1. Pardus Tanıtım ve Gelişim Günleri

0
javacikiz
26 Mart 2009 Parşembe günü özgür ve ulusal işletim sistemimiz Pardus adına yapılacak olan bu büyük organizasyon Atılım Üniversitesi'nin Ankara'daki diğer üniversitelerle iletişime geçmesi ile gerçekleştiriliyor. Konuşmacılar Özgür yazılım dünyasından önemli insanlar olup, her seviyeden insana hitap edilecek Linux ve Pardus konferansları olacaktır.
Pardus'un tanıtımının yapılacağı ve nasıl geliştirildiğine dair güzel konferansların olacağı bu günü kaçırmayın. Katılan herkese Pardus stickerı ve Katılım belgesi verilecektir. Herkes davetlidir.

Tarih: 26 Mart 2009

Zaman: 12:00 - 18:00

Yer: Atılım Üniversitesi Cevdet Kösemen Konferans Salonu ANKARA

Program: 12:00 - 12:15 (15') Açılış konuşması
12:15 - 13:30 (75') Ali Işıngör ve Akın Ömeroğlu
13:45 - 15:00 (75') Çekirdek ekipten iki geliştirici
15:15 - 16:30 (75') Bora Güngören
16:45 - 18:00 (75') Mustafa Akgül ve Ziya Karakaya

Açıklamalar:
* Seminerler sırasında Pardus temalı stickerlar dağıtılacak.
* 3 oturuma katılıcak olanlara katılım belgesi verilecek.
* Her molada çay, kahve, kola ve kuru pasta ikramı yapılacak.
* TOBB ETÜ, Gazi ve ODTÜ'den saat 11:15'de Atılım Üni.'e gitmek üzere servis kaldırılacak.

Organizatör: Atılım Üniversitesi

Destekçiler: TOBB ETÜ
ODTÜ
Gazi Üniversitesi
Ankara Üniversitesi
Bilkent Üniversitesi

İlgili Yazılar

Pardus 2007.2: Caracal Caracal

zekzekus

Pardus'un son kararlı sürümü olan 2007.2, Caracal Caracal adıyla bugün saat 11:00 itibariyle sunuculardaki yerini alacak.

Pardus İle OSNews'tayız

anonim

OSNEWS sitesini "digg"lerken Pardus haberini görünce gözlerim yaşardı. Pardus'un ALPHA sürümünde görmüş olduğumuz hızlı boot etme özelliği üzerinde tartışılıyor aynı zamanda.

Haber ile ilgili yorumlara buradan erişilebilir.

Pardus 1.1 Alpha (kod adı: meren) Çıktı!

anonim

Pardus'un ilk kararlı kurulabilir sürümü olan Pardus 1.0'ın ardından beklenen 1.1 sürümünün ALPHA kararlılığındaki deneme sürümü "meren" kod adı ile çıktı.

Pardus Karakulak geliyor

AHMETX

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu işletim sistemi Pardus'un yeni sürümü Caracal Caracal (Karakulak) adıyla çıkıyor. Pardus projesinden başka bir görev için ayrılan geliştirici Barış Metin'e ithafen 'Pardus 2007 Barış' kod adıyla deneme sürümü yayınlanan yeni yazılım, iki hafta sonra Caracal Caracal (Karakulak) adıyla kullanıma sunulmuş olacak.

Pardus GNU/Linux İçin E-beyanname Uygulaması

desenturk

Gelirler Genel Müdürlüğünün hazırladığı, insanların kağıt beyanname doldurma ve vergi dairesine gitme devrini kapatan e-beyanname uygulaması sadece MS Windows ortamında çalışıyor diye biliyordum, az önce muhasebecimizin oğlunun Pardus GNU/Linux için uygulamanında hazırlanıp indirilebilir hale getirildiğini öğrenene kadar, hayırlı olsun ne diyeyim: https://e-beyanname.mb-ggm.gov.tr/ebyn/download.html