fazlamesai.net'e Soralım: fMRI radyosu için neler yapmak istersiniz?

0
FZ
Dün akşamdan itibaren deneme yayınlarına başlayan fMRI (fazla Mesai Internet Radyo) ortamında neleri duymak, ne tür programlar dinlemek istersiniz?

Ama aslında "fMRI benim için ne yapabilir?" değil "ben fMRI için ne yapabilirim?" diye sormalısınız ;-)

Neler yapmak istersiniz? Teknolojik gelişmeler hakkında yorumlar, "geek" ve "nerd"leri sallayıp yuvarlayacak müzik programları, radyo altyapı yönetimi, vs.?

Beyin fırtınasına başlayalım, organize olalım ve tüm zamanların en çılgın, en damardan teknoloji radyosunu kuralım hep birlikte. Deneme yayınını buradan dinleyebilirsiniz (eğer birileri DJlikten yorulmadı ise ;-).

Görüşler

0
sefalet
Bir havuz olsa mp3 havuzu dinleyiciler o havuzu dinlemek istedikleri müzikler ile doldursa.Böylece paylaşım ile büyüyen bir müzik arşivi oluşsa.Örneğin ben istek yapmak yerine, bulması zor bir şarkıyı kendim yüklesem ve aynı gün radyoda o şarkı çalsa.Radyocuların değil dinleyicilerin "gerçekten" yarattığı bir tarz ortaya çıkar diye düşünüyorum.Farklı DJ lerin kendilerine has arşivi yanında (ki bazen yetersiz ya da tüm dinleyici kitlesine hitap etmeyecek tarzda olabilir kişisel arşivler) radyonun genel tarzını belirleyen bir birikim de olmuş olur.Belki mp3 havuzundaki müzikler FM haber'de olduğu gibi bir denetlemeden de geçebilir.

Tabi iyi diyorsun da nereye yüklenicek diyebilirsiniz müzikler, güzel soru olur gerçekten :)
0
Tarık
birde mp3 lerin yasal olarak nasıl barındırılacağı mevzusu var tabii.
0
butch
Bir yere yüklemeye gerek olmayabilir. http://www.radioblogclub.com modelini incelemek iyi olabilir.
0
anonim
PHP Architect PRO :: PHP PodCast çalışmasından örnek alınabilir diye düşünüyorum. MP3, müzik vs telif sıkıntısı yaşatacaktır ve bence gerekli değiller. Ancak zaman ayırıp birkaç güzel röportaj çıkarılabilir ise arkası gelir diye düşünüyorum.
0
FZ
Mesela opheus'un önerdiği şu yazılım: LiveSupport free and open source radio management software.
0
anonim
Ben bir kamu kurumunda çalışıyorum.. Bizim yetenekli BİM ciler sayesinde 80 inci port dışında tüm portlarımız kapalı.. Hatta çıkışımızda bir proxy olduğundan flashget ile bile birşey indiremiyoruz... : ( maalesef..
Benim dileğim Fazlamesai İnternet radyosunun 80 inci porttan yapması..
0
bio
Radyonun portunu degistirmesi buyuk ihtimalle sizin sorununuzu cozmeyecektir. HTTP tunnel gibi bir yontem deneyebilirsiniz:

http://www.nocrew.org/software/httptunnel.html
0
ebola

256/64 DSL baglantim var.
yayin her 3-4 saniyeye bir buffera dusup kesiliyor.
0
FZ
Internet ile ilgili başka yoğun trafik yaratan bir programınız çalışıyor mu? Benimki de ADSL 256 Kbps ve yaklaşık 1 saattir XMMS üzerinden fMRI sesi kesintisiz, düzgün ve kaliteli geliyor (44 kHz, 128 kbps).
0
ebola
:)
Gaim'i saymazsanız bir şey yoktu. Ama o sirada yayin 128 kbps idi. Simdi 64 kbps ve sorunsuz dinliyorum
0
sefalet
Katılıyorum şu an güzel müzikler çalıyor ama ne yazık ki 128 kb/s fazla geliyor.

0
FZ
butch, 64 kbps ve 22 kHz'e düşürmüş gördüğüm kadarı ile. fMRI: Anında tepki veren radyo. :)
0
sundance
Herkesin elinde mp3 cdleri dvdleri var, olmadı bin tane online streaming kanalı var.


Yer gök müzik zaten, radyo diyince kimsenin aklına başka bir şey gelmiyor.

O yüzden o kısmı geçin de gerçekten fm camiasına hitap edebilecek Açık Radyo modunda bir şeyler düşünün, bu tür fikirlere ihtiyacımız var.
0
FZ
Gördüğüm (ve duyduğum kadarı ile) şu anda Creative Commons (CC) lisanslı bir Vivaldi çalıyor. (Hmm şimdi de Giuseppe Cambini'ye geçiş yaptık, leziz!).

butch arkadaşımızın DJliği ve CC lisanslı müzik fikri fena görünmüyor.

Bunların dışında ben isterdim ki mesela bazı röportajlar, sonracıma teknik konular hakkında bilgi veren, yorum yapan programlar olsun (ama arada illa ki müzik de olsun). Bunlara ek olarak mesela deneysel şeyler de olsun, söz gelimi "sonification" denen şey ile mesela bazı şeyleri (şehir trafiğinden tutun da hava durumuna dek) sese çeviren algoritmaların sonuçları üzerinden fantastik bir ses akışı olsun kısa bir süreliğine (samimiyim bu sonification konusunda! :))
0
FZ
Az önce butch Free Culture - Chapter 1 diye bir şey gösterdi.

Benim de aklıma, misal Hacker Etiği gibi bir kitaptan bölümler okunup yayınlansa nasıl olurdu acaba düşüncesi geldi.

