip degil mi ? Nedendir, niyedir bilmem ama tanidigim ilk virus (Brain)'den beri, hep once virusler cikiyor sonra antivirusler. Enteresan degil mi ? Boyleyken, virusler her zaman daha guncel oldugu tarihi ve matematik olarak ispatlanmisken, bir antiviruse guvenmenin nesi dogru olacaktir ?

Antivirus'e guvenmeyin. RedCode, Nimda vs. carpilanlar AntiVirus yetismeyen topraklarda mi yasiyordu ? Sisteminizi ogrenin, viruslerin saldiri metotlarini ogrenin, modifiye olan noktalari izleyin. Virusler yazilim teknolojisinin en uc noktalari gibi gorunur. Windows 3.1'in yazilim teknolojisinde neredeyse, viruslerde en fazla orada olabilir. Su polymorphic vs. olanlar, Love Letter gibileri degil, Magistry gibileri... Onlardan korkmak gerekmez. SIKI assemblerci olmakta gerekmez. Hatta aseembler bilmek bile gerekmez. Sisteminizin neyi nasil yaptigindan haberdar olun yeter..
0
anonim
>Boyleyken, virusler her zaman daha guncel oldugu tarihi ve matematik olarak ispatlanmisken, bir antiviruse guvenmenin nesi dogru olacaktir ?

Haklisin 4 numarayi da yazmaliydim:
4) Tum HD'yi periyodik olarak tara.

Bu sekilde bulasmis olanlari da (mesela) 1 ay gecikmeyle yakalayabilirsin :)
Ama sunu da unutma ki en hizli yayilan virusler e-mail virusleri onlardan ilk sik ile buyuk oranda kurtuluyoruz (heuristic taramayi da unutma).
0
anonim
Yaw ne hauristic,turistic taraması yaw. Alın bi baba linux. Wirüs taraması da ne imiş ? Peh :P
0
hasanovuc
symantec in sayfasinda da buna benzer web üzerinde çalışan bir link bulunuyor adresi:
http://securityresponse.symantec.com/
adresinden check for security risks linkinden ulasabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

myspace.com'a Türkiye Kökenli Virüs Saldırısı

FZ

Dünyanın en çok ziyaret edilen ilk 10 web sitesinden myspace.com'da geçtiğimiz hafta büyük bir reklam skandalı yaşandı. Sayfanın reklamlarını gösteren sisteme sızan korsanlar, içinde Truva atı virüsü barındıran bir kodu ziyaretçilere göstermeyi başardı. Rus korsanların bir Türk sitesinin içine sızarak yönettiği operasyon sonucunda 2 milyona yakın kişinin bilgisayarına sızıldı.

Haberin devamı: Radikal

Tehlikeli Modüllerin Tespiti

FZ

Tacettin Karadeniz´in GNU/Linux sistemlere sızabilecek tehlikeli ve kötü niyetli modüllerin tespit edilmesini konu alan yazısı ileriseviye.org sitesinde yayına girmiştir.

GMAIL güvenlik açığı

mos

Anet haber sunucusu, son_dakika ve internet.guvenlik gruplarına bu akşam yollanan habere göre İsrail web sitesi Nana, Google'ın beta aşamasındaki eletronik posta hesabı Gmail'in çok önemli bir güvenlik sorununa sahip olduğunu açıkladı. Buna göre yalnızca kullanıcı ismi ile, herhangi bir şifre gerektirmeden bir Gmail hesabını tam yetkiyle ele geçirmek mümkün.

512 Byte'lık Güvenlik Koduna 3 Tane Bug Nasıl Sığdırılır?

darkhunter

Microsoft'un oyun platformu xbox'ın, boot sırasında çağırdığı 512 Byte'lık güvenlik kodunda 3 adet bug tespit edilmiş...

512 Byte'lık koda 3 adet bug sığdırmayı başaran Microsoft'u kutluyor, başarılarının devamını diliyorum...

Not: FM Forum'da konuyu gündeme getiren "abc"ye teşekkürler.

RFC 3514

urxalit

Netcraft´taki habere göre 1 Nisan 2003 tarihinde yayınlanan RFC 3514 ile ipv4 paketlerine bir güvenlik biti eklenecek ve bu bitin "good" veya "evil" olmasına göre güvenlik duvarları için paketleri droplamak çok kolay ve zahmetsiz olacak.

Eğer bu RFC hayata geçerse, ABD hükümeti (haberde doğrudan ABD hükümet kuruluşları için diyor) kullandığı güvenlik duvarlarını güncelleyip basitçe, kafasını bozan "terörist" ülkelerden gelen paketleri droplayabilir. Tabi Internet trafiğinin neredeyse %80´inin ABD´de aktığı düşünülürse o ülkeye de Interneti bloklamış olur..

İngilizcesi benden iyi olan arkadaşlar belki haberi çevirebilir.