Ne dersiniz ey ahali?
0
butch
Ayrıntı yayınları bu işe ne der acep?
0
FZ
Bence bişicikler demez ;-) 1- Adamların reklamını yapmış olacağız. 2- Zaten kitabın tamamını okumak hem yorucu hem kafa ütüleyici olur. En güzel kısımlarından bir derleme, toplama, önemli bölümlerden bir okuma ve tabii araya giren kısa müzikler. Buna kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum (ama tabii itiraz edecek olanların da gerekçelerini bilmek isterim).
0
simor
İçerik adına tv deki ve burdaki olayların radyo versiyonu hoş olur. Çeviriler, röportajlar, bilişim dünyasına ait bilinmeyenler, ipuçları, reklamlar, önemli Fm haberleri ve yorumları üzerine incelemeler vs. Yani bilgi radyosu,fikir radyosu olması çok hoş olur.
Müzik te olur ama müzik odaklı olmamalı belki. Radyo bir iletişim aracı eninde sonunda. Neden bir bilişim aracı da olmasın.

Canlı yayın yapılabilseydi çok hoş olurdu. Dinleyici için bişey farketmeyecek belki ama program hazırlamak zor işmiş onu anladım.

Ama dj lik çok keyifli bişeymiş :)

internet kafeden sevgilerle.
0
cann
mümkünse böyle kalsın!
0
newman
Ben muziklere bayildim. Calisirken cok iyi geliyor ;) Teknolojik muhabbetler vs. tamam, ama cok gevezelik etmeyin arkadaslar: bol nagme, az ve oz konusma lutfen :)
0
Djan
Port problemi olabilir mi acaba?
http://62.68.194.100:3269/index.html

Adres budur; doğru di mi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Khan Academy

Tarık

Matematik, fizik, biyoloji ve daha bir çok bilim dalına ait onlarca konuyu oturduğunuz yerden ve bedavadan öğrenmek ister misiniz? Üstelik bunun için bir internet bağlantısı ve öğrenme şevkinden başka hiç bir şeye gereksinim duymayacaksınız.

fazlamesai.net'e soralım: Python kaynakları... Nasıl?

conan

Fazlamesai.net okuyucularına danışayım. Python öğrenmek için seçtiğiniz yollar nelerdir? Bir iki kitap ya da web kaynağı verirseniz sevinirim.

Ayrıca başka bir merak ettiğim konu ise Python ile yapacağınız programlarda kullanacağınız kullanıcı grafik arabiriminizi nasıl seçiyorsunuz? Kriterleriniz nelerdir? pykde? pygtk? python-tk? Tavsiyeler?

Teşekkürler!

Kolları sıvadık - 1: Her eve VectorLinux!

sundance

Linux şöyle iyi, böyle iyi, şöyle güvenilir, böyle verimli vs. vs. Laf laf laf... Bu sefer dedik ki biraz daha ileriye gidelim ve bakalım bu dediklerimiz ne kadar doğru, Linux ne kadar keyifli, işe yarar bir şey, masaüstünde devamlı çakılıp duran pencerelerimizle nasıl yapsak da karşılaştırsak ve bu projeye için kolları sıvadık

Proje basitçe şu, biz Fazlamesai ekibi olarak, yeni başlayan kullanıcıları baz alarak, evinizde, işyerinizde herhangibir makinanıza, adım adım nasıl Linux kurabilirsiniz, bunu anlatacağız ve her adımda karşılaşılabilen problemleri, bunların çözümlerini burada açtığımız bir forumdan sizlerle paylaşacağız. Ne dersiniz, var mısınız Linux kurmaya ?

Açık Kodlu Özgür Yazılım: Minik Bir Vaka Analizi

FZ

Kısa bir süre önce FM kurucu editörlerinden sundance bana FeatherLinux (kuştüyü linux :-P ) isimli çok hafif ve bir mini CD´ ye sığabilen bir GNU/Linux dağıtımından bahsetti. Söz konusu dağıtım Debian GNU/Linux ve Knoppix dağıtımlarından yola çıkarak hazırlanmış epey pratik bir şeydi.

Dağıtımı olabildiğince küçültmek için dokümantasyon çıkarılmıştı, yani man sayfaları CD´de mevcut değildi. sundance ile bunu tartışırken aklıma şöyle bir şey geldi: Eğer bu CD ile boot ettiğim bilgisayarın Internet bağlantısı varsa neden komut satırından alışık olduğum şekilde man sayfalarına erişmeyeyim? ``Aaa iyi fikir yaa!´´ şeklinde karşılıklı mesajlaşmadan sonrası açık kodlu özgür yazılım dünyasında insanların pratik problemlere pratik çözümleri nasıl geliştirdiklerine dair güzel bir vaka analizi (mini case study) olarak okunabilir.

Kimlik dediğin nedir ki?

parsifal

Eskiden tv programlarında görürdük yasadışı olayları... Ama bugün Butch ile tanık olduğumuz bir olay dumur sınırlarımızı aşarak bizi hayretlere düşürdü.

İstanbul, İstiklal Caddesi, Fransız Konsolosluğu önünde bir şahıs tezgah açmış bir şeyler satıyordu. İstiklal'de pek çok kişi, pek çok şey satıyor işporta tezgahlarında... Ama bahsettiğim şahıs hepsinden farklı bir sektöre hizmet ediyordu. Tezgahında pek çok boş kimlik duruyordu. Ehliyet, SSK vb. kimlikler. Artık ehliyet kursu veya devlet memuru olmaya gerek yok. Alıyorsun tezgahtan kimliği dolduruyorsun bilgilerini ve kullanmaya başlıyorsun.

Yakında otomatlarda satılmaya başlarsa şaşırmayın !!